Wat is rosacea?

Regelmatig krijgen we de vraag wat je kunt doen tegen rosacea. Rosacea is een hele vervelende aandoening die je niet kunt missen. Rosacea betekent letterlijk ‘zo rood als een roos’ en zo ziet je huid er dan ook uit. Behalve roodheid kun je last hebben van uitgezette bloedvaatjes (couperose) en bultjes of puistjes.

Wat is rosacea?

Wat is rosacea en kun je er wat tegen doen?

Rosacea is een chronische huidziekte waar helaas geen blijvende oplossing voor is. Ben je hier gevoelig voor dan zal de aandoening zich om de zoveel tijd laten zien. Afhankelijk van de mate van de rosacea kun je naar de dokter gaan en vragen om een medicinale crème. Metronidazolcrème of pimecrolimuscrème kunnen ontstekingsremmend werken en de roodheid verminderen. We adviseren dan ook om eerst met dit probleem naar de huisarts te gaan.

Als je last hebt van rosacea, dan heb je vaak ook last van een gevoelige huid. Hier kunnen we wel je wel goed over adviseren. Allereerst is het zeer belangrijk om voor milde producten te kiezen. Het liefst kies je voor natuurlijke gezichtsverzorging zonder parabenen. Zo houd je je huid het rustigst.

Ook is er inmiddels een gezichtsverzorgingslijn die gericht is op rosacea zoals deze rosacea dagcrème,

Gladskin Rosacea Cream

Gladskin Rosacea Cream

Deze dagcreme bevat het unieke bestanddeel Staphefekt™ en zo worden ontstekingen voorkomen. Het resultaat: een rustige huid en vermindering van roodheid, puistjes en bultjes. Deze lijn bevat zowel reiningingsproducten als verschillende soorten crème.

De puistjes bij rosacea zijn net iets anders dan normale puistjes waarbij je een mee-eter ziet. Druk deze puistjes niet uit! Wanneer je talg uit het puistje naar buiten drukt, druk je ook altijd talg dieper de huid in. Hierdoor ontstaan diepere ontstekingen waardoor de aandoening alleen maar erger lijkt te worden.

Biodermal Reinigingsmelk – Milde gezichtsreiniging

Biodermal Reinigingsmelk - Milde gezichtsreiniging

Wat misschien nog wel belangrijker is dan bij een normale huid is de reiniging. Kies ook hier voor een milde reiniging zoals bijvoorbeeld deze van Biodermal. Deze reinigingsmelk verwijdert onzuiverheden en make-up op milde en doeltreffende wijze. De reinigingsmelk hydrateert de huid intensief en zorgt ervoor dat het na reiniging schoon en zacht aanvoelt.

Als laatste willen we je meegeven dat rosacea en zon vaak niet goed samengaan. De klachten verergeren dus zorg altijd voor een goede zonnebrandcreme of dagcreme met spf om je huid te beschermen. Ook op de dagen dat de zon minder hard schijnt.