Wij verdienen mogelijk een kleine commissie op geselecteerde producten. Lees hier meer over ons en ontdek ons review proces.
Je bent tijden bezig om de draadjes van je oordopjes uit de knoop te halen, om er de volgende dag achter te komen dat ze weer net zo in de war zitten!
Draadloze oordopjes zijn niet alleen de oplossing voor iedereen die geen zin meer heeft om met kabeltjes te hannessen, ze zijn een fantastische manier om muziek mee te luisteren én ook nog eens geschikt om mee te sporten.
Maar in een tijdperk waar draadloze oordopjes populair zijn geworden, zijn er ook een hoop extra modellen en varianten op de markt gekomen. En bij de verkeerde keus, eindigt je goede voornemen met een haperend apparaat waarvan de accu in no-time leeg is.
Van noise cancelling tot accuduur: wij vergeleken 5 verschillende modellen om de beste draadloze oordopjes voor jou uit te zoeken. En wij waren de grootste fan van Apple AirPods Pro. Lees snel waarom!
Product | Noise cancelling | Accuduur + Accuduur case | Spraakassistent | |
---|---|---|---|---|
Apple AirPods Pro met Draadloze Oplaadcase
Beste koop draadloze oordopjes
|
Ja | 4,5 uur + 24 uur | Siri | Bekijk prijzen |
JBL Club Pro+
Best geteste draadloze oordopjes
|
Ja | 6 uur + 24 uur | Google Assistant + Siri | Bekijk prijzen |
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
Beste sport oordopjes
|
Nee | 9 uur + 24 uur | Siri | Bekijk prijzen |
Apple AirPods 2 met oplaadcase
Beste Airpods
|
Ja | 5 uur + 19 uur | Siri | Bekijk prijzen |
Sony WF-1000XM4
Beste noise cancelling oordopjes
|
Ja | 8 uur + 16 uur | Google Assistant + Siri | Bekijk prijzen |
Laten we beginnen met de Apple AirPods Pro, absoluut de beste koop van dit moment als het aankomt op draadloze oordopjes. Dit komt vooral door de handige ondersteuning voor Siri, waardoor je zonder je telefoon óf handen te gebruiken, toch commando’s kunt geven voor een volgend nummer.
Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de actieve ruisonderdukking, ook wel active noise cancelling genoemd, waarbij omgevingsgeluid zo veel mogelijk onderdrukt wordt. Dit is ideaal als je in een volle trein zit of lekker aan het sporten bent in de sportschool. Hierdoor heb je veel minder last van andere geluiden.
De oplaadcase heeft een batterijduur van 24 uur, waardoor je deze niet dagelijks op hoeft te laden. Er is zelfs de mogelijkheid om de oplaadcase draadloos op te laden, maar hier moet je helaas wel een aparte draadloze oplader aanschaffen. Dit zien we dan weer als een klein nadeel.
De transparantiemodus is juist het tegenovergestelde van actieve ruisonderdrukken. In dat geval kun je namelijk gewoon meeluisteren met de omgeving. Hierdoor kun je toch horen wat er om je heen gebeurt, wat handig is als je bijvoorbeeld gaat:
Helaas heb je bij de Apple AirPods Pro ook andere Appleapparatuur nodig om de draadloze oordopjes werkzaam te krijgen. Het is mogelijk om de oortjes te gebruiken op je iPhone, iPad of MacBook. Het is dus niet mogelijk om de oortjes te verbinden met andere tablets of een Chromebook bijvoorbeeld.
De JBL Club Pro+ oordopjes komen als beste oordopjes uit de test. Daarbij hebben we gekeken naar verschillende situaties, waaronder tijdens het sporten, rennen of op het werk. Over het algemeen werken deze oordopjes uitstekend in vrijwel elke situatie.
Dit komt vooral door de actieve noise cancelling en de mogelijkheid voor Fast Pairing. Qua noise cancelling heb je geen enkel last van het omgevingsgeluid, waardoor je je kunt focussen op de dingen waar je mee bezig bent. Dit werkt voor zowel laptop, telefoon als tablet.
Qua Fast Pairing zien we dat dit het gebruiksgemak ten goede komt. Vanaf het moment dat wij de JBL Club Pro+ uit de oplaadcase haalde, probeerde deze direct te verbinden met het apparaat dat het laatst gebruikt is. Hierdoor geniet je vrijwel direct weer van je muziek via de draadloze oordopjes.
Bij JBL heb je de mogelijkheid om de oordopjes naar smaak te personaliseren. Dit begint al met de verschillende maten oordopjes die zijn meegeleverd. Hierdoor kun je kijken welke pasvorm het beste bij je past. Let er wel op dat dit even zoeken kan zijn, wat we dan wel weer een klein nadeel vinden.
