Hoe kan ik de beste oogcrème vinden?

De huid rond onze ogen vertelt ons als eerste hoe we ons voelen. Dit is ook de eerste plek waar je de tekenen van ouderdom ziet. Belangrijk advies is om de voor jouw beste oogcrème te gebruiken. Een heleboel merken beloven gouden bergen maar helaas kunnen een heleboel dit niet waar maken. Gelukkig zijn er echt wel crèmes die wel hun beloftes nakomen, maar of dat per se een oogcrème is…

Hoe kan ik de beste oogcrème vinden?

Waar moet je op letten bij een oogcrème?

Het belangrijkste is dat de huid rond je ogen een échte verzorging krijgt. Dit doe je met behulp van producten waar zo min mogelijk geur- en kleurstoffen in zitten zoals natuurlijke producten. Anti-oxidanten en cel vernieuwende stoffen kan de huid rond je ogen daarentegen wel goed gebruiken, net als de rest van je huid eigenlijk. Het grappige is dat er eigenlijk nooit bewezen is dat je een aparte verzorging nodig hebt voor je ogen en voor je gezicht. Misschien is de dagcrème die je gebruikt namelijk ook wel perfect voor jouw ogen. Alleen als de huid rond je ogen aanzienlijk droger is dan dien je een aparte crème te gebruiken voor je ogen als voor je gezicht.

Wel of geen aparte oogcrème?

Het is dus niet altijd nodig om een aparte oogcrème te gebruiken. Oogcrème heeft een wat lichtere substantie en vaak meer wegheeft van een serum. Omdat je huid hier nu eenmaal wat droger is dit vaak fijner smeren dan een dikke nachtcrème. Heb je last van specifieke klachten als wallendonkere kringen onder je ogen of gezwollen oogleden dan zijn hier wel speciale crèmes voor die net hier wat meer op ingespeeld zijn.

Hoe vind je de beste oogcrème?

Heb je ‘alleen’ maar last van een slappe huid of rimpels dan kan het zijn dat je gezichtscrème misschien wel dezelfde wonderen verricht voor je ogen als voor je gezichtshuid (of je hals of decolleté).

Wat in ieder geval wel altijd noodzaak is, is dat je een crème gebruikt met SPF. Te vaak wordt nog onderschat welke schade de zon kan aanrichten. Gebruik je een aparte oogcrème en heeft deze geen SPF dan kun je beter eerst je dagcrème smeren en hierna pas je oogcrème om alsnog goed beschermd te zijn.

Belangrijk is dus om goed te kijken of er verschil is tussen je gezichtshuid en de huid rondom je ogen. En als je een aparte oogcrème gaat aanschaffen of deze niet teveel onnodige stoffen bevat en wél een SPF. En natuurlijk is het allerbelangrijkste is of je het een fijne crème vindt om te gebruiken.

Nog op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens in de top 10 beste dagcrème of daar de ideale crème voor je tussen staat.