Parfumvrije dagcrème

Laatste update: 27 april 2020

Consumenten worden zich steeds meer bewust van de ingrediënten die in verzorgingsproducten zitten. Fabrikanten geven het soms een andere naam, maar doordat je op internet hier veel over kan vinden, wordt bijna altijd wel weer achterhaald wat de gebruikte stoffen zijn. Dit geldt ook bij dagcrèmes. Hier geven we je wat meer informatie over parfum en parfumvrije dagcrèmes.

Waarom parfum vermijden

Parfum in een geurtje is natuurlijk onmisbaar, het zorgt ervoor dat de geur die karakteristieke geur krijgt. Maar in een gezichtscrème is dit echt niet nodig. Het kan zelfs voor huidproblemen zorgen! Niet alleen als je een gevoelige huid hebt, maar voor alle huidtypes kan het problemen opleveren. Met de nadruk op kan, want je hoeft er geen problemen van te krijgen. Wanneer je een gevoelige huid hebt en je gebruikt een crème met parfum, krijg je direct jeuk of wordt de huid rood of geïrriteerd. Wanneer je een normale huid hebt krijg je wellicht meer last van puistjes. Parfum kan daar de oorzaak van zijn.

Waarom niet alleen parfumvrije dagcrème?

Als parfum zoveel huidirritaties kan geven, waarom zijn dan niet alle crèmes parfumvrij? Dit komt omdat we allemaal dol zijn op lekker ruikende producten. Wanneer je een nieuwe dagcrème gaat proberen is de kans groot dat je er ook even aan ruikt. Vandaar dat er vaak wordt gekozen om toch een geurtje aan de dagcrème toe te voegen. Vind je het fijn als er wel een heerlijke geur in je crème zit en heb je geen last van irritaties op jouw huid? Dan kan je vast een heerlijke dagcrème, die geschikt is voor jouw huid vinden in de top 10 beste dagcrèmes.

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer