Beste natuurlijke dagcrème

De potjes en tubes met dagcrèmes die je tot nu hebt geprobeerd zitten ongetwijfeld vol met ingrediënten die niet natuurlijk zijn. Als je alle reclames gelooft krijg je van elke gezichtscrèmes een stralende, zachte huid zonder rimpels. Maar dit is eigenlijk een marketingtruc, die misschien wel het tegenovergestelde bereikt. Want niet alle verwerkte ingrediënten zijn zo goed voor onze huid. Door de term “natuurlijk” op het product te plaatsen, verwacht je als consument goed bezig te zijn. Maar let op, deze term wordt al gebruikt als er slechts één natuurlijk ingrediënt is gebruikt. Lees daarom altijd goed verder op de verpakking.

Natuurlijke dagcrème

Bij natuurlijke gezichtsverzorging wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten die afkomstig zijn van planten, water, dieren, natuurlijke mineralen etc. Deze natuurlijke grondstoffen zijn in zijn geheel verwerkt of in bewerkte vorm erin verwerkt. Deze laatste mogelijkheid wordt vaak gebruikt om het product goedkoper te krijgen. Maar goed, dan weet je nog steeds niet of je nu weet of je met een natuurlijk product te maken hebt of niet. 

Zoals gezegd is het dan aan te raden om de ingrediënten op de verpakking verder te lezen. Want in veel gezichtscrèmes die zeggen dat ze natuurlijk zijn, zitten niet zo natuurlijke ingrediënten verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan parabenen. Dit zijn conserveringsmiddelen die zorgen dat de crème voor een lange tijd mee gaat. Maar het is niet goed voor de huid. Ook zijn er vaak minerale oliën in verwerkt die zorgen dat je huid zacht aanvoelt. Maar het verstopt ook je huid waardoor het niet meer goed kan ademen en afvalstoffen niet weg kunnen. 

Laat ook dagcrèmes liggen die kunstmatige parfum bevat, het ruikt misschien wel lekker maar je kan er huiduitslag van krijgen. Of schilfertjes op je huid. Kies daarom voor een gezichtscrème die dit niet bevat.