Hyaluronzuur crème

Ben jij al bekend met hyaluronzuur? Je ziet dit fenomeen steeds meer verschijnen op cosmeticaproducten en dan met name in dagcrèmes. Vandaar dat we jullie hier meer informatie over willen geven. Wat is het, wat doet het en in welke dagcrèmes kan je het vinden? Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en komt voor in ons bindweefsel, epitheelweefsel en zenuwweefsel. Doordat het in het bindweefsel voor komt, zit het ook in de huid. Daarnaast blijven onze gewrichten soepel bewegen door hyaluronzuur. Het is namelijk het hoofdbestanddeel van de vloeistof in onze gewrichten. Kortom, een veelzijdige stof waar we niet zonder kunnen!

Wat doet hyaluronzuur?

Een belangrijke eigenschap van hyaluronzuur is dat het tot 1000 keer zijn gewicht kan vasthouden aan vocht. Hierdoor kan het jouw huid perfect hydrateren en volume geven. Erg handig om te weten, wanneer we ons realiseren dat naarmate je ouder wordt, je huid slapper wordt. Dit komt omdat er minder vocht in de huid zit, want hyaluronzuur neemt af. Door dit nu toe te voegen aan dagcrèmes en andere producten, zorg je ervoor dat jouw huid weer soepel en gehydrateerd wordt. Ook zorgt hyaluronzuur voor bescherming tegen schade van vrije radicalen en kalmeert het de huid.

Voordelen van hyaluronzuur

Een dagcrème met hyaluronzuur hydrateert jouw huid dusdanig dat rimpels in je gezicht minder zichtbaar worden. Doordat het jouw huid zo goed hydrateert worden de lijntjes en rimpels als het ware opgevuld. Ook voelt je huid soepeler aan, omdat het de elasticiteit verbetert.

Nadelen van hyaluronzuur

Er zijn geen grote nadelen of enige bijwerkingen te noemen over hyaluronzuur. Wat je moet realiseren is dat wanneer je stopt met het smeren van crèmes met dit bestanddeel, dat het effect ervan ook verloren gaat. Het is geen wondermiddel waardoor je rimpels helemaal verdwijnen, het zorgt er alleen voor dat ze minder zichtbaar zijn.

Voor wie is hyaluronzuur geschikt?

Hyaluronzuur is geschikt voor alle huidtypes, dat is goed nieuws! Wel is het zo dat hyaluronzuur het beste werkt in een vochtige omgeving. Daarom zal je in dagcrèmes gericht op de droge huid, ingrediënten aantreffen zoals cyclopentasiloxane. Dit bestanddeel laat een laagje achter op de huid, waardoor vocht niet kan ontsnappen. Daarom zal je dit in dagcrèmes voor de droge tot normale huid terugvinden. Dagcrèmes voor de vette huid hebben dit niet nodig, omdat er voldoende talg in de huid zit, waardoor vocht niet kan ontsnappen.

Tip: denk je erover na om een dagcrème met hyaluronzuur aan te schaffen? In de ingrediëntenlijst kan je controleren of dit bestanddeel in de dagcrème is opgenomen. Staat het onderaan de lijst? Dan kan je ervan uitgaan dat er maar weinig van is opgenomen in de crème. Staat het juist hoger in de lijst? Dan is er een juiste hoeveelheid van gebruikt.

Dagcrèmes met hyaluronzuur

Eucerin Hyaluron Filler

Om diepe rimpels op te vullen en de huid weer meer volume te geven heeft Eucerin een speciale dagcrème ontwikkeld; Eucerin Hyaluron Filler. Het vermindert niet alleen de rimpels, maar stimuleert ook de aanmaak van hyaluronzuur door de eigen huid.

Bekijk prijzen
Vichy Liftactiv Supreme

Deze crème bevat het Liftactiv Serum 10 Supreme Hyaluronzuur om de tien tekenen van huidveroudering zichtbaar te verbeteren. Deze crème stimuleert de vochtcirculatie. Ook worden droogtelijntjes in het gezicht gladder en krijg je een frisse uitstraling.

Bekijk prijzen
Biodermal Hydraplus

Deze crème is speciaal ontwikkeld voor de vochtarme huid. Het hydrateert de huid intensief en verbeter de vochtbalans. Ook beschermt het de huid tegen uitdrogen en vermindert het droogtelijntjes. De gel trekt snel in en zorgt voor een verfrissend gevoel.

Bekijk prijzen