Soorten huid

Als je deze website leest, merk je dat we niet een specifiek product aanraden op basis van de vraag “Wat is voor mij de beste dagcrème?”. We doen dit niet omdat we geen zin heb om hier antwoord op te geven, of omdat we het antwoord niet weten. Het antwoord luidt namelijk: “het hangt per persoon af welke dagcrème het beste voor de huid is”. We begrijpen dat je nog niks kan met dit antwoord. Vandaar dat we je hier informeren over de huidtypen en over de kenmerken waarover een dagcrème kan beschikken. Op basis van jouw huidtype en de kenmerken van de dagcrème kies je namelijk de dagcrème die precies bij jouw gezicht past.

dagcreme - vrouw

Normale huid

Jouw huid voelt goed aan en dat zie je ook aan je gezicht. Je hebt geen last van droge of vette delen, en je hebt kleine poriën. Mee-eters, acne of andere oneffenheden zijn niet zichtbaar. Verzorging van dit huidtype is gericht op de huid in goede conditie te houden en vochtverlies tegen te aan. In de winter kan de huid ietwat droog aanvoelen.

Producten die voor dit huidtype geschikt zijn:


Droge huid

Wanneer je een droge huid hebt, voelt de huid trekkerig aan. Er zijn geen vette delen te bekennen en poriën zijn ook nauwelijks zichtbaar. Ook heb je geen last van andere oneffenheden. Wel kan je huid er dof uitzien en schilfertjes hebben. Fijn lijntjes zijn ook meer zichtbaar in het gezicht. Dit huidtype verzorg je door de natuurlijke huid barrière aan te vullen met herstellende stoffen die vochtverlies tegengaan. Vermijd met een droge huid irriterende ingrediënten.

Producten die voor dit huidtype geschikt zijn:


Gevoelige huid

Bij een gevoelige huid is je huid snel onrustig en kan dit ook leiden tot pijnlijke ontstekingen. Je huid is dun en fijn van structuur, en je hebt vaak lat van roodheid, jeuk, prikkelen en schilfertjes. Oorzaak van een gevoelige huid kan het weer zijn (warm, droog, koud), maar ook verkeerde verzorgingsproducten. Of juist verzorgingsproducten met verkeerde ingrediënten. Kies daarom voor producten bij voorkeur allergeen- en parfumvrij en kies een dagcrème speciaal gericht op de gevoelige huid.

Producten die voor dit huidtype geschikt zijn:


Vette huid

Wanneer je een vette huid hebt, dan glanst jouw gezicht. Ook zijn poriën goed zichtbaar en heb je regelmatig last van verstoppingen en mee-eters. Gebruik daarom producten die ervoor zorgen dat je huid egaler wordt en waarbij poriën verminderen. Om te zorgen dat je huid meer in balans raakt kan je het beste een vloeistof of gel gebruiken in plaats van een crème.

Producten die voor dit huidtype geschikt zijn:


Gecombineerde huid

Wanneer je een gecombineerde huid hebt, zijn er een aantal vette delen. Vaak is dit de T-zone: voorhoofd, neus en kin. De overige delen van je gezicht (vaak je wangen) zijn normaal, of misschien zelfs wel droog. Op de vette delen zijn de poriën goed zichtbaar en vertoont je huid verstoppingen en mee-eters. Vaak heb je twee crèmes nodig voor de gecombineerde huid. Hierdoor wordt je huid egaler, poriën minder zichtbaar en is je huid meer in balans.

Producten die voor dit huidtype geschikt zijn:


Acne huid

Een huid met acne vertoont veel oneffenheden en onzuiverheden. Denk aan puistjes, mee-eters en irritaties. Vaak heb je ook last van een vette huid, die zorgt voor deze onzuiverheden. Maar het kan ook echt voorkomen dat je juist een droge huid hebt. Je hebt er belang bij om een dagcrème te gebruiken die snel in de huid trekt, zonder de huid uit te drogen. Verder is het fijn als de dagcrème geen parfum of parabenen heeft, want dat kan weer leiden tot irritatie van je al geïrriteerde huid.

Producten die voor dit huidtype geschikt zijn:In onze top 10 beste dagcrèmes vind je de beste dagcrèmes van dit moment, neem snel een kijkje.