Beste dartpijlen 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Als de grote darttoernooien er weer aankomen, zien we altijd een stijgende verkoop in het aantal dartpijlen. Met de juiste dartpijlen kun je hele opvallende prestaties bereiken. Wist je dat Matthew Prouse ooit vanaf 6 meter de bullseye wist te raken? Als je dit ook wilt bereiken, moet je deze review van de beste dartpijlen van 2022 lezen!

Wij hebben de dartpijlen vergeleken op basis van gewicht, de vorm van de barrel, de vorm van de dart flight en natuurlijk de prijs. Daar zijn de Canaveral T100 als beste dartpijlen van 2022 naar voren gekomen. Benieuwd naar andere goede dartpijlen? Wij vertellen er in deze review alles over!

Best geteste dartpijlen
NAPI
Bol.com
NAPI
Beste dartpijlen beginner
Bolke®
Bol.com
Bolke®
Beste goedkope dartpijlen
Canaveral S100
Decathlon
Canaveral S100
Canaveral T100 Bekijk prijzen
Gewicht: 14 gram
Barrel: Recht
Dart flight: Standaard
Hierom zijn we fan:
Eendelige constructie
Licht gewicht
Beginnende darter
Prijs
Let hierop:
Standaard flight
Controle

Geschikt voor: Darters die leen lichtere dartpijl met eendelige constructie willen

Ben je als beginnende darter op zoek naar goede dartpijlen tegen een scherpe prijs, dan moet je deze Canaveral T100 hebben. Deze dartpijlen zijn namelijk tot wel 5 keer goedkoper dan verschillende andere dartpijlen in deze review!

Goede dartpijlen

Deze goede dartpijlen zijn enorm geschikt voor de beginnende en jongere darters, onder meer vanwege:

 • Het lichte gewicht
 • De eendelige constructie
 • De stalen punt

Laten we beginnen met het lichte gewicht. Doordat de dartpijlen maar 14 gram per stuk wegen, kunnen deze eenvoudig gebruikt worden door jongere werpers. Het is dan gemakkelijker om de dartpijlen richting het bord te gooien.

Daarnaast is er een eendelige constructie gebruikt. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de flight van de dartpijl valt of dat je verschillende onderdelen vast moet schroeven. Dit zorgt er echter ook voor dat je weinig ruimte hebt om aanpassingen te doen.

Tot slot nog de stalen punt. Deze zorgt ervoor dat je op gewone dartborden kunt werpen, maar dat deze niet gebruikt kan worden op elektronische dartborden. Doe je dit wel, dan kunnen zowel je pijlen als het dartbord kapot gaan.

De nadelen van de Canaveral T100

Er zijn een tweetal nadelen van deze dartpijlen. Allereerst is dat de standaard flight die er op zit én die je niet kunt verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je de dartpijlen niet kunt aanpassen en nieuwe dartpijlen moet kopen als je aan een upgrade toe bent.

Daarnaast heb je door het lichte gewicht vaak ook wat minder controle dan bij de zwaardere dartpijlen. Deze worden minder beïnvloedt als ze onderweg zijn naar het wordt. Wil je de beste dartpijlen kopen, dan is dit wel iets waar je rekening mee kunt houden.

De beste dartpijlen van 2022 vanwege het lichte gewicht, de eendelige constructie en de zeer scherpe prijs!

Verkrijgbaar bij:
NAPI Bekijk prijzen
Gewicht: 23 en 24 gram
Barrel: Bolling
Dart flight: Standaard
Hierom zijn we fan:
Dunne dartpijlen
Verschillende dartpijlen
Meegeleverde shafts
Dart slijper
Let hierop:
Prijs
Standaard flights

Geschikt voor: Meer ervaren darter die op zoek is naar een complete set dartpijlen

Ben je op zoek naar dartpijlen die je naar wens kunt samenstellen, dan moet je de NAPI dartpijlen hebben. Deze set pijlen bestaat namelijk uit:

 • 3 barrels van 23 gram
 • 3 barrels van 24 gram
 • 12 aluminium shafts
 • 18 Flights
 • Dart slijper

Deze set wordt geleverd in een mooie geschenkdoos, zodat je de dartpijlen ook veel beter kunt opbergen. Ze hoef je ze niet in het bord te laten zitten, maar berg je ze altijd veilig weer op in het doosje.

Gladde dartpijl

De barrels die zijn meegeleverd kunnen gebruikt worden door mensen die veel grip of juist minder grip willen. De gladde messing dartpijlen zijn wat zwaardere dartpijlen met 24 gram.

