Beste dagcrème zonder parfum

Laatste update: 27 april 2020

Heel veel dagcrème varianten bevatten alcohol en parfum. Nu hoeft dit helemaal niet erg te zijn en kan soms juist fijn zijn voor een aangename geur. De beste dagcrème voor jou kan wel of geen parfum of alcohol bevatten naar gelang de behoeften van je huid. 

Heb je een droge huid dan kun wel het beste kiezen voor een dagcrème zonder parfum. Zeker alcohol droogt je huid  meer uit, iets wat je dan juist probeert te voorkomen. Zoals je nu misschien al begrijpt is dit minder van belang als je een vette huid hebt. Maar welke crème is dan het beste als je huid gevoelig is voor één van deze twee (of beide) varianten?

Beste dagcrème zonder parfum

Olaz Total Effects Parfumvrij

Deze anti veroudering dagcrème bestrijdt de tekenen van het ouder worden. Dit gebeurt onder andere door de juiste hydratatie. De dagcrème is olievrij, dus verstopt de poriën niet en bevat dus geen alcohol. Daarbij wordt hij snel opgenomen en is niet vettig. Een fijne crème om elke dag te gebruiken.

Beste dagcrème zonder alcohol

Clarins Hydra-Essentiell Silky Cream Dagcrème SPF 15

Deze hydraterende dagcrème heeft meer een gel vorm dan een romige dagcrème en is daardoor heel erg verfrissend. Het is een dagcrème zonder alchohol en droogt de huid dus niet. Hij is hierdoor erg geschikt als je een droge huid hebt. Deze crème bevat wel parfum en dat ruik je in de frisse fruitige geur die deze dagcrème heeft.

Beste dagcrème zonder parfum en alcohol

Biodermal droge & gevoelige huid dagcrème

De dagcrème lijn van Biodermal kenmerkt zich doordat het geen alcohol of parfum bevat. Hier licht ik  een dagcrème uit die speciaal bedoeld is voor een droge en gevoelige huid. Hij is ontwikkelt om de huid op een intense, maar milde wijze te voeden, verzachten en te beschermen. Maar Biodermal heeft veel meer producten. Kies bijvoorbeeld voor de uitgebreide anti -aging lijn die al begint bij de 25+ dagcrème.

Ook bij een oudere huid is het van belang om matig te zijn met het gebruik van dagcrème met alcohol voor de uitdroging. Heb je een gecombineerde of vette huid dan hoef je niet per se te kiezen voor dagcrème zonder parfum of dagcrème zonder alcohol. Kijk dan eens in de top 10 dagcrème, daar staat vast en zeker een fijne dagcrème voor jou tussen staat.

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer