Waarom huidverzorging zo belangrijk is!

Als je aan mensen vraagt wat hun grootste orgaan is dan zullen ze niet zo snel de huid benoemen, en toch is dit wel het geval. Alles bij elkaar bestaat de oppervlakte van je hele huid uit bijna 2 vierkante meter en weegt je huid bij elkaar wel 15 tot 20 kg! Je huid is het dikst op je voetzolen met 1,5mm en het dunst rond je oogleden. Op deze laatste plek is je huid namelijk maar 0,1 mm dun.

Waarom huidverzorging zo belangrijk is!

Je huid biedt bescherming tegen kou, hitte en zon. Maar ook tegen pijn, stoten en schaven helpt je huid je beschermen. Maar ook het vervoer van afvalstoffen en de voedsel- en zuurstofvoorziening van het lichaam verzorgt je huid. Al met al een belangrijke taak. Je huid zorgt dus goed voor je. Dat wij dus goed voor onze huid moeten zorgen lijkt dan ook logisch. En toch is dit vaak niet het geval. Veel mensen doen slechts weinig tot zelfs helemaal niks aan huidverzorging.

Olaz Total Effects - 7 in 1

Zoals gezegd heeft je huid verschillende functies. Sommige delen worden meer blootgesteld aan invloeden van buitenaf dan anderen en zullen dan ook een andere verzorging nodig hebben.

Je gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan UV-stralen. Als de zon niet meer schijnt vergeten mensen vaak te smeren met een crème met SPF. Maar ook als de zon niet schijnt zijn de UV stralen nog wel aanwezig. Het is dan ook altijd een goed idee om een crème te gebruiken met SPF bescherming, ook in de winter, zoals deze dagcrème van Olaz!

Clinique Pep Start Eye Cream

De huid rond je ogen is extreem dun en kan snel vocht verliezen. Een aparte oogcrème met extra verzorging is dan ook geen overbodige luxe. Deze oogcrème, de Clinique Pep Start Eye Cream – 15 ml , laat zich makkelijk opbrengen door de rol applicator en is geschikt voor de meeste huidtypen.

Maar ook de huid van je armen, benen en de rest van je lichaam heeft verzorging nodig. De huid kan snel uitdrogen, in de winter door de kou en in de zomer juist door de zon. Smeer twee keer per dag met een verzorgende bodylotion en je helpt het herstel van je huid een handje mee.

Je huid is een prachtig orgaan die jou dus beschermt tegen van alles. En als jij je huid dan een beetje extra kunt verzorgen door wat vaker een huidverzorging product te gebruiken dan versterkt dit alleen maar de kracht van je huid!