Beste dames hardloopschoenen top 10 2020

Laatste ge-update in door Joel

Dames hardloopschoenen verschillen van hardloopschoenen voor heren. Dit komt omdat vrouwen fysiek verschillen van mannen, zelfs de voeten. Vrouwenvoeten zijn anders van vorm (vaak zijn vrouwenvoeten veel smaller dan herenvoeren), vrouwen hebben niet alleen een kleinere voet, maar ook een andere hiel/voorvoetverhouding. De hiel is smaller in vergelijking met de voorvoet. Als je een te grote of brede schoen hebt gaat je voet schuiven wat leidt tot instabiliteit en pijnlijke blaren. Een ander verschil is dat mannen vaak zwaarder zijn dan vrouwen. Dit betekent dat de goede hardloopschoenen voor dames minder gewicht hoeven op te vangen, dit heeft effect op het gebruik van demping in de hardloopschoenen. Nu je dit weet, ga je op zoek naar de beste hardloopschoenen dames!

Voorbereiding aanschaf beste hardloopschoenen dames

Als je loopschoenen gaat aanschaffen zijn er twee vragen die je jezelf moet stellen:

  • Wat is je doel? Ga je trainen voor een bepaalde wedstrijd, of wil je jouw conditie op peil krijgen en houden? Hardloopschoenen geven steun bij het behalen van jouw doel. 
  • Wat voor soort renner ben je? Als je nog niet weet in welke categorie je valt, lees dan hier

Wat zijn dan de beste hardloopschoenen voor dames? Hieronder lichten wij een aantal modellen toe, waar onderscheid wordt gemaakt tussen de neutrale hardloopschoenen dames, overpronatie loopschoenen en onderpronatie loopschoenen.

Nog 1 tip: pas je schoenen aan het einde van de dag, in plaats van in de ochtend. Gedurende de dag zetten je voeten namelijk uit. Onthoud deze tip wanneer je goede hardloopschoenen dames wilt aanschaffen.

Goedkoop = duurkoop?

Een veelgehoorde vraag luidt “Zijn goedkope hardloopschoenen voor dames – zoals bijvoorbeeld van een huismerk hardloopschoenen –  goede hardloopschoenen voor beginnende dames?”. Tja, je kan altijd deze schoenen proberen als je net begint met hardlopen. Een goede manier om te testen of je het lopen leuk vindt. En als je na een aantal keren merkt dat je er plezier in hebt en ermee door wilt gaan, raden we je toch aan om te investeren in betere hardloopschoenen. Het is nu eenmaal een blessuregevoelige sport. Het zou daarom zonde zijn als je het plezier in hardlopen moet missen als je na een paar maanden al een blessure hebt opgelopen. Kijk eens online naar hardloopschoenen dames sale. Vaak kan je dan voor een zacht prijsje goede loopschoenen op de kop tikken.

Top 10 beste dames hardloopschoenen
# Product Hardloopschoenen Prijs v.a.
1 Adidas Supernova Glide 8 Neutraal € 0,00
2 Asics Gel-Nimbus 19 Neutraal € 0,00
3 Brooks Ghost Neutraal € 0,00
4 Brooks Glycerin 16 Neutraal € 74,09
5 Mizuno Wave Rider 23 Neutraal € 0,00
6 Under Armour Charged Bandit Neutraal € 85,95
7 Asics Gel-Cumulus 18 Onderpronatie € 0,00
8 Asics Gel Kayano 25 Overpronatie € 160,00
9 Asics GT-2000 7 Overpronatie € 98,00
10 Brooks Adrenaline GTS 18 Neutraal € 74,09
Laatste prijs-update: vrijdag 22 januari 2021
Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:
LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail