6 tips om het beste dagcrème te gebruiken!

Dat het fijn en verzorgend voor je huid is om dagcrème te gebruiken is veel mensen gelukkig inmiddels wel bekend. Maar wist je dat er nog veel mis kan gaan bij het kiezen of aanbrengen van een dagcrème? Hier vind je de 6 belangrijkste tips!

Tips om het beste dagcrème te gebruiken!

1. Gebruik dagcrème niet onder je ogen.
Veel mensen smeren dagcrème op hun gehele gezicht en dus ook onder hun ogen. De huid onder je ogen is echter anders dan de rest en heeft geen baat bij jouw normale dagcrème. Gebruik voor je ogen een speciale oogcrème

2. Kies de juiste dagcrème uit.
Een dagcrème kies je niet zomaar uit maar moet je uitzoeken op basis van je huidtype. Zorg dat je je huidtype kent en kies op basis hiervan een crème uit die past bij een gevoelige of vette huid. Alleen dan draagt de crème ook echt iets bij voor je huid.

3. Gebruik niet elke seizoen dezelfde producten.
In de zomer is je huid minder droog dan in de winter. In de zomer daarentegen kan je huid weer meer verzorging nodig hebben tegen de zon en warmte. Let per seizoen goed op de behoeften van je huid en pas hier je verzorging op aan.

4. Breng je dagcrème aan op een vochtige huid.
Dagcrème wordt beter opgenomen als je deze aanbrengt op een vochtige huid. Droog na het reinigen je huid dus niet helemaal af maar breng je dagcrème aan als je huid nog net wat vochtig is. Dit werkt trouwens hetzelfde voor de rest van je huid dus doe dit vooral ook bij je bodylotion.

5. Bescherm je huid tegen de zon. Niet alleen in de zomer!
Kies voor een dagcrème met SPF. Ook in de winter heeft je huid bescherming tegen de zon nodig, je zal dit in tegenstelling tot de zomer niet apart opsmeren en dus vaak vergeten. Kies je voor een crème met SPF dan heb je ook dit beter onder controle.

6. Vermijd parfum en parabenen
Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige huid die snel reageert op invloeden van buitenaf. Probeer eens over te stappen op natuurlijke gezichtsverzorging om te zien of dit verbetering brengt voor je huid.

Bovenstaande tips zijn voor iedereen van toepassing, ongeacht de huidtype. Wil je weten welke dagcrèmes favoriet zijn? Kijk dan in de top 10 met beste dagcrèmes van dit moment.