Dagcrème en nachtcrème mannen

Uit onderzoek van het Britse onderzoeksbureau Mintel is gebleken dat mannen in de laatste 5 jaar tot 45% meer geld hebben uitgegeven aan de verzorging van de huid. De vraag naar huidverzorgingsproducten stijgt met name doordat mannen er jonger en aantrekkelijker uit willen zien. Hoe zit het nu met dagcrème voor mannen? Kunnen ze dezelfde producten gebruiken als voor vrouwen? Of hebben ze een eigen lijn aan producten nodig?

Verschil mannen- en vrouwenhuid

Alhoewel de huid van mannen en vrouwen in eerste instantie hetzelfde lijkt, zijn er toch verschillen aanwezig. Testosteron bij mannen zorgt voor een hogere talgproductie. Hierdoor loopt het verouderingsproces van de huid langzamer bij mannen dan bij vrouwen. De huid van mannen is daarnaast dikker (tot wel 20%), zuurder en vetter.

Welke dagcrème voor mannen?

Doordat mannen een vettere huid hebben dan vrouwen is het effect van een “vette” dagcrème meestal nihil bij veel mannen. Ook een anti-rimpel crème zal bij een man weinig tot geen resultaat geven. Toch kun je als man ook een droge huid hebben, waardoor dergelijke crèmes dan wel weer uitstekend zullen werken. Waar alle mannen echter veel aan zullen hebben is een dagcrème voor mannen met SPF. SPF staat voor Sun Protection Factor en beschermt tegen schadelijke UV-straling van de zon. Net als de vrouwenhuid is de mannenhuid ook erg gevoelig voor UVA-stralen. De zon dringt gemakkelijk door de huidlaag heen. In de lederhuid vernietigen ze het collageen en de elastische vezels die zorgen voor de soepelheid en rekbaarheid van de huid. Het gevolg? Rimpels en een sneller verouderingsproces van de huid. En dat is wat we als man nu juist niet willen! Zoek daarom een dagcrème voor mannen met SPF voor het beste resultaat.

Speciaal voor de mannen hebben we een top 3 van dagcrèmes samengesteld. We zijn er zeker van dat hier een crème tussenstaat waar jouw huid blij van wordt!

Top 3 dagcrème voor mannen

1. Nivea Men Protect & Care

Deze dagcrème beschermt jouw huid tegen alle dagelijkse externe invloeden. Denk aan het weer zoals regen en wind, maar ook aan het scheren, maar ook temperatuurschommelingen. Doordat in de crème aloë vera is verwerkt, wordt de huid dagelijks beschermd deze tegen factoren. Een goede dagcrème geschikt voor alle huidtypes.
+ goedkoop in aanschaf, handige tube, trekt snel in
- geen SPF, bevat parfum

2. L’Oréal Men Expert Hydra Intensive

Een fijne dagcreme special gericht op de droge gezichtshuid van de man. Herken jij het gevoel dat je hebt gedoucht en je gezicht daarna trekkering en oncomfortabel aanvoelt? Dat is een teken dat je een droge huid hebt! Het is dan ook fijn als je een dagcrème hebt die ervoor zorgt dat je huid de hele dag door wordt gehydrateerd. En soepel en comfortabel aanvoelt!
+ goede prijs-kwaliteit verhouding, trekt snel in
- in een potje en niet in een pompflacon, bevat parfum

3. Clinique Men M Protect SPF 21

Deze moisturizer zorgt ervoor dat jouw gezicht de hele dag beschermd is tegen schadelijk UV straling. Hierdoor kalmeert de huid en zie je na enkele weken de conditie van de huid verbeteren. Deze allround verzorging leidt tot essentiële hydratatie van het gezicht. Geschikt voor alle huidtypes.
+ SPF 21, handige flacon
- Redelijk prijzig, geen echte dagcrème maar moisturizer

Welke nachtcrème voor mannen?

De laatste jaren zijn producten voor de mannenhuid steeds populairder geworden. Waar voorheen gek werd gekeken naar een man die zich verzorgt, is dit tegenwoordig een standaard geworden. Gelukkig hoeven mannen niet de producten van vrouwen te gebruiken, maar hebben zij ruime keuze uit een eigen verzorgingsassortiment. De mannen- en vrouwenhuid verschillen namelijk van elkaar.

Eigenschappen van de mannenhuid

Een mannenhuid is gemiddeld 20% dikker dan de vrouwenhuid. Dit komt door het hormoon testosteron, het zorgt ervoor dat de talgklieren van mannen meer talg produceren. Hierdoor wordt de huid vetter en zal sneller puistjes en mee-eters laten zien. Een ander verschil tussen de mannen- en vrouwenhuid is de dichtheid van collageen, de stevigheid van de huid. Mannen hebben een stevigere huid waardoor er minder snel rimpels ontstaan. Toch is de mannenhuid gevoeliger doordat de onderhuidse vetlaag minder dik is. Hierdoor reageert de huid sneller op weersomstandigheden en andere prikkels. Let maar op, een man verbrandt sneller in zijn gezicht dan een vrouw. Verder hebben mannen meer zenuwuiteinden en haarvaatjes in het gezicht en is de zweetproductie groter waardoor de huid sneller kan uitdrogen.

Gezicht scrubben

Een man heeft een minder gladde huid dan een vrouw heeft. Dit komt natuurlijk ook door de haargroei in het gezicht. Om de huid er weer gladder uit te laten zien raad ik je aan om een gezichtsscrub te gebruiken. Deze crème bevat kleine korreltjes, de crème masseer je over je gezocht en de korreltjes verwijderen dode huidcellen. Als je ’s ochtends scrubt, gebruik daarna een voedende dagcrème. En als je ’s avonds scrubt natuurlijk een nachtcrème.

Type mannenhuid

Er zijn verschillende huidtypes, waardoor er ook verschillende verzorgingsproducten zijn. Bepaal daarom eerst wat voor type huid je hebt, zodat je daarna de beste nachtcrème voor jouw huid kan kiezen.

Droge huid

De talgklieren producten niet voldoende talg waardoor je huid niet voldoende vocht vasthoudt. De huid voelt trekkerig aan, en de huid is gevoelig. Gebruik geen middeltjes om je huid te reinigen, lauw water is voldoende. Gebruik daarna een vochtinbrengende crème voor de droge huid zoals de Ariane Inden European Skin Essentials 4 Seasons Weather Resistant Cream SPF 50 voor de droge huid.

Vette huid

Je neus en voorhoofd voelen vaak vettig aan en glimmen ook. Poriën zijn goed zichtbaar en je hebt vaak oneffenheden in je gezocht zoals puistjes of mee-eters. Reinig je huid goed, en gebruik daarna een niet-vette crème zoals de Bee Venom Essence crème.

Gecombineerde huid

Je hebt een vettige huid, maar je wangen zijn wel weer normaal en niet vettig. Als je dan een niet-vette crème gebruikt, worden je wangen niet goed verzorgd. Gelukkig zijn er genoeg gecombineerde producten om je de beste verzorging te geven. Gebruik bijvoorbeeld een hydraterende nachtcrème op je wangen, en minder hiervan op je voorhoofd en neus.

Normale huid

Dit houdt in dat je een egale teint hebt zonder zichtbare poriën. Je hebt geen last van puistjes of mee-eters waardoor je weinig aandacht heft te besteden aan de verzorging. Gebruik een neutrale nachtcrème, dan houd je jouw huid goed in conditie. Bijvoorbeeld de Nivea Men Active Age nachtcrème.