Het personaliseren van de muziek kan via de JBL MyHeadphones applicatie. Hierbij kun je de equalizer naar eigen smaak inrichten, waardoor je de tunes aanpast op basis van de muzieksoort. Denk daarbij aan muziekstijlen als:
Door de snellaadfunctie heb je jouw oortjes binnen no-time weer in gebruik. Hoewel de oortjes normaal gesproken zo’n 6 uur meegaan, kun je deze binnen tien minuten weer opladen. Vervolgens kun je weer een uur luisteren. Het is niet ideaal, maar geeft je wel de mogelijkheid om het eerste uur door te komen.
De Beats Powerbeats Pro zijn de beste sport oordopjes voor de fanatieke sporters onder ons. Dit komt vooral door het uitstekende design, het ontbreken van een kabel en haakjes voor je oorschelpen. Zelfs de crossfitters onder ons kunnen hierdoor helemaal losgaan in de gym!
Helaas is er wel één groep sporters die wat meer last heeft van deze oordopjes en dat zijn de brildragers. Doordat de oorhaken om de oren heen gaan, kan het voor brildragers lastig zitten. De oorhaakjes zijn wel te verstellen, maar maken het niet ideaal voor brildragers om te gebruiken.
Het grote voordeel ten opzichte van de oordopjes van Apple, is dat je deze met zowel Siri als de Google Assistant kunt besturen. Het maakt dus niet uit of je een iPhone of Android apparaat hebt. De technologie van Beats ondersteunt het namelijk beide. Hierdoor gebruik je de oordopjes voor:
Kijken we naar de batterij, dan vallen hier twee dingen aan op. Laten we beginnen met de batterij van de oplaadcase en die van de oortjes zelf. Met een batterijduur van 9 uur is dit de beste batterijduur van de oordopjes die we vergeleken hebben. Ook de oplaadcase gaat maar liefst 24 uur mee.
En voor alle sporters die er nét voor het sporten achter komen dat ze de vorige keer vergeten zijn om de oortjes op te laden, heeft Beats de snellaadfunctie bedacht. Met de Fast Fuel techniek beschik je binnen 5 minuten weer over een batterijlading die 1,5 uur mee kan! Een echt voordeel dus!
Hoewel je er zelf een stuk minder last van hebt, hebben we wel ervaren dat het geluid uit de oordopjes lekt. Hierdoor kan de omgeving beter meegenieten van jouw muziek dan bij vergelijkbare oordopjes. Over het algemeen niet storend, maar let wel op dat het in rustige ruimtes als storend kan worden ervaren.
De Apple AirPods 2 zijn de beste AirPods die er tot nu toe gemaakt zijn. Dit komt vooral door de ondersteuning met de Siri spraakassistent. Hierdoor kun je de oortjes besturen met je stem, zonder dat je daarbij je telefoon of handen nodig hebt. Ideaal voor het skippen naar een volgend nummer.
Het is zelfs mogelijk om de oortjes te koppelen met Android smartphone. Hierdoor moet je wel telkens je apparaten koppelen, kun je de batterijstand niet aflezen en gaat de muziek niet op pauze als je de oordopjes uit je oor haalt. De volledige functionaliteit gebruik je helaas alleen met Appleapparatuur.
Daarbij is het wel mogelijk om verschillende apparaten tegelijk te koppelen. De slimme technologie stelt je daarbij in staat om snel te switchen tussen jouw Apple devices, waaronder:
Maar waar het natuurlijk allemaal om draait, is de kwaliteit van de audio. Deze is wat ons betreft echt uitstekend. Hoewel je niet de mogelijkheid hebt om het geluid te personaliseren, hebben we ervaren dat de basis zeer goed is bij Apple. Hier zijn we dan ook zeer over te spreken.
Qua opladen hebben we een voor- en een nadeel weten te ontdekken. Laten we beginnen met het grote voordeel, en dat is dat de oordopjes enorm snel zijn opgeladen. Hoewel Apple hier zelf geen uitspraken over doet, hebben we ervaren dat we zelfs bij een snelle laadbeurt minimaal een uur konden luisteren.
Het opladen kan helaas wel alleen bedraad, waardoor je niet kunt profiteren van draadloos opladen. Hoewel dit niet direct een groot probleem is, moet je hierdoor wel rekening houden met kabels. Wil je wel draadloos opladen, dan moet je hiervoor een andere case aanschaffen.
Met de Sony WF-1000XM4 heb je de beste noise cancelling oordopjes die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Zelfs met een flinke bluetooth speaker heb je geen last van de omgevingsgeluiden, waardoor je je volledig kunt focussen op de taken die voor je liggen!
