Wat is natuurlijke gezichtsverzorging?

Wat is natuurlijke gezichtsverzorging?

Dat je dagcrème lekker ruikt is natuurlijk mooi meegenomen. Maar is dit voor je huid wel zo prettig? Steeds meer mensen stappen over op natuurlijke gezichtsverzorging waarin alle overbodige stoffen zijn weggelaten zoals geurstoffen en kleurstoffen.

Er zijn 2 definities van natuurlijke gezichtsverzorging en ze worden nogal eens door elkaar gebruikt. De meest voorkomende uitleg betreft gezichtsverzorging op basis van natuurlijke ingrediënten of ingrediënten uit biologische landbouw. Er zit in deze gezichtsverzorging geen onnodige vul- en kleurstoffen zoals parabenen, parfum, chemische bestanddelen of minerale oliën.

Sommige mensen gaan nog een stapje verder en zeggen: “Als je het niet kunt eten dan moet je het ook niet op je gezicht smeren.” Voor hen komt natuurlijke gezichtsverzorging niet uit een potje maar is helemaal zelfgemaakt.

Waarom kiezen voor natuurlijke gezichtsverzorging?

Veel vrouwen zeggen op de lange duur last te krijgen van hun huid. Ook hoor ik vaak verhalen dat vrouwen het idee hebben dat hun dagcrème niets (meer) uithaalt. In dat geval is het een idee om eens verder te kijken naar andere producten dan degene die je standaard bij de drogist vind. Wil je zien wat natuurlijke gezichtsverzorging voor jouw huid kan betekenen begin dan met 1 product om te testen voordat je helemaal overstapt. Op die manier kun je goed het resultaat meten.

RAU Daily Face Oil

RAU Daily Face Oil

Een olie is vaak meer geconcentreerd dan andere producten. Deze olie met natuurlijke oliën en vitamine E is geschikt voor alle huidtypen maar zoals altijd met olie, let op als je een vette huid hebt. Je kunt deze na het reinigen van je huid aanbrengen en in masseren. Je huid is na het slapen dan heerlijk zacht en soepel. Uiteraard bevat deze olie dus geen parabenen of parfum.

Natuurlijke gezichtspeeling

Kaviaar Gezichtspeeling

Ook een scrub is een goede manier om een nieuw product aan je gezichtsverzorgingslijn toe te voegen.

De caviar gezichtspeeling heeft een 6-voudige werking. Rijstdeeltjes verwijderen de dode hoornlaag. Zinkoxide en kaolien zuiveren en ontstoppen de poriën en maken de huid glad. Kaviaar en slakkenextract revitaliseert, hydrateert en stimuleert de huid. Vitamine A en E worden geactiveerd, dit helpt onder andere tegen huidveroudering.

Wil je een stap verder en voor ‘echt’ natuurlijk verzorgen gaan? Probeer dan eens een eigen gezichtsmasker met avocado te maken.

  1. Meng 1 halve avocado met 1 eetlepel honing en prak deze goed fijn
  2. Breng het masker aan op je gezicht en laat deze 20 tot 25 minuten intrekken
  3. Spoel zorgvuldig af met lauw water en dep je huid droog zodat er nog wat vocht extra opgenomen kan worden