Doordat ze echter van messing gemaakt zijn, ook wel bekend als brass darts, kunnen ze dunner gemaakt worden en kun je makkelijker de pijlen langs elkaar in het bord gooien. Deze combinatie van dunnere steel tip dartpijlen die wat zwaarder zijn, zijn daarom meer geschikt voor de gevorderde darters.

Ben je al een tijd aan het darten en merk je dat de pijlen minder goed in het bord blijven zitten, dan kun je de dartslijper gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de steeltip punt scherp blijft en ze goed in het bord blijven zitten.

De dartpijlen set

Doordat het om een setje pijlen gaat, ligt de prijs ook een stuk hoger. Vergelijken we dit namelijk met de hierboven genoemde Canaveral T100 set, dan ligt de prijs wel vijf keer zo hoog. Wel krijg je daarvoor direct zes dartpijlen, zodat je ook met je vrienden kunt gooien onder het genot van een biertje, wat eten en lekkere muziek uit je bluetooth speaker.

Daarnaast vinden we het ook jammer dat je alleen standaard flights meegeleverd krijgt. Qua flights zijn er vaak namelijk verschillende mogelijkheden, maar omdat deze ontbreken moet je het met de standaard flights doen. Wil je dus andere flights op je pijlen, dan moet je deze zelf aanschaffen.

De beste dartpijlen voor darters die zelf aanpassingen willen doen en al wat meer ervaring hebben.

Verkrijgbaar bij:
Bolke® Bekijk prijzen
Gewicht: 19 gram
Barrel: Recht
Dart flight: Standaard
Hierom zijn we fan:
Veel dartpijlen
Prijs
Verschillende dartpijlen
Best mogelijke grip
Let hierop:
Standaard flights
Geen personalisatie

Geschikt voor: Beginnende darters die graag met vrienden een potje darten

Speel je graag samen met je vrienden en wil je voorkomen dat iedereen zijn eigen setje pijlen moet aanschaffen? Dan bieden deze Bolke dartpijlen de oplossing. Bij deze set krijg je maar liefst 12 dartpijlen van 19 gram.

Qua gewicht heb je ook andere mogelijkheden. Zo kun je dezelfde set dartpijlen kopen met een gewicht van:

 • 18 gram
 • 20 gram
 • 22 gram
 • 23 gram

Prijs kwaliteitverhouding

Doordat je maar liefst 12 dartpijlen geleverd krijgt, is de prijs-kwaliteitverhouding zeer goed. De dartpijlen worden geleverd met een standaard shift, uitstekend voor beginners. Daarnaast hoef je ze niet telkens in en uit elkaar te halen en krijg je een doos om ze in op te bergen.

Aangezien grip en controle twee van de belangrijkste elementen zijn, zeker bij beginnende darters, heeft Bolke hier extra aandacht aan besteedt. Zo hoef je niet bang te zijn dat de pijlen uit je hand vallen en kun je keer op keer met controle gooien.

Personalisatie van de dartpijlen

Personalisatie van de dartpijlen is helaas niet mogelijk. Dit komt omdat er standaard dezelfde pijlen, flights en barrels mee worden geleverd. Hoewel dit de pijlen geschikt maakt voor beginners, zijn deze minder geschikt voor mensen die ook blijven darten en meer ervaring opdoen.

Zo zien we ook dat je standaard flights meegeleverd krijgt, dit terwijl slim dart flights, kart dite flights of pear flights juist weer net wat andere voordelen hebben en voor meer gevorderde darters wat mogelijkheden bieden.

De beste dartpijlen voor beginners vanwege de standaard flights, het grote aantal dartpijlen en een stevige grip!

Verkrijgbaar bij:
Bull's Phantom Bekijk prijzen
Gewicht: 23 gram
Barrel: Recht
Dart flight: Standaard
Hierom zijn we fan:
Tungsten dartpijlen
Ultieme grip
Gevorderde darters
Zwaardere pijlen
Let hierop:
Prijs
Drie pijlen

Geschikt voor: Darters met veel ervaring die op zoek zijn naar een goede grip en zwaardere dartpijl

Heb je vaak last van klamme handen tijdens het gooien en daardoor behoefte aan een dartpijl met goede grip, dan zijn deze Bull's Phantom dartpijlen geschikt. Naast dat ze een goede grip hebben, zijn ze ook net wat zwaarder dan de wolfraam dartpijlen, eveneens met goede grip.

