Gezonde voeding voor je gezicht

Gezonde voeding voor je gezicht

Wist jij dat gezonde voeding een belangrijke rol speelt bij de kwaliteit van de huid van je gezicht? Je huid lijkt te laten zien wat jij eet. Wanneer je huidproblemen hebt, staat dit vaak in verband met stress, ontstekingen of het uit balans zijn van je lichaam. Je kan natuurlijk op korte termijn je huid helpen, door de juiste dagcrème te gebruiken, die de huidproblemen zoals acné tegen gaan. Maar op lange(re) termijn is het noodzakelijk dat je een wijziging aanbrengt in je eetpatroon. Zodat je huid weer tot rust komt.

Tips voor een sterke en gezonde huid

Door het kiezen van de juiste voedingsstoffen, krijgt jouw huid hulp bij het herstellen van cellen in het gezicht. Maar wat zijn is dan gezonde voeding? Denk bijvoorbeeld aan voeding waar veel omega 3 in zit. Omega 3 zorgt ervoor dat je wordt beschermd tegen schadelijke stoffen, ze voeren afvalstoffen af en laten gezonde voedingsstoffen door. Omega 3 is verwerkt in bijvoorbeeld walnoten, lijnzaad en kokosnootolie. Antioxidanten beschermen de huid tegen schade en aantasting en laat daardoor je huid er jong uitzien. Dit is bijvoorbeeld verwerkt in bosbessen, groene thee, wortels en kurkuma. Eet tot slot elke dag verse groente, en varieer in deze groente. Niet alleen bevatten groentes veel water, maar ook uit mineralen en polyfenolen. Zij zorgen voor optimale reiniging van het lichaam.

Drink veel water

Je weet dit waarschijnlijk al, maar je lichaam bestaat voor het overgrote deel uit vocht. Om dit in balans te houden is het belangrijk dat je per dag tussen de 1,5 en 2 liter puur water drinkt. Je merkt dat je huid hierdoor gehydrateerd wordt. Maar ook dat je vaker naar het toilet moet om te plassen. Hierdoor plas je weer afvalstoffen uit, dat ook weer positief effect heef top de huid.

Kortom, door gezond te eten en veel water te drinken houd je de gezichtshuid goed in balans. En voorkom je oneffenheden. Een goede dagcrème werkt ondersteunend. Nog op zoek naar een dagcrème? Bekijk dan zeker de top 10 beste dagcrèmes van dit moment - hier staat gegarandeerd een dagcrème voor jou bij!