Gezichtsverzorging mannen en vrouwen: wat is het verschil?

Gezichtsverzorging mannen en vrouwen- wat is het verschil?

Waar gezichtsverzorging voor vrouwen al jaren heel normaal is, is dit voor mannen pas de laatste jaren het geval. Eigenlijk best raar want ook een mannenhuid kan wel wat extra verzorging gebruiken. Maar er zijn wel wat verschillen in huid en producten die je als man moet gebruiken en het effect hiervan op je huid ten opzichten van gezichtsverzorging voor vrouwen.

Door meer testosteron maakt een man meer talg aan. De huid van de man is dus over het algemeen vetter dan die van een vrouw. Ook is de huid van de man 20% dikker dan een vrouwenhuid. Mocht je je ooit af hebben gevraagd waarom het bij mannen langer lijkt te duren voordat ze rimpels krijgen dan is bovenstaand meteen het antwoord hierop. Dit neemt niet weg dat een mannenhuid net zo gevoelig is voor invloeden van buitenaf zoals UV- straling, roken en airconditioner of verwarming. Misschien is het je ook wel eens opgevallen dat een man vaker puistjes heeft dan de gemiddelde vrouw. Dit is dan ook weer te wijten aan de vettere huid. De combinatie met grovere poriën maakt het dat een man vaker last heeft van onzuiverheden. Juist om deze reden zouden mannen altijd hun gezicht goed moeten verzorgen.

Gezichtsverzorging mannen

Om te voorkomen dat de huid nog vetter wordt of dat er meer kans ontstaat op puistjes is een goede reiniging cruciaal. Zorg er dan als man ook voor dat je minimaal 1 keer, maar het liefst 2 keer, per dag je gezicht goed reinigt met een milde reiniging. Dit kun je gewoon onder douche op de huid aanbrengen, in masseren en direct weer afspoelen en hoeft dus niet lang te duren. Bekende merken Nivea en L’oreal hebben een uitgebreid verzorgingsproducten assortiment voor mannen die een betaalbare en makkelijke oplossing biedt. 

L’Oréal Men Expert Hydra Energetic Reinigingsgel

L’Oréal Men Expert Hydra Energetic Reinigingsgel

Deze gezichtsreiniging van L’Oreal is makkelijk aan te brengen, diep reinigend en zorgt voor een fris gevoel. Zowel ‘s avonds als ‘s ochtends te gebruiken.

NIVEA MEN Protect & Care Face Scrub Reinigingsscrub

NIVEA MEN Protect & Care Face Scrub Reinigingsscrub

Wil je de huid vandaag eens wat extra’s geven? Gebruik dan eens een scrubcrème. Behalve dat de scrub de huid reinigt zorgt hij ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en dat de balans van de huid weer hersteld wordt.

Maar met reinigen alleen ben je er niet. Om de verzorging goed af te sluiten is een goede dagcrème voor mannen aan te raden. De bovenstaande merken hebben meerdere varianten voor verschillende huidtypes beschikbaar. Misschien verwacht je het niet, maar ondanks de hoge talgproductie kan een man ook een droge huid hebben. Let er dan ook altijd op welk huidtype je hebt voordat je een crème uitkiest.

Naast gezichtsverzorging is een gezonde leefstijl natuurlijk ook belangrijk. Roken, drinken en weinig slaap is namelijk voor geen enkele huid goed! Zorg dat je gezond eet, je veel water drinkt en voldoende slaapt, dan zie je dit gegarandeerd terug aan je huid!