Beste 5 daglichtlampen van 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Je herkent het vast wel, dat futloze en energieloze gevoel in de winter. Veel mensen hebben er last van, maar weinig mensen doen er ook echt iets aan. Met een daglichtlamp kan dat wel tegenwoordig. In deze review hebben we de beste daglichtlampen van 2022 voor je op een rij gezet.

Daar is uiteindelijk de Beurer TL30 als beste uit de test gekomen. We hebben de lampen vergeleken op basis van de hoeveelheid licht, het gewicht van de lamp, het aantal standen en natuurlijk de prijs. Ben je benieuwd welke daglichtlampen nog meer goed uit de test zijn gekomen? Hier lees je er alles over!

# Product Hoeveelheid licht Gewicht Verschillende standen
1 Beurer TL30
Beste koop daglichtlamp
10.000 Lux 330 gram 1 stand Bekijk prijzen
2 AYOlite lichttherapiebril
Best geteste daglichtlamp
Onbekend 35 gram 1 stand Bekijk prijzen
3 Liroma Daglichtlamp
Beste liroma daglichtlamp
10.000 Lux 400 gram 6 standen Bekijk prijzen
4 Enlune daglichtlamp
Beste daglichtlamp met timer
10.000 Lux 350 gram 4 staden Bekijk prijzen
5 Beurer TL41
Beste beurer daglichtlamp
Onbekend 645 gram 1 stand Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 24 september 2022
Beurer TL30 Bekijk prijzen
Hoeveelheid licht: 10.000 Lux
Gewicht: 330 gram
Verschillende standen: 1 stand

Natuurlijk beginnen we deze review met de beste daglichtlamp van 2022, de Beurer TL30. Laten we beginnen met een aantal van de belangrijkste redenen waarom deze zo in de smaak is gevallen. Allereerst is deze verstelbaar, waardoor je de lamp zowel horizontaal als verticaal kunt gebruiken.

Het grote voordeel hiervan is dat je deze horizontaal gebruikt als je alleen bent, maar er ook prima met twee personen voor kunt zitten. Tijdens het zitten voor de daglichtlamp is het daarnaast ook mogelijk om andere activiteiten te doen. Zo kun je een boek lezen of even scrollen op je iPhone of Android.

Daarnaast zijn we erg fan van het compacte model. Hierdoor kun je deze eenvoudig meenemen en kun je deze tijdens het werk ook op je bureau plaatsen. Doordat deze niet bijzonder veel plek inneemt, staat deze niet in de weg en kun je de lamp altijd gebruiken. Daarnaast heeft de lamp de volgende features:

 • UV-vrij
 • Flikkervrij
 • Instelbare wittinten

De minpunten

Helaas zijn er toch ook een aantal aspecten die ontbreken. Allereerst ontbreekt er wat ons betreft een timer. Zeker als je aan het scrollen bent of in een boek wordt gezogen, dan kun je al snel het besef van tijd kwijtraken. Hierdoor kan het zijn dat je de lamp alweer uitzet voordat de positieve aspecten er zijn.

Ondanks de hierboven genoemde instelbare wittinten, is de lamp niet dimbaar. Vind je de lamp te fel, dan is de enige mogelijkheid om de wittint te veranderen, of de lamp weer uit te zetten. Dit zijn nog wel kleine punten van verbetering.

Een daglichtlamp die voor 1 én 2 personen te gebruiken is, compact is en verstelbaar is, is simpelweg de beste daglichtlamp van 2022.

Plus- en minpunten
Horizontaal & Verticaal – Compact – Andere activiteiten
Timer – Dimbaar
AYOlite lichttherapiebril Bekijk prijzen
Hoeveelheid licht: Onbekend
Gewicht: 35 gram
Verschillende standen: 1 stand

Hoewel we in eerste instantie wat verbaasd de verpakking open deden, is de AYOlite lichttherapiebril de best geteste daglichtlamp in deze review. Dit komt door het lichte gewicht en de mogelijkheid om deze overal te dragen. Ondanks dat het wat vragen kan opleveren, keek niemand er meer raar van op.

Tijdens het dragen van de bril is het mogelijk om allerlei verschillende activiteiten te ondernemen. Zo kun je gewoon een boek lezen, werken, naar de kapper of zelfs lichtte activiteiten als yoga of fietsen ondernemen. En je hoeft daarbij niet bang te zijn dat de bril van je neus valt.

