Stappenplan om je gezicht te reinigen

Stappenplan om je gezicht te reinigen

Het is belangrijk om je gezicht te reinigen voordat je naar bed gaat. Gedurende de dag komt er vuil en viezigheid op je gezicht. Je huid herstelt in de nacht, het is daarom fijn om je gezicht schoon te maken zodat je het herstel ervan bevordert. Hieronder vind je een stappenplan - vanaf nu weet je hoe je jouw gezicht op de juiste manier reinigt!

Gezicht reinigen - stap 1

Kies het juiste product voor je gezicht. Kies niet een te mild product, maar ook niet een te heftige reinigingsproduct. Dat merk je vanzelf. Als het product te mild is, dan moet je het twee keer op je huid aanbrengen voordat je gezicht schoon is. Is het product te heftig, dan word je huid rood, en je voel je het trekken. Gebruik daarom een milde en hydraterende olie.

Gezicht reinigen - stap 2

Vergeet niet je handen grondig te wassen met een handzeep. De bacteriën die op je handen zitten wrijf je anders op je gezicht.

Gezicht reinigen - stap 3

Gebruik lauw water, te warm water droogt je huid namelijk uit. Te koud water zorgt ervoor dat de poriën zich sluiten en producten hun werking niet optimaal kunnen doen.

Gezicht reinigen - stap 4

Maak je gezicht eerst nat. Hierdoor verdun je jouw gezichtsreiniger en zal het beter worden opgenomen door je huid.

Gezicht reinigen - stap 5

Breng het product aan op je vingertoppen en masseer het in je gezicht door zachte cirkelvormige bewegingen te maken. Zo zorg je ervoor dat de vloeistof goed over het gezicht wordt verdeeld. Wees voorzichtig met de huid rond en onder je ogen, deze huid is dunner en daarom gevoeliger. Je hoeft geen washandje te gebruiken, dat is meestal te ruw voor je gezicht. Je zou beter een hydrofiele doek kunnen gebruiken, deze worden meestal ook voor baby's gebruikt.

Gezicht reinigen - stap 6

Wanneer je denkt dat je huid goed is schoongemaakt, spoel je jouw gezicht met lauw water af. Zorg dat de huid helemaal schoon is, kijk extra bij je haarlijn, hals en neusvleugels.

Gezicht reinigen - stap 7

Wees zuinig met scrubben, gebruik maximaal twee keer per week een gezichtsscrub. Als je teveel scrubt haal je de nieuwe huidlaag weg waardoor de huid uitdroogt en het product averechts werkt.

Gezicht reinigen - stap 8

Droog daarna je gezicht met een handdoek, of liever nog een hydrofiele doek, maar dep het droog in plaats te wrijven. Ook hier geldt dat deppen vriendelijker is voor je huid dan wrijven.

Gezicht reinigen - stap 9

Smeer tot slot je gezicht in met een nachtcrème. Hiermee hydrateer je de huid en blijft de vochtigheid van je huid in balans.

Wanneer je dit ritueel elke dag voor het slapen herhaalt, zal je al snel merken dat je huid er stralender uitziet!