Tungsten dartpijlen

Deze tungsten dartpijlen hebben een aantal voordelen ten opzichte van de andere dartpijlen. Er is namelijk een zeer goede combinatie tussen het gewicht en de vorm van de pijlen. Deze zijn in twee varianten verkrijgbaar:

 • Als soft tip dartpijlen
 • Als steeltip dartpijlen

Ga je deze goede dartpijlen kopen, hou er dan rekening mee dat deze met 23 gram wat zwaarder zijn dan veel van de andere dartpijlen in deze review. Hierdoor kan het in het begin wat onwennig zijn, zeker als je bijvoorbeeld begonnen bent met de Canaveral T100 dartpijlen. Ze zijn daarnaast ook nog te verkrijgen in 21 gram en 25 gram.

Het gewicht van deze dartpijl zorgt ervoor dat veel professionele darters hiervoor kiezen. Met een zwaardere dartpijl is het namelijk makkelijker om accuraat te gooien. Hier is dan wel weer wat mee kracht voor nodig.

De minpunten van de dartpijlen

Er zijn een tweetal minpunten die nauw met elkaar samenhangen. Het is namelijk zo je maar drie dartpijlen krijgt meegeleverd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Bolke dartpijlen. Daar krijg je maar liefst 12 stuks van in een setje.

Een tweede punt is dat de prijs voor drie dartpijlen erg hoog ligt. Vergelijken we deze Bulls dartpijlen met de Canaveral T100, dan zijn deze dartpijlen maar liefst 10 keer duurder. Dit onderstreept nogmaals het feit dat ze meer geschikt zijn voor de ervaren darters.

De beste dartpijlen ooit voor darters met veel ervaring, mede door de goede grip en het gewicht!

Verkrijgbaar bij:
Canaveral S100 Bekijk prijzen
Gewicht: 12 gram
Barrel: Recht
Dart flight: Standaard
Hierom zijn we fan:
Ongevaarlijk
Kunststof shaft
Elektronisch dartbord
Prijs
Let hierop:
Regulier dartbord
Gewicht

Geschikt voor: Kinderen die graag op elektronische dartborden een potje willen darten.

Wil je je kinderen op een veilige manier kennis laten maken met darten, dan zijn de Canaveral S100 dartpijlen de beste keuze. Dit komt onder meer door:

 • Het gebruik voor het elektronische dartbord
 • Kunststof shaft
 • Eendelige constructie

Elektronische dartborden

Dat deze pijlen goed zijn voor een elektronisch dartbord komt door de soft tip die gebruikt is. Hierdoor kan het geen kwaad om deze naar een elektronisch dartbord te gooien. Gebruik je een metalen punt, dan is dit juist niet aan te raden. Daarvan kan het bord kapot gaan.

Door de eendelige constructie met kunststof shaft hoef je er ook niet bang voor te zijn dat je kinderen de dartpijl in kunnen slikken. Alleen de soft tip wordt los geleverd, dus hier moet je wel goed op letten!

Als laatste pluspunt willen we nog vermelden dat de lage prijs enorm opvalt. Ook bij deze pijlen ligt de prijs ten opzichte van de Bull's Phantom dartpijlen wel 10 keer lager. Dit maakt het daarom ook een goede aankoop, ook al vinden je kinderen het na een aantal keren al niet meer leuk.

Regulier dartbord

Ondanks dat dit zeer goede dartpijlen zijn om je kinderen kennis te laten maken met het darten, kunnen deze niet gebruikt worden voor gewone dartborden. Dit komt omdat de soft tip pijlen niet in het dartbord blijven steken.

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat de pijlen erg licht zijn. Ondanks dat je kinderen hiermee anderen geen kwaad kunnen doen, zorgt dit er ook voor dat ze minder precies kunnen richten. Let er dus wel op dat de pijlen elke richting in kunnen vliegen.

De beste scherp geprijsde dartpijlen van 2022 voor kinderen die kennis willen maken met darten!

Verkrijgbaar bij:
Product Gewicht Barrel Dart flight
Canaveral T100 Canaveral T100
Beste koop dartpijlen
14 gram Recht Standaard Bekijk prijzen
NAPI NAPI
Best geteste dartpijlen
23 en 24 gram Bolling Standaard Bekijk prijzen
Bolke® Bolke®
Beste dartpijlen beginner
19 gram Recht Standaard Bekijk prijzen
Bull's Phantom Bull's Phantom
Beste grip dartpijlen
23 gram Recht Standaard Bekijk prijzen
Canaveral S100 Canaveral S100
Beste goedkope dartpijlen
12 gram Recht Standaard Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.