Bij AYOlite is er namelijk gebruik gemaakt van een verstelbare neus en flexibele pootjes. Hierdoor past deze op elk hoofd. Na de bril een aantal dagen gebruikt te hebben, merkte we al direct de voordelen van lichttherapie. Hieronder een klein inkijkje in ons gevoel:

 • Verminderde vermoeidheid
 • Futloze gevoel was weg
 • Meer energie in de ochtend
 • Verbeterd humeur

Ondanks dat het veel voordelen oplevert, willen we nog wel de prijs van het product benoemen. Deze is met bijna €200 aan de hoge kant. Twijfel je nog enorm of een daglichtlamp wel iets voor je is, dan kan dit een struikelblok vormen. Voor mij was het in ieder geval de investering dubbel en dwars waard.

Het licht

We willen nog een laatste nadeel vermelden en dat is het gebruik van het blauwe licht. Blauw licht, ook afkomstig van bijvoorbeeld je iPhone en Android, kan je in de avond langer wakker houden. We zouden daarom ook niet adviseren om deze lichttherapiebril in de avond te gebruiken.

De beste lamp voor lichttherapie vanwege het verstelbare design en het gemak van het dragen!

Plus- en minpunten
Gewicht – Andere activiteiten – Verbeterd humeur – Verstelbare bril
Prijs – Blauw licht
Verkrijgbaar bij:
Liroma Daglichtlamp Bekijk prijzen
Hoeveelheid licht: 10.000 Lux
Gewicht: 400 gram
Verschillende standen: 6 standen

Ook van Liroma hebben we verschillende daglichtlampen uitgeprobeerd. Daar kwam deze Liroma daglichtlamp als beste uit de test. Bij het gebruik viel direct het aantal standen op, aangezien je maar liefst zes helderheidsniveau kunt gebruiken. Hierdoor is de lamp nooit te scherp of te zwak.

Naast dat er zes verschillende helderheidsniveaus zijn, kun je ook kiezen uit drie verschillende kleuren. Zo kies je voor geel, warm wit of koud wit. Elk van deze kleuren heeft specifieke voordelen, dus je kunt het beste zelf even uittesten wat bij je past.

Fysieke features

Als groot pluspunt hebben we ervaren dat je je mobiele telefoon kunt opladen met de daglichtlamp. Er is daarbij gebruik gemaakt van een standaard USB-poort, zodat je zowel je Android-telefoon als iPhone hier kunt opladen. Deze kun je natuurlijk ook tegelijkertijd gebruiken met de daglichtlamp.

Daarnaast zien we dat Liroma heeft gekozen voor een open design. Het grote voordeel hiervan is dat je met twee personen aan allebei de kanten van de daglichtlamp kan zitten. Zet je deze dus midden op tafel, dan profiteer je samen van de voordelen die een daglichtlamp biedt!

In de doos vind je, normaal gesproken, ook een opberghoes. Deze was bij ons helaas niet meegeleverd. Na online onderzoek gedaan te hebben, kwamen we erachter dat dit bij meerdere kopers het geval was. Wel vind je in de doos:

 • Daglichtlamp
 • Handleiding
 • Oplaadkabel
 • Eventueel opberghoes

Tot slot willen we nog benoemen dat het wel een erg groot model is. Deze neemt wat meer ruimte in beslag dan de andere daglichtlampen, waardoor je deze wat minder snel op je bureau of in het midden van de tafel zet. Bepaal dus voor jezelf goed waar je de lamp neer wil zetten en of er ruimte voor is.

De beste Liroma daglichtlamp van 2022 door de USB-poort en de verschillende standen!

Plus- en minpunten
Aantal standen – USB-poort – 3 verschillende kleuren – Open design
Groot – Opberghoes
Verkrijgbaar bij:
Enlune daglichtlamp Bekijk prijzen
Hoeveelheid licht: 10.000 Lux
Gewicht: 350 gram
Verschillende standen: 4 staden

Ook Enlune heeft verschillende modellen daglichtlampen beschikbaar, waarbij deze Enlune daglichtlamp het beste uit de test is gekomen. Allereerst zijn we enorm fan van de timer die je in kunt stellen. Hierdoor hoef je zelf de tijd niet in de gaten te houden. De timer is in te stellen vanaf 10 tot wel 60 minuten.

