Gezichtsmasker als extra huidverzorging

Laatste update: 27 april 2020

Onmisbaar bij je huidverzorging is een gezichtsmasker. Een gezichtsmasker geeft je huid net dat beetje extra verzorging en zorgt ervoor dat je huid er weer stralend uitziet. Je leest hier hoe je een gezichtsmasker gebruikt en wat de voordelen zijn.

Hoe gebruik je een gezichtsmasker?

Een masker is super eenvoudig te gebruiken! Je brengt het aan op je gezicht, laat het een bepaalde tijd intrekken en spoelt het daarna weer van je gezicht af. Er zijn ook gezichtsmaskers waarbij je na ongeveer 15 minuten het verder in je gezicht masseert. Zodra je het masker hebt afgespoeld gebruik je een dagcrème als nabehandeling.

Gezichtsmasker als extra huidverzorging

Voordelen van een gezichtsmasker

Naast de huidverbetering die een gezichtsmasker brengt, is het ook een moment voor je zelf. Je kan natuurlijk je wasgoed gaan strijken, maar je kan ook het bad laten vollopen en heerlijk gaan ontspannen. Dan heb je al het eerste voordeel binnen, namelijk me-time!

 • Ontstoppen van poriën
  Gezichtsmaskers absorberen overtallig talg en verwijderen vuil. Door ze regelmatig te gebruiken verwijder je de de opbouw van dode huidcellen en blijft je huid langer schoon. Hierdoor voorkom je dat je poriën verstopt raken.
 • Verbetering van je huid
  Door regelmatig een maskertje te nemen verbeter je jouw huidconditie. Let op dat je een masker kiest dat bij jouw huidtype past. Dus een masker voor de droge huid, vette huid, gemengde huid of normale huid.
 • Je huid neemt producten beter op
  Door de dag heen wordt je gezicht vuil, door make-up, zweet, uitlaatgassen en etc. Hierdoor raken je poriën verstopt en worden de gezichtsproducten minder goed door je huid opgenomen. Zorg er daarom voor dat je jouw huid diep reinigt met een gezichtsmasker waardoor je dagcrème weer beter wordt opgenomen.
 • Voor elk huidprobleem een oplossing
  Een masker helpt je bij jouw huidproblemen. Bij een droge huid kies je een masker dat intensief hydrateert. Heb je last van onzuiverheden? Kies voor een extra reinigend masker. Kortom, voor elk probleem is een masker!
 • Direct resultaat
  Zodra je een maskertje hebt gebruikt zie je jouw gezicht weer stralen en voel je dat je huid weer extra verzorgd is. Oneffenheden zijn minder zichtbaar en je huid voelt zijdezacht aan. Direct resultaat dus, terwijl je nog extra ontspannen bent ook!

Hopelijk ben je nu ook overtuigd van de voordelen van een gezichtsmasker. Zoals hierboven vermeld is, is een dag- of nachtcrème onmisbaar na het gebruik van een masker. In de dagcrème top 10 vind je de beste dagcrèmes van dit moment!

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer