Beste dagcrème normale huid

Eigenlijk komt de normale huid alleen voor op jonge leeftijd. Kijk maar naar baby’s en kinderen, zij hebben een strakke huid zonder oneffenheden. En hun huid voelt ook heerlijk zacht aan. Maar naarmate je ouder wordt, zal je merken dat je huid een bepaalde kant op gaat. Er zijn maar weinigen onder ons gezegend met een normale huid. Zelfs als je een redelijk normale huid hebt, maar bijvoorbeeld wel een vettige T-zone hebt, dan heb je al een gemengde huid.

Hoe herken je een normale huid?

Een normale huid herken je direct. Er zijn geen rode vlekken te zien, geen schilfers of puistjes. Ook is er geen doffe ondertoon in de huid te bekennen. Andere kenmerken van een normale huid zijn:

  • Zichtbare, maar onopvallende poriën
  • Natuurlijke, niet glimmende glans
  • Juiste talgproductie, geen oneffenheden
  • Egaal huidoppervlak, geen rimpels

Verzorging

De valkuil bij een normale huid is dat er wordt gedacht dat de huid geen verzorging nodig heeft. Maar dat is natuurlijk niet waar. Gedurende de dag komt er vuil op de huid, alcohol en roken maakt de huid dof, verkeerde voeding is ook zichtbaar op de huid. Om te zorgen dat je huid toch in goede conditie blijft is verzorging noodzakelijk. Denk aan het reinigen van de huid in de ochtend en avond, een UV-filter in je dagcrème, en extra hydratatie gedurende de nacht. Vergeet ook niet om af en toe een gezichtsmasker te gebruiken, om je huid een extra boost te geven. Bijvoorbeeld wanneer jouw huid in de winter toch wat droger wordt, of juist wat meer energie wilt krijgen.

Beste dagcrèmes die voor dit huidtype geschikt zijn:

Biotherm Aquasource

Biotherm is een van de favoriete merken, maar wordt minder vaak gekocht als dat velen zouden willen. Dit komt omdat het een vrij duur merk is, vergeleken met andere merken dagcrème. Maar de Biotherm Aquasourceis wel een dagcrème die je graag wilt hebben.

Koop bij Bol.com
L'Oréal Paris Hydra Genius

L'Oréal Paris Hydra Genius Dagcrème is de beste koop dagcrème voor de normale huid. De huid voelt direct fris, zacht en comfortabel aan.

Koop bij Bol.com