Beste dagcrème gevoelige huid

Van nature kun je een gevoelige huid hebben. Dit komt dan door erfelijke factoren, zoals een allergie, eczeem of psoriasis. Wanneer de huid vanuit zichzelf droog is, ben je extra kwetsbaar om op den duur een gevoelige huid te krijgen. Maar ook andere factoren hebben hier invloed op. Denk aan weersomstandigheden. In de winter hebben meer mensen last van hun huid dan in de zomer. Hormonen en medicatie kunnen er ook voor zorgen dat je huid verandert en dat je daardoor last kan krijgen van een gevoelige huid. Maar hoe herken je een gevoelige huid?

Kenmerken van een gevoelige huid

Heeft je huid één van de volgende kenmerken dan is de kans groot dat je een gevoelige huid hebt:

  • De huid is dun en fijn van structuur
  • Wordt snel rood, geïrriteerd en onrustig
  • Je huid voelt vaak strak en trekkerig aan
  • Je hebt last van schilferige en schrale plekken
  • Verhoogde kans op exceem

Een gevoelige huid kan van tijdelijke aard zijn maar is in veel gevallen een terugkerend probleem. Je zult als je eenmaal een droge huid hebt niet snel met een vette huid te maken krijgen. Een droge en of gevoelige huid kan vervelend zijn en voor ongemak zorgen. Toch zijn er dingen die je er tegen kunt doen.

Verzorging gevoelige huid

Het is belangrijk dat je de juiste producten kiest om je huid mee te verzorgen. Doe je dit niet dan loop je het risico om de klachten van je huid alleen maar erger te maken. Vermijd daarom sowieso producten waarvan je weet dat jouw huid daar niet goed op reageert. Gebruik verder geen producten met kunstmatige geur- en kleurstoffen en minerale oliën. Kies bij voorkeur voor producten die allergeen- en parfumvrij zijn en kies een dagcrème speciaal gericht op de gevoelige huid. Ook kun je kiezen voor producten op basis van natuurlijke verzorging. Verzorging van dit huidtype is erop gericht om de vet- en vochtbalans te herstellen. Huidirritatie blijkt vaak gevolg te zijn van vet- of juist vochttekort. Controleer daarom ook eens of je geen droge huid hebt. Het kan namelijk dat als je kiest voor de verkeerde producten dat je het probleem in stand houdt of alleen maar erger maakt. Kun je zelf niet goed bepalen welke soort huid je hebt dan raden we je aan om dit door een schoonheidspecialiste te laten vaststellen of ga eens naar een goede drogisterij en laat je daar adviseren. Een kenner kan met gemak vaststellen welke soort huid je hebt en welke producten je het beste kunt gebruiken.

Beste dagcrèmes die voor de gevoelige huid geschikt zijn:

Weleda Amandel Verzachtende Crème Light


Weleda Amandel verzachtende crème is de beste koop voor gevoelige huid.


NIVEA Essentials Sensitive SPF 15 Dagcrème

Nivea Sensitive is parfumvrij, parabenenvrij en kleurstofvrij. Deze dagcrème heeft veel positieve reacties en is erg betaalbaar.

Biodermal Droge & gevoelige huid Dagcrème

Biodermal dagcrème – Droge & gevoelige huid, Herstelt en verzacht de huid

Nog een tip, scrub je huid liever niet. Ik weet dat ik dit vaak wel adviseer, maar bij dit huidtype is het verstandiger om niet te scrubben. Hiermee voorkom je dat je de huid onnodig beschadigt. Wil je toch af en toe je gezicht scrubben? Gebruik dan een hele milde scrub of peeling. Ook het reinigen van je gezicht moet je niet overmatig doen met een gevoelige huid. Zelfs niet als je één van de bovenstaande producten gebruikt. Door je huid vaak te reinigen wordt hij droger en dit is niet iets wat je wilt bij een gevoelige huid.

Heb je eenmaal een goede dagcrème gevonden dan kun je deze wel wat vaker gebruiken dan je gewend bent. Zeker als je huid naast gevoelig ook droog is kan een dagcrème verzachten en voor extra balans zorgen.

In de top 10 dagcrème vind je nog meer dagcrèmes terug die gericht zijn op de gevoelige huid.