Beste dagcrème vette huid

Bij een vette huid wordt er meer talg afgescheiden dan nodig is. Hierdoor krijg je een glimmend gezicht en vergrote poriën. Heb je ook nog een zeer actieve zweetkliertjes? Dan zal je huid helaas snel gaan glimmen. Bij dit huidtype heb je ook meer kans op puistjes en mee-eters. Een pluspunt bij dit huidtype is dat je huid goed vocht vasthoudt en daardoor langer strak blijft. Je loopt daardoor ook minder kans op rimpels. 

Medicatie en hormonen zijn een veroorzaker van een vette huid. Maar wist je dat bacteriën hier ook een grote rol bij spelen? Je hebt altijd bacteriën op je huid zitten, maar bij een vet huidtype kunnen ze sneller een infectie veroorzaken. Wanneer je de juiste verzorgingsproducten gebruikt zoals een dagcreme, worden deze bacteriën onschadelijk gemaakt en ondersteunen ze de huid bij het helingsproces

Kenmerken vette huid

Wil je weten of je een vette huid hebt? Herken je jezelf in deze kenmerken?

  • Je huid glimt vaak, zowel op je voorhoofd, neus als wangen
  • Regelmatig last van puisjes en mee-eters
  • Je huid is stevig en voelt dik aan
  • Vale teint
  • Grote poriën

Verzorging vette huid

Vermijd agressieve middeltjes, ook als er op staat dat ze ontvettend werken! Je huid heeft namelijk talg nodig om je huid van nature uit te beschermen. Ook zal je huid meer talg gaan aanmaken als een agressief middel wordt gebruikt. Kies daarom voor milde, zeepvrije en alcoholvrije producten. Hiermee reguleer je de talgproductie en normaliseer je jouw huid. Om te zorgen dat je huid meer in balans raakt kan je het beste een vloeistof of gel gebruiken, in plaats van een crème.

Beste dagcrèmes die voor dit huidtype geschikt zijn:

Garnier PureActive Mat Control

De Pure Active lijn van Garnier bevat de matterende Airlicium technologie en het zuiverende salicylzuur. Hierdoor wordt de huid zowel gematteerd tot 8 uur lang en het werkt tegelijkertijd dag na dag tegen imperfecties.

Bekijk prijzen
Biodermal Crème bij puistjes en onzuiverheden

Het is vervelend wanneer je last hebt van acne, puistjes, mee-eters en onzuiverheden. Je wilt graag dat ze verdwijnen, zonder dat je jouw huid uitdroogt of irriteert. Biodermal acne crème is gebaseerd op een gepatenteerde samenstelling van ingrediënten.

Bekijk prijzen