Wat te doen tegen een glimmende huid?

Vaak krijgen we de vraag: “wat te doen tegen een glimmende huid?” Een glimmende huid komt veel voor bij mensen onder de 30 omdat zij over het algemeen een vettere huid hebben. Dit is namelijk vaak de veroorzaker van een glimmende huid. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je hier niet zoveel last van hebt? Met deze handige tips geloven we dat je je glimmende huid sterk kunt verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Wat te doen tegen een glimmende huid?

Wees lief voor je huid en was je huid zeker niet met agressieve middelen. Het is een misverstand dat dit zou helpen, in tegendeel zelfs. Heb je een glimmende huid dan is het beste om je huid te wassen met lauwwarm water en eventueel een milde reiniging te gebruiken. Hoe agressiever het middel hoe harder je huid zich hier tegen zal verzetten en hoe sneller deze weer vet en glimmend wordt.

Is je huid goed gereinigd? Gebruik dan 1 tot 2 keer per week een masker wat is gericht op het voorkomen van een glimmende huid. 

Clinique Anti-Blemish Oil Control Cleansing Mask

Hij mag dan iets duurder zijn dan de meeste maskers maar is het geld meer dan waard. Dit natuurlijke kalmerende masker op klei-basis bevordert de genezing van puistjes en voorkomt een glimmende huid. In slechts vijf minuten, lijkt je huid schoner en gladder. Je huid glimt minder zonder dat je huid uitdroogt. Uiteraard is dit masker vetvrij om meer glimmen te voorkomen. Na het gebruik van het masker kies je voor een matterende dagcrème die het glimmende van je huid wegneemt.

Garnier SkinActive Botanische Dagcrème Groene Thee extract

De beste matterende dagcrème van Garnier. Deze matterende dagcrème voor de gemengde tot vette huid verzorgt de huid tot 24 uur lang. De dagcrème trekt snel in en zorgt voor een egale teint en vermindert glimmen van de huid.

Wil je niet alleen een dagcrème gebruiken dan kun je kiezen voor een BB cream. Deze crème heeft namelijk niet alleen de verzorgende effecten van een dagcrème maar werkt ook de overtollige oneffenheden en vlekjes weg uit het gezicht. Daarnaast geeft deze ook nog een lichte teint af zodat je ook nog een beetje kleur op je gezicht krijgt. Vind je het geen probleem om make-up te dragen dan kun je hierna je gezicht poederen met een mat transparante of huidkleurige poeder. Breng deze op met een zachte kwast voor het beste resultaat.

Shiseido Essentials Oil Control Blotting Paper Reinigingstissues

Gebruik je geen make-up en krijg je gedurende de dag meer last van je glimmende huid dan kun je natuurlijk bijsmeren met de matterende crème. Je kunt echter ook blemish oil doekjes tussendoor gebruiken. Je kunt deze makkelijk in je tas meenemen, ze verfrissen de huid en laten glans verdwijnen. Je kunt hiermee snel de overtollige glans van je gezicht halen en geeft je snel een fris gevoel. Eventueel nog opnieuw wat poeder aanbrengen en je kunt er weer een paar uur tegenaan.

Heb je geen glimmende huid maar wel benieuwd welke dagcrème het beste bij jou past? Kijk dan eens bij de beste dagcrème top 10.