Werkt een gezichtscrème wel?

Werkt een gezichtscrème wel?

Je gezichtshuid is belangrijk, want het is iets dat iedereen opvalt. Je wilt het liefst een gladde huid, met een mooie glans er op, en zonder rimpels. Nu is het dat er vele honderden, en wellicht duizenden gezichtscrèmes die dit allemaal beloven. Maar werkt een gezichtscrème wel of is het onzin om te smeren?

Iedere huid heeft een gezichtscrème nodig

Mits je het juiste verzorgingsproduct gebruikt, is jouw huid gebaat om een crème te smeren. Je kan in de winkel altijd om een advies vragen. Dit advies is dan zeker weten geschikt voor jouw huid. Houd er rekening mee dat een verkeerd verzorgingsproduct ernstige gevolgen kan hebben voor de huid. De huid kan bijvoorbeeld verstopt raken door talgklieren, waardoor er oneffenheden in het gezicht ontstaan.

Gezichtscrème gaat rimpels tegen

Voor de duidelijkheid een gezichtscrème voorkomt geen rimpels. Rimpels worden veroorzaakt door bijvoorbeeld zonlicht, maar het ook erfelijkheid bepaalt of je veel of weinig rimpels krijgt. Maar de juiste dagcrème zorgt er wel voor dat de huid bijvoorbeeld beter gehydrateerd is waardoor de huid gladder wordt. Verder zorgt een crème met collageen er voor dat rimpels minder diep worden. Collageen is een huid eigen stof en daarom uitermate geschikt voor anti-rimpelcrèmes.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met smeren

Hoe jong je ook bent, het kan geen kwaad om een crème voor je gezicht te gebruiken. Kies wel een crème die bij jouw huid en leeftijd past. Een anti-rimpelcrème heeft geen nut bij de huid van een twintigjarige. Let er ook op dat de crème SPF heeft om de huid tegen de zon te beschermen.

Elke huid is uniek

Hoe mooi een reclamecampagne er ook uit ziet, hij moet jou verleiden tot de aankoop van een product. Niks mis mee, zolang jij er maar wel rekening mee houdt dat de gezichtscrème past bij jouw huid, en de behoefte van jouw huid.

De conclusie is dat een gezichtscrème zeker werkt, mits het geschikt is voor jouw huid. Nog geen keuze kunnen maken welke crème voor jou geschikt? In de top 10 beste dagcrèmes staan diverse producten voor verschillende soorten huidtypes. Staat jouw gezichtscrème erbij?