Beste dagcrème vette huid

Bij een vette huid wordt er meer talg afgescheiden dan nodig is. Hierdoor krijg je een glimmend gezicht en vergrote poriën. Heb je ook nog een zeer actieve zweetkliertjes? Dan zal je huid helaas snel gaan glimmen. Bij dit huidtype heb je ook meer kans op puistjes en mee-eters. Een pluspunt bij dit huidtype is dat je huid goed vocht vasthoudt en daardoor langer strak blijft. Je loopt daardoor ook minder kans op rimpels. Medicatie en hormonen zijn een veroorzaker van een vette huid. Maar wist je dat bacteriën hier ook een grote rol bij spelen? Je hebt altijd bacteriën op je huid zitten, maar bij een vet huidtype kunnen ze sneller een infectie veroorzaken. Wanneer je de juiste verzorgingsproducten gebruikt, worden deze bacteriën onschadelijk gemaakt en ondersteunen ze de huid bij het helingsproces.

Kenmerken vette huid

Wil je weten of je een vette huid hebt? Herken je jezelf in deze kenmerken?

  • Je huid glimt vaak, zowel op je voorhoofd, neus als wangen
  • Regelmatig last van puisjes en mee-eters
  • Je huid is stevig en voelt dik aan
  • Vale teint
  • Grote poriën

Verzorging vette huid

Vermijd agressieve middeltjes, ook als er op staat dat ze ontvettend werken! Je huid heeft namelijk talg nodig om je huid van nature uit te beschermen. Ook zal je huid meer talg gaan aanmaken als een agressief middel wordt gebruikt. Kies daarom voor milde, zeepvrije en alcoholvrije producten. Hiermee reguleer je de talgproductie en normaliseer je jouw huid. Om te zorgen dat je huid meer in balans raakt kan je het beste een vloeistof of gel gebruiken, in plaats van een crème.

Beste dagcrèmes die voor dit huidtype geschikt zijn:

Garnier PureActive Mat Control Dagcrème

Garnier Skin Naturals is een matterende gel die lang blijft zitten. De combinatie van de matterende Airlicium technologie en het zuiverende salicylzuur is goed voor een vette huid. De gel smelt op de huid en trekt snel in zonder vettig aan te voelen. De huid is gehydrateerd en blijft de hele dag fris en schoon.

Biodermal Vette & Gemengde Huid Crème

Biodermal Vette & Gemengde Huid Crème is een parfumvrije dag- en nachtcrème voor onzuivere & vette huid. Geschikt voor het behandelen van acne, puistjes & mee-eters. Biodermal Vette & Gemengde Huid Crème helpt de talgproductie te reguleren en helpt je aan een matte, gladde huid. De lichte, matterende crème trekt snel in. Je kunt het ook prima gebruiken voordat je make-up op doet.