Beste dagcrème droge huid

Een droge huid komt erg veel voor. Vaak hebben vrouwen al veel dagcrèmes geprobeerd om de huid te verzorgen en te hydrateren. Helaas werken de meeste dagcrèmes voor de droge huid niet. Niets is vervelender dan het hebben van een droge huid. De hele dag door voel je jouw huid trekken en hij voelt ook ruw aan. Je ziet ook aan de huid dat hij droog is, door irritaties, schilfers en roodheid en fijne lijntjes worden ook zichtbaarder. Wij hebben een top 3 samengesteld met dagcrèmes speciaal voor de droge huid.

Wat is een droge huid?

Een droge huid heeft te maken met een tekort aan vocht en vet. De vochtbalans in de huid is uit verhouding. Vaak ligt de oorzaak in de zeep die gebruikt wordt om de huid schoon te maken. Te vaak wassen met zeep onttrekt als het ware vocht uit de huid, waardoor deze droger wordt en een tekort aan “vettigheid” op de huid achterlaat. Moet je dan minder vaak met zeep wassen? Dat kan een oplossing zijn, maar je kan ook een milder reinigingsproduct gebruiken die de huid niet zal uitdrogen.

Welke dagcrème voor de droge huid?

De beste dagcrème voor de droge huid is een crème die een aantal ingrediënten juist niet bevat! Klinkt vreemd? Dat valt mee. Veel hydraterende crèmes bevatten huidherstellende, verzachtende, ontstekingsremmende en synthetische ingrediënten die de huid perfect kunnen hydrateren en herstellen. Het gaat echter vaak fout bij de ingrediënten die juist NIET in de dagcrème voor de droge huid zouden moeten zitten. De absolute nummer 1 die je niet in een dagcrème wilt vinden is alcohol. Heb je een avond teveel gedronken? Je lichaam droogt uit. 

Ditzelfde geldt voor een dagcrème met alcohol op de huid. Alcohol zorgt voor een drogere huid en dat is juist wat je niet wilt hebben. Ook geurende oliën doen meer kwaad dan goed. Denk aan oliën op basis van lavendel, citroen of munt. Alhoewel ze vaak als oplossing voor huidproblemen worden aangemerkt, zorgen ze juist voor het uitdrogen van de huid. De beste dagcrème voor een droge huid bevat in ieder geval geen alcohol en/of geurende oliën. Hieronder vind je de drie beste dagcrèmes die geschikt zijn voor een droge huid.

De 3 beste dagcrèmes voor de droge huid

RoC HYDRA+ Voedende crème

Het hebben van een droge huid is niet leeftijdsgebonden en je kan daar elk moment last van krijgen. RoC heeft daarom de HYDRA+ Voedende lijn gelanceerd. Hiermee wordt de afweer van de huid versterkt, waardoor invloeden van buitenaf minder zorgen voor een

Bekijk prijzen
Louis Widmer Remederm

Wanneer je last hebt van een droge huid is de Louis Widmer Remederm gezicht crème bij uitstek geschikt om je huid de beste verzorging te geven. De crème is namelijk ontwikkeld om de gezichtshuid te beschermen, verzorgen en hydrateren.

Bekijk prijzen
NIVEA Essentials Verzachtende Dagcrème

In deze dagcrème is amandelolie verwerkt en dat voel je dan ook de hele dag door. Door de olie is jouw gezicht de hele dag intens gehydrateerd en voelt je huid zijdezacht aan. Veel vrouwen houden er van als er olie in dit soort producten is verwerkt!

Bekijk prijzen