Droge huid onder ogen. Wat helpt echt?

Droge huid onder ogen. Wat helpt echt?

De winter laat nu echt niet lang meer op zich wachten en dit merk je vaak direct aan je huid. De kou en de droogte van de verwarming zorgen meteen voor een droge huid. Dit zie je aan een grauwe kleur, aan schilfertjes op de huid, maar ook de wallen onder je ogen worden beter zichtbaar. De huid onder je ogen is een stuk dunner dan de rest van je gezichtshuid. Het gevolg? Een extra droge huid onder ogen!

Droge huid onder ogen

De huid onder je ogen droogt zoals gezegd dus nog eerder uit dan de rest van je huid. Dit komt niet alleen omdat de huid dunner is, maar hij bevat hierdoor ook nog eens minder talgkliertjes. Talgklieren helpen om de huid vetter en dus minder droog te houden. Je begrijpt het al, door het ontbreken van deze talgkliertjes kan de huid zich minder makkelijk gehydrateerd houden. Daarbij is juist de huid onder je ogen continu in beweging. Wist je dat er op dat kleine stukje huid bijna 25 spiertjes zitten die voortdurend aan het bewegen zijn.

Je kunt je huid helpen door zeker in de winter, maar ook in de zomer een crème te gebruiken. Juist omdat het zo’n gevoelig gedeelte is van de huid raden we je altijd aan om een speciale oogcrème te gebruiken. Een oogcrème komt vaak in een kleine tube of potje. Je hebt hier echter ook veel minder van nodig dus de verhouding blijft nagenoeg gelijk met normale gezichtscrème. De oogcrème dient iets voorzichtiger te worden opgebracht dan normale crème. Je dient deze zachtjes onder je ogen aan te brengen en zachtjes kloppend op te brengen van binnen naar buiten. Wrijf de crème in ieder geval niet in zoals je dit bij een dagcrème doet, de huid is hier te dun voor.

Olaz Eyes - Verstevigende Oogserum

Deze crème belooft binnen 2 weken resultaat te geven. Je merkt al vrij snel dat de hydraterende krachten van deze crème zijn werk doen. Door deze elke dag op te brengen merk je dat de huid steviger wordt en behalve helpen tegen droge ogen vermindert hij ook kleine fijne lijntjes die toch al snel ontstaan rond de ogen. Omdat deze crème wat vetter is, kun je hem ook goed in de winter gebruiken.

Clinique Pep Start Eye Cream

Voor de zomermaanden is dit bij velen een absolute favoriet. Door de ronde applicator duw je precies genoeg crème op je vingers en dit kun je daarna zachtjes aanbrengen. Deze oogcrème is heel licht en dat merk je zodra je hem opbrengt. Hij geeft je een fris gevoel en haalt direct de droogte uit de huid. Daarbij is het een kleine handige verpakking die makkelijk met je meegaat als je onderweg bent. Ideaal voor na een dagje op het strand!

Wil je meer weten over crèmes? Kijk dan snel in de top 10 beste dagcrème. Hier hebben we de beste dagcrèmes van dit moment verzameld!