De 5 beste draadloze oordopjes die je nu kunt kopen [2022 editie]

Laatste ge-update in door Stijn

Draadloze oordopjes zien we steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Naast dat het voor muziek zorgt, zorgt het er natuurlijk ook voor dat je niet telkens met de draad loopt te klooien. En door de nieuwste actieve noise cancelling kun jij écht van je muziek genieten, zonder je geluid erg hard te zetten.

In deze review hebben we een aantal van de beste draadloze oortjes voor je getest. Daarbij hebben we onder meer gelet op de batterijduur, noise cancelling en de spraak assistent. Uiteindelijk blijken de Apple AirPods Pro de beste koop van dit moment. Benieuwd naar de rest? Hier lees je er alles over!

# Product Accuduur + Accuduur case Spraakassistent Noise cancelling Prijs v.a.
1 Apple AirPods Pro met Draadloze Oplaadcase
Beste koop draadloze oordopjes
4,5 uur + 24 uur Siri € 218,00
2 JBL Club Pro+
Best geteste draadloze oordopjes
6 uur + 24 uur Google Assistant + Siri € 156,99
3 Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
Beste sport oordopjes
9 uur + 24 uur Siri € 224,00
4 Apple AirPods 2 met oplaadcase
Beste Airpods
5 uur + 19 uur Siri € 134,94
5 Sony WF-1000XM4
Beste noise cancelling oordopjes
8 uur + 16 uur Google Assistant + Siri € 214,00
Laatste prijs-update: zaterdag 1 oktober 2022
Apple AirPods Pro met Draadloze Oplaadcase Bekijk prijzen
Accuduur + Accuduur case: 4,5 uur + 24 uur
Spraakassistent: Siri
Noise cancelling: Ja

Laten we beginnen met de Apple AirPods Pro, absoluut de beste koop van dit moment als het aankomt op draadloze oordopjes. Dit komt vooral door de handige ondersteuning voor Siri, waardoor je zonder je telefoon óf handen te gebruiken, toch commando’s kunt geven voor een volgend nummer.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de actieve ruisonderdukking, ook wel active noise cancelling genoemd, waarbij omgevingsgeluid zo veel mogelijk onderdrukt wordt. Dit is ideaal als je in een volle trein zit of lekker aan het sporten bent in de sportschool. Hierdoor heb je veel minder last van andere geluiden.

De oplaadcase heeft een batterijduur van 24 uur, waardoor je deze niet dagelijks op hoeft te laden. Er is zelfs de mogelijkheid om de oplaadcase draadloos op te laden, maar hier moet je helaas wel een aparte draadloze oplader aanschaffen. Dit zien we dan weer als een klein nadeel.

Transparantie modus

De transparantiemodus is juist het tegenovergestelde van actieve ruisonderdrukken. In dat geval kun je namelijk gewoon meeluisteren met de omgeving. Hierdoor kun je toch horen wat er om je heen gebeurt, wat handig is als je bijvoorbeeld gaat:

Helaas heb je bij de Apple AirPods Pro ook andere Appleapparatuur nodig om de draadloze oordopjes werkzaam te krijgen. Het is mogelijk om de oortjes te gebruiken op je iPhone, iPad of MacBook. Het is dus niet mogelijk om de oortjes te verbinden met andere tablets of een Chromebook bijvoorbeeld.

Met de Apple AirPods Pro luister jij muziek als geen ander!

Plus- en minpunten
Actieve noise cancelling – Siri spraak assistent – Oplaadcase – Transparantie modus
Losse draadloze oplader – Apple apparatuur nodig
JBL Club Pro+ Bekijk prijzen
Noise cancelling: Ja
Accuduur + Accuduur case: 6 uur + 24 uur
Spraakassistent: Google Assistant + Siri

De JBL Club Pro+ oordopjes komen als beste oordopjes uit de test. Daarbij hebben we gekeken naar verschillende situaties, waaronder tijdens het sporten, rennen of op het werk. Over het algemeen werken deze oordopjes uitstekend in vrijwel elke situatie.

Dit komt vooral door de actieve noise cancelling en de mogelijkheid voor Fast Pairing. Qua noise cancelling heb je geen enkel last van het omgevingsgeluid, waardoor je je kunt focussen op de dingen waar je mee bezig bent. Dit werkt voor zowel laptop, telefoon als tablet

Qua Fast Pairing zien we dat dit het gebruiksgemak ten goede komt. Vanaf het moment dat wij de JBL Club Pro+ uit de oplaadcase haalde, probeerde deze direct te verbinden met het apparaat dat het laatst gebruikt is. Hierdoor geniet je vrijwel direct weer van je muziek via de draadloze oordopjes.

Personaliseren

Bij JBL heb je de mogelijkheid om de oordopjes naar smaak te personaliseren. Dit begint al met de verschillende maten oordopjes die zijn meegeleverd. Hierdoor kun je kijken welke pasvorm het beste bij je past. Let er wel op dat dit even zoeken kan zijn, wat we dan wel weer een klein nadeel vinden.

Het personaliseren van de muziek kan via de JBL MyHeadphones applicatie. Hierbij kun je de equalizer naar eigen smaak inrichten, waardoor je de tunes aanpast op basis van de muzieksoort. Denk daarbij aan muziekstijlen als:

 • Rock
 • Hardstyle
 • Klassiek
 • Urban

Door de snellaadfunctie heb je jouw oortjes binnen no-time weer in gebruik. Hoewel de oortjes normaal gesproken zo’n 6 uur meegaan, kun je deze binnen tien minuten weer opladen. Vervolgens kun je weer een uur luisteren. Het is niet ideaal, maar geeft je wel de mogelijkheid om het eerste uur door te komen.

Met de JBL Pro+ en de MyHeadphones applicatie personaliseer je jouw muziekervaring tot in de puntjes.

Plus- en minpunten
Actieve noise cancelling – Fast Pairing – JBL MyHeadphones - Snel laden
Minder dan koptelefoon – Pasvorm
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro Bekijk prijzen
Noise cancelling: Nee
Accuduur + Accuduur case: 9 uur + 24 uur
Spraakassistent: Siri

De Beats Powerbeats Pro zijn de beste sport oordopjes voor de fanatieke sporters onder ons. Dit komt vooral door het uitstekende design, het ontbreken van een kabel en haakjes voor je oorschelpen. Zelfs de crossfitters onder ons kunnen hierdoor helemaal losgaan in de gym!

Helaas is er wel één groep sporters die wat meer last heeft van deze oordopjes en dat zijn de brildragers. Doordat de oorhaken om de oren heen gaan, kan het voor brildragers lastig zitten. De oorhaakjes zijn wel te verstellen, maar maken het niet ideaal voor brildragers om te gebruiken.

Het grote voordeel ten opzichte van de oordopjes van Apple, is dat je deze met zowel Siri als de Google Assistant kunt besturen. Het maakt dus niet uit of je een iPhone of Android apparaat hebt. De technologie van Beats ondersteunt het namelijk beide. Hierdoor gebruik je de oordopjes voor:

 • Smartphones
 • Tablets
 • Computers
 • Game Consoles

Batterij

Kijken we naar de batterij, dan vallen hier twee dingen aan op. Laten we beginnen met de batterij van de oplaadcase en die van de oortjes zelf. Met een batterijduur van 9 uur is dit de beste batterijduur van de oordopjes die we vergeleken hebben. Ook de oplaadcase gaat maar liefst 24 uur mee.

En voor alle sporters die er nét voor het sporten achter komen dat ze de vorige keer vergeten zijn om de oortjes op te laden, heeft Beats de snellaadfunctie bedacht. Met de Fast Fuel techniek beschik je binnen 5 minuten weer over een batterijlading die 1,5 uur mee kan! Een echt voordeel dus!

Hoewel je er zelf een stuk minder last van hebt, hebben we wel ervaren dat het geluid uit de oordopjes lekt. Hierdoor kan de omgeving beter meegenieten van jouw muziek dan bij vergelijkbare oordopjes. Over het algemeen niet storend, maar let wel op dat het in rustige ruimtes als storend kan worden ervaren.

De Beats Powerbeats Pro bieden je een feilloze luisterervaring!

Plus- en minpunten
Volledig draadloos – Siri spraakassistent – Snellaadfunctie - Batterij
Brildragers – Geluid lekt
Apple AirPods 2 met oplaadcase Bekijk prijzen
Noise cancelling: Ja
Accuduur + Accuduur case: 5 uur + 19 uur
Spraakassistent: Siri

De Apple AirPods 2 zijn de beste AirPods die er tot nu toe gemaakt zijn. Dit komt vooral door de ondersteuning met de Siri spraakassistent. Hierdoor kun je de oortjes besturen met je stem, zonder dat je daarbij je telefoon of handen nodig hebt. Ideaal voor het skippen naar een volgend nummer.

Het is zelfs mogelijk om de oortjes te koppelen met Android smartphone. Hierdoor moet je wel telkens je apparaten koppelen, kun je de batterijstand niet aflezen en gaat de muziek niet op pauze als je de oordopjes uit je oor haalt. De volledige functionaliteit gebruik je helaas alleen met Appleapparatuur.

Daarbij is het wel mogelijk om verschillende apparaten tegelijk te koppelen. De slimme technologie stelt je daarbij in staat om snel te switchen tussen jouw Apple devices, waaronder:

Maar waar het natuurlijk allemaal om draait, is de kwaliteit van de audio. Deze is wat ons betreft echt uitstekend. Hoewel je niet de mogelijkheid hebt om het geluid te personaliseren, hebben we ervaren dat de basis zeer goed is bij Apple. Hier zijn we dan ook zeer over te spreken.

Opladen

Qua opladen hebben we een voor- en een nadeel weten te ontdekken. Laten we beginnen met het grote voordeel, en dat is dat de oordopjes enorm snel zijn opgeladen. Hoewel Apple hier zelf geen uitspraken over doet, hebben we ervaren dat we zelfs bij een snelle laadbeurt minimaal een uur konden luisteren.

Het opladen kan helaas wel alleen bedraad, waardoor je niet kunt profiteren van draadloos opladen. Hoewel dit niet direct een groot probleem is, moet je hierdoor wel rekening houden met kabels. Wil je wel draadloos opladen, dan moet je hiervoor een andere case aanschaffen.

De beste Airpods zijn de