Je hebt daarnaast ook vier verschillende lichtsterktes waar je uit kunt kiezen. Daarbij heb ik ervaren dat het in de ochtend wel genoeg is om de lichtste stand te gebruiken, aangezien het anders enorm fel wordt. Er zijn zelfs ochtenden geweest dat dit té fel was, dus hier moet je wel rekening mee houden.

Hoewel er geclaimd wordt dat de daglichtlamp je kan helpen bij een verstoord slaapritme, hebben we dit zelf niet zo ervaren. Het zetten van de wekkerradio zorgt er nog steeds voor dat je in het donker wakker wordt. In dat geval zouden we daarom ook een wake-up light aanraden, die werkt op dat gebied beter.

Het ontwerp

Het ontwerp heeft wat ons betreft een groot voordeel en een groot nadeel. Het grote voordeel is dat de lamp enorm compact is, waardoor je deze bijvoorbeeld ook mee naar je werk zou kunnen nemen. Het gewicht is prima te doen en deze pakt gemakkelijk in je tas.

Desondanks zien we wel dat het een fragiel ontwerp is. We hebben het zelf meerdere malen vervoerd om de test zorgvuldig te doen. In dat geval hadden we onder meer problemen met:

 • De standaard met in- en uitklappen
 • De scharnieren die fragiel aanvoelen
 • Het veranderen van horizontaal naar verticaal

Een goede daglichtlamp met een timer om zelf niet de tijd in de gaten te hoeven houden!

Plus- en minpunten
Timer – Aantal standen – Compact
Fragiel – Slaapritme
Verkrijgbaar bij:
Beurer TL41 Bekijk prijzen
Hoeveelheid licht: Onbekend
Gewicht: 645 gram
Verschillende standen: 1 stand

En tot slot hebben we dan nog de Beurer TL41, wat ons betreft de beste Beurer daglichtlamp. Een van de grote voordelen van deze daglichtlamp is dat er sprake is van flikkervrij licht. Uit onderzoek blijkt dat je van flikkerend licht veel klachten kunt ervaren. Aangezien het licht flikkervrij is, voorkom je deze:

 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Pijn aan de ogen
 • Gestresst gevoel

Het licht is helaas maar in één stand te gebruiken, waardoor dit niet voor iedereen prettig is. Waar andere lampen kiezen voor verschillende standen, kiest Beurer slechts voor één stand. Hoewel wij zelf geen last hebben gehad van fel licht, kan dit natuurlijk per persoon verschillen.

Wel heeft de lamp nog oververhittingsbeveiliging. Aangezien de timer ontbreekt, wil je natuurlijk niet dat je de lamp aan laat staan met de kans op brand. Daarom zit er oververhittingsbeveiliging op, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je de lamp wel uit hebt gedaan als je in de auto zit.

Het design

Het design heeft wat ons betreft twee grote voordelen. Allereerst is er sprake van touchscreen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over knoppen die kapot kunnen gaan. Het ziet er daarnaast ook nog eens erg goed uit! En natuurlijk kun je gewoon op je iPhone of Android-toestel scrollen tijdens gebruik!

Een tweede voordeel is dat het design enorm robuust is. Bij andere daglichtlampen moesten we echt oppassen met het veranderen van de stand of het opbergen. Deze daglichtlamp is zo robuust dat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. Dit geeft een erg veilig gevoel.

Helaas hebben we ook één minpunt aan de daglichtlamp. Het gewicht en de omvang is dusdanig dat je de lamp minder snel mee neemt naar je werk of als je bijvoorbeeld een weekend weg gaat. De daglichtlamp neemt veel ruimte in beslag, waardoor je deze een stuk moeilijker vervoert.

De beste Beurer daglichtlamp vanwege het robuuste design en het flikkervrije licht!

Plus- en minpunten
Oververhittingsbeveiliging – Robuust – Flikkervrij licht – Touchscreen
Gewicht – Aantal standen
Door: Stijn

Hi! Wat leuk dat je dit leest. Mijn naam is Stijn Lamers en ik ben al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Ik houd van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Bij dit soort producten denk ik altijd, ‘kwaliteit boven kwantiteit’ en daarom wil ik jullie als lezer ook informeren over de beste producten die er momenteel op de markt zijn. Ben je benieuwd? Lees dan vooral de verschillende reviews op de website en zeg maar dag tegen een miskoop!