Review: Nivea Essentials dagcrème en nachtcrème

Door: Jasper
Laatste update: 4 augustus 2023

Het is weer tijd voor een review. Deze keer hebben we de Nivea Essentials dagcrème en nachtcrème getest. 

De dagcrème is geschikt als je een droge of gevoelige huid hebt. De dagcrème, verrijkt met amandelolie en hydra IQ, helpt jou bij:

  • Intensieve hydratatie
  • Bescherming tegen zonlicht door SPF 15
  • Intensieve voeding van de huid

De nachtcrème is voor jou geschikt als je een gevoelige huid hebt. Op de verpakking staat dat de crème effectief de 3 tekenen van een gevoelige huid vermindert:

  • Roodheid
  • Trekkerigheid
  • Droogheid

We hebben beide crèmes 4 weken geprobeerd, nieuwsgierig naar ons oordeel? Lees snel verder!

Nivea Essentials dagcrème

Wij zijn erg blij met deze dagcrème. Zeker de mensen uit ons team met een redelijk droge huid, het is dan extra belangrijk dat de crème de huid extra hydrateert. Deze Nivea Essentials dagcrème doet dit perfect. Je hebt maar weinig crème nodig voor je gezicht en hij trekt snel in. Wel kregen sommigen er een glimmend hoofd van, vooral op het voorhoofd. Wanneer je de dagcrème even laat intrekken, kan je wat poeder aanbrengen om het glimmen te verminderen. De dagcrème heeft een lekkere geur, die je niet heel erg sterk ruikt. Het is echt een pluspunt dat er SPF 15 in de crème is verwerkt! Gedurende de dag heb je het idee dat de crème goed werkt en de huid hydrateert. Zoals je op de foto ziet is de dagcrème redelijk luchtig.

Nivea Essentials nachtcrème

Van tevoren waren sommigen wat huiverig om de nachtcrème te reviewen, omdat ze een crème nodig hebben die de huid extra verzorgt. Dus een belangrijke eis in een goede nachtcrème. Als eerste is deze Nivea nachtcrème gericht op het verminderen van de roodheid van je huid. Verder vermindert de nachtcrème trekkerigheid, dat zie je vaak bij een droge huid. Bij deze nachtcrème wordt dan ook de droogheid van de huid vermindert. Op de foto zie je goed dat de nachtcrème rijker is dan de dagcrème.

Na 4 weken deze Nivea Essentials nachtcrème te hebben gebruikt, merken we dat de huid wel wordt verzorgd. Maar helaas niet voldoende. De crème trekt snel in, maar we hebben het idee dat je daarna nog een extra laagje moet aanbrengen om volledig gehydrateerd te worden. Op zich is dit niet erg, want je hoeft elke keer maar een klein beetje crème te gebruiken.

Conclusie Nivea Essentials crème

Nadat we de Nivea Essentials dag- en nachtcrème 4 weken hebben gebruikt, zien we dat de huid er stralend en gezond uit ziet. Echt fijn dat de dagcrème SPF 15 heeft, waardoor ik de hele dag beschermd ben tegen UV-straling. De nachtcrème blijven we ook gebruiken, maar dan smeren we die tweemaal achter elkaar in, voor meer hydratatie. Tot slot zitten beide crèmes in een tube, wat wel hygiënisch is. Wanneer je tube bijna leeg is, wordt het wel lastiger om de crème er uit te krijgen. Maar als je wat harder in de tube knijpt, krijg je het laatste restje er ook nog uit. Al met al een goede koop!

Wil je ook deze dagcrème of nachtcrème voor een droge huid aanschaffen? Klik dan hier! Toch nog nieuwsgierig naar andere dagcrèmes of heb je een ander soort huid? In de top 10 beste dagcrèmes vind je de beste dagcrèmes van dit moment.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer