Beste dagcrème gecombineerde huid

Een gecombineerde huid (het woord verraadt het al) is een combinatie van huidtypen. In de praktijk zie je vaak een droge en vette huid. De T-zone – dat is je voorhoofd, neus en kin - glimt vaak en heeft grove poriën. De huid op de wangen en rondom de mond en ogen is vaak wat droger. Ook zijn de poriën hier kleiner. Maar dit verschilt per persoon en ook de mate waarin je een gecombineerde huid hebt. Soms lees je ook gemengde huid, het gaat dan om hetzelfde huidtype.

  Kenmerken gecombineerde huid

  Je herkent een gecombineerde huid aan het volgende:

  • Vette T-zone: voorhoofd, neus en kin
  • Wangen en mond hebben een normale tot droge huid
  • Poriën zijn van normale grootte
  • Regelmatig last van mee-eters
  • Fijne, droge huid rondom je ogen

  Verzorging

  Het is de uitdaging om een balans te vinden in de verzorgingsproducten voor dit huidtype. Je wilt namelijk voldoende vocht voor de droge delen van de huid, zonder de vette delen nog vettiger te maken. Gebruik daarom altijd producten die op dit huidtypen zijn afgestemd zoals een goede dagcreme, dan weet je zeker dat je het juiste evenwicht aan ingrediënten hebt.

  Als extra verzorging raden we je aan om twee keer per week en gezichtsmasker te gebruiken. Je kan dieptereiniging kiezen of een talg absorberend masker. Hiermee help je jouw huid in evenwicht te komen en te blijven. Verder is het handig om producten te kiezen met fruitzuren of salicylzuren. Je verwijdert hiermee dode huidcellen, schilfers gaan weg en onzuiverheden diep in de huid worden gereinigd. Ook kan je producten met deze zuren smeren om je huid intensief te voeden.

  Beste dagcrèmes die voor dit huidtype geschikt zijn:

  Biodermal Vette & Gemengde Huid

  Biodermal Vette & Gemengde Huid is parfumvrij. Geschikt voor het behandelen van acne, puistjes en mee-eters. Je kunt deze crème gebruiken als dag- en nachtcrème. Biodermal helpt je met deze crème controle krijgen over een glimmende en onzuivere huid.

  Bekijk prijzen
  Paula's Choice Clear

  Clear is een niet vette, bijna vloeibare dagcrème met zonnefilter. Erg geschikt voor een huid met puistjes & mee-eters. Het matteert de glimmende huid, daarom ook perfect om 's ochtends aan te brengen voordat je je make-up doet.

  Bekijk prijzen