Beste dagcrème rijpere huid

Wie wil er nu geen stevige huid hebben, die glanst, geen rimpels heeft en er jeugdig uitziet? Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en al helemaal niet als je ouder wordt. Je huid verliest namelijk de elasticiteit en stevigheid in de loop der jaren. Wanneer je tussen de 20 en 30 jaar oud bent, beginnen de eerste tekenen te verschijnen. Je huid begint langzaam vocht te verliezen. Vanaf ongeveer je dertigste vormt jouw huid minder lipiden en ontstaan de eerste fijne lijntjes en misschien ook al wel rimpels op het voorhoofd. 

Vanaf je veertigste begint je huid dunner te worden en minder stevig. Ook verliest het hier zijn elasticiteit en krijg je rond je ogen en mond lijnen te krijgen. Je celactiviteit neemt af en daardoor herstelt je huid ook langzamer. Na je vijftigste vermindert het volume van de houd en vanaf ongeveer dat je 60 bent ontstaan ouderdomsvlekken. Ook verliest de huid aan soepelheid en dikte.

Kenmerken rijpere huid

Het is eigenlijk niet zo moeilijk om een rijpere huid te herkennen. Wel moet je er rekening mee houden dat je naast een rijpere huid ook een gevoelige huid kan hebben. Dit herken je dan aan jeuk, trekkerig gevoel of uitslag.

  • Fijne lijnen en rimpels in het gezicht
  • Verlies van volume van de huid
  • Verlies van dichtheid van de huid

Verzorging

Zoals al eerder gezegd verliest de huid aan stevigheid en elasticiteit naarmate je ouder wordt. Dit is een natuurlijk proces wat je niet kan voorkomen. Je kan wel je huid helpen door de juiste producten aan te schaffen en de juiste crème te smeren. Crèmes met bijvoorbeeld Q10 worden aangereden, want dat is een huid eigen stof. Het geeft weer energie aan huidcellen om zich te herstellen en weer op te bouwen. Verder bevatten crèmes gericht op de rijpere huid vaak extra hydratatie voor de huid.

Beste dagcrèmes met dit kenmerk zijn:

Olaz Total Effects - 7-in-1 Zelfbruiner SPF12

Olaz belooft dat je met deze dagcrème geleidelijk aan een zonnige gloed in je gezicht krijgt door de zonbruiner die erin is verwerkt. Ook is er SPF 15 in verwerkt, waardoor je overdag beschermd bent tegen UV-straling.

Bekijk prijzen
Estée Lauder Hydrationist Maximum Moisture

De Estée Lauder Hydrationist crème geeft de huid onmiddellijk een verfrissende vocht boost en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Als je de crème dagelijks gebruikt, help je de vochtbalans van de huid in orde te houden.

Bekijk prijzen