Getinte dagcrème

Heb je al gehoord van de term getinte dagcrème? Zo niet, dan geven we je hieronder meer uitleg over deze soort dagcrème. Het is eigenlijk heel eenvoudig wat getinte dagcrème is. Namelijk een normale dagcrème, alleen dan zit er nog een kleurtje in verwerkt. De kleur zorgt ervoor dat je huid een klein beetje gekleurder lijkt, maar geeft geen dekking verder om oneffenheden weg te werken. Doordat het nog wel een dagcrème is, word je huid beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals het weer. Ook voedt het de huid door hydratatie. 

Er zijn ook getinte dagcrèmes verkrijgbaar met een SPF. Hiermee ben je tegen de zon beschermd. Deze dagcrème staat ook wel bekend als CC cream. 

Getinte dagcrème is een combinatie

Getinte dagcrème is dus als het ware een combinatie van een dagcrème en een foundation. Wanneer je dus op zoek bent naar dagcrème die je ook een kleurtje in het gezicht geeft, dan is dit een goede keuze voor jou. Je hoeft namelijk maar één keer te smeren, in plaats van tweemaal als je een aparte dagcrème en foundation gebruikt. De getinte dagcrèmes zijn vaak in meerdere tinten verkrijgbaar, maar niet in zoveel tinten als bij een foundation. Test daarom altijd een getinte dagcrème goed, om te kijken of de kleur wel bij jouw gezichtsteint past. Je kan het beste een beetje op je kaaklijn smeren om te kijken of het bij jouw gezicht past.

Is getinte dagcrème voor iedereen geschikt?

Helaas is deze crème niet voor iedereen geschikt. Als je een droge of vochtarme huid hebt kan het zijn dat de getinte dagcrème jouw huid niet genoeg hydratatie geeft. Daardoor wordt de huid alleen nog maar droger. De crème is namelijk alleen geschikt als je een normale huid hebt. Als je dus een droge(re) huid hebt, kan je beter een dagcrème voor de droge huid gebruiken, met een losse foundation. In de top 10 beste dagcrèmes kan je terugvinden welke geschikt zijn voor de droge huid.