Het personaliseren van het geluid is een van de grote voordelen ten opzichte van veel concurrenten. Hiervoor gebruik je Sony Headphones Connect. Met deze applicatie personaliseer je de geluidsweergave via een equalizer, waardoor je de tunes kunt aanpassen aan jouw muzieksmaak.
Ben je de enige gebruiker van de oordopjes en gebruik je tevens ook maar één apparaat, dan is de Fast Pairing functionaliteit voor jou uitgevonden. Hiermee verbind je de oordopjes namelijk automatisch met het laatst verbonden apparaat. Dit gaat ook nog eens enorm snel, waardoor het dubbel voordelig is!
Helaas zijn de oordopjes minder geschikt voor de echte actieve sporters onder ons. De oordopjes zijn namelijk niet waterdicht, waardoor je ze niet met water schoon kunt maken na het sporten. De schuimen oordoppen kun je dat natuurlijk wel.
Met de oordoppen is het wel even experimenteren. Er worden namelijk verschillende maten oordoppen meegeleverd, waardoor het even zoeken kan zijn naar de juiste pasvorm. Heb je deze eenmaal gevonden, dan heb je ook geen last van irritatie bij langdurige sessies.
Qua prijs zit Sony wat aan de hoge kant. De draadloze oordopjes van Sony zijn namelijk de duurste in deze review. Gelukkig krijg je hier wel een aantal mooie functies voor terug, waaronder:
De Sony WF-1000XM4 en de JBL Club Pro+ komen uit de bus als de draadloze oordopjes met de beste pasvorm. Bij de JBL Club Pro+ worden verschillende pasvormen meegegeven in het doosje. Dit kan voor sommige gebruikers even zoeken zijn. Ook de De Sony WF-1000XM4 heeft een perfecte pasvorm en sluit goed af. Beide oordopjes zijn uitgerust met noise cancelling. Dat betekent dat ze de gehoorgang goed moeten afsluiten. Met noise cancelling sluit je omgevingsgeluiden af en hoor je de muziek beter op een lager volume.
De Sony WF-1000XM4 heeft de beste noise cancelling. Noise cancelling is een manier om omgevingsgeluiden te verminderen, waardoor je beter naar je muziek kunt luisteren en minder verstoord wordt. Zelfs naast een bluetoothspeaker werkt noise cancelling nog. De Sony WF-1000XM4 maakt gebruik van Sony Headphones Connect waarmee je via een equalizer je geluid kunt aanpassen aan jouw smaak en voorkeuren. De Sony WF-1000XM4 is echter niet waterdicht en daarmee niet zo geschikt voor sporters.
De JBL Club Pro+ komt uit de bus als de beste goedkope draadloze oordopjes. Deze handige en kwalitatief sterke oordopjes zijn al verkrijgbaar vanaf een prijs van € 139,00. De JBL Club Pro+ is bovendien uitgerust met noise cancelling en wordt geleverd met verschillende inzetstukken, zodat je altijd een manier kunt vinden om je oordopjes goed in te passen. Bijkomend voordeel is een snellader waarmee je in 10 minuten weer een uur muziek kunt luisteren.
De JBL Club Pro+ zijn de beste oordopjes om aan te sluiten op je telefoon van Samsung. Deze oordopjes werken gewoon via Android. Je kunt de tunes ook aanpassen via een app met een equalizer. Ook de Sony WF-1000XM4 komt goed uit de bus voor Android en bevat net als JBL noise cancelling. Voor sporters zijn de oordopjes van Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro de best keuze. Helaas bevatten die geen noise cancelling, maar als je de auto’s niet hoort aankomen, kan dat ook gevaarlijk zijn tijdens bijvoorbeeld het hardlopen.
Draadloze oordopjes werken op basis van Bluetooth. Hierdoor hoef je geen draad te gebruiken om muziek te luisteren, wat ideaal is als je graag gaat hardlopen of een rondje gaat fietsen. In dat geval zit de draad namelijk niet in de weg.
Het grote voordeel van draadloze oordopjes is dat er speciale opzetstukjes voor zijn. Deze kun je eenvoudig van de draadloze oordopjes verwijderen. Om deze schoon te maken, kun je het beste een sopje van lauwwarm water gebruiken met een klein beetje zeep. Maak de opzetstukjes vervolgens droog met een pluisvrije doek.
Bij noise cancelling wordt er gebruikt gemaakt van zogenaamd antigeluid. Daarmee worden storende omgevingsgeluiden en ruis gedempt. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je in een sportschool met harde muziek staat. In dat geval hoor je alleen je eigen muziek.
Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer
Reacties (0)