pH neutrale dagcrème

Laatste update: 27 april 2020

De term pH neutraal zie je veel voorbij komen in reclames. Maar ook staat het in de schappen van de drogisterij of supermarkt. Ben jij al bekend met deze term en weet jij of het nodig is om een pH neutrale dagcrème te kopen? Lees hieronder verder om meer informatie te krijgen over pH neutrale dagcrèmes.

Wat is pH?

Laten we eerst eens gaan inzoomen op de term pH, wat houdt dit in? Onze huid bevat zweet, talg en dode huidcellen en beschermt ons, dit heet de zuurmantel. De term zuurmantel is niet toevallig gekozen, want de huid heeft een pH-waarde van tussen de 4,5 en 5,5. Wanneer de pH waarde van iets lager dan 7 is, noemen we het zuur. Is het hoger dan 7, dan wordt het basisch genoemd. De zuurmantel is noodzakelijk voor ons, want het houdt de huid sterk en gehydrateerd. Dit gebeurt doordat slechte bacteriën worden gedood en goede bacteriën laat leven. Wanneer je huid een hogere pH waarde krijgt, wordt hij doffer, krijg je sneller irritaties en rimpels. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

pH en de huid

Jouw huid komt gedurende de dag veel in aanraking met producten die een hogere pH waarde hebben, dan dat jouw huid heeft. Denk aan zeep, douchegel, maar ook water. In Nederland heeft water een gemiddelde pH waarde van 8, vele malen hoger dan de pH waarde van jouw huid. Elke keer dat de huid  te maken krijgt met een product met hogere pH waarde, moet je huid weer herstellen. Als de tussenliggende tijd om te herstellen te kort is, raakt de huid beschadigd.

pH neutrale dagcrème

Hoe weet je wanneer je huid beschadigd is? Je zal waarschijnlijk een droge en/of geïrriteerde huid hebben. Vooral mensen die al huidaandoeningen hebben zijn gebaat bij pH neutrale producten, zoals een pH neutrale dagcrème. Wij hebben twee geschikte dagcrèmes gevonden. Is jouw pH waarde in balans? Dan vind je een crème die bij jou past in de top 10 beste dagcrèmes!

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer