Beste dagcrème met SPF

Als het goed is weet je inmiddels wel dat het niet goed is om zonder bescherming te hele dag in de zon te liggen. Zowel voor je gezicht als voor de rest van je lichaam. Alleen vergeten we ons gezicht hier vaak voor te beschermen. Daarom raden we je aan om een dagcrème met SPF te kiezen. Als je op vakantie bent, of in Nederland een dagje naar het strand gaat, smeer je jezelf waarschijnlijk goed in. Maar doe je dat ook als je een middag op het terras zit? Of een dagje gaat winkelen, naar de speeltuin gaat, een strandwandeling maakt, etc.? Wij denken dat veel mensen zich dan juist vergeten in te smeren. En dit soort dagen komen vaker voor dan een vakantie. Vandaar dat we je hier meer bewust van willen maken. Kies daarom voor een dagcrème waarin SPF (Sun Protection Factor) in is verwerkt. Dan maakt het namelijk niet uit als je vergeet je gezicht te smeren. Je bent dan namelijk de hele dag verzekerd van bescherming tegen straling van de zon.

Kenmerken dagcrème met SPF

Het kenmerk van een dagcrème met SPF is dat er een SPF in zit! Haha, ja zo simpel is het. Waar de dagcrèmes onderling nog in verschillen is de factor zelf. De meeste crèmes hebben SPF 20, maar een aantal heeft SPF 15 of juist SPF 30. Het cijfer geeft aan hoe lang je in de zon kunt zitten met deze zonnebescherming.

Je huid verzorgen met een SPF dagcrème 

Kies een dagcrème met SPF die bij jouw huid past. Verbrand je snel in de zon? Kies dan een hogere SPF. Sommige dagcrèmes beschermen tegen zowel UVA als UVB straling. SPF geeft alleen aan hoe lang je beschermt bent tegen UVB straling, je verbrandt dan. Maar de SPF beschermt niet tegen UVA straling. Kies daarom voor een dagcrème die zowel tegen UVA als UVB straling beschermd.

Dagcrèmes met dit kenmerk zijn:

Clinique Even Better Skin Tone Correcting Moisturizer Dagcrème


Clinique Even Better Skin Tone SPF 20 werkt preventief tegen schade die de zon kan veroorzaken. Het is een verzachtende, olijvrije crème. Die 100% parfumvrij is en daardoor ook geschikt is voor de gevoelige huid. Bij regelmatig gebruik zie je na een aantal weken een gelijkmatigere huidtint.

Olaz Regenerist Luminous - Advanced Anti-Ageing SPF20


Olaz Regenerist Luminous Verhelderende Crème SPF 20 beschermt niet alleen tegen de zon, het vermindert en voorkomt donkere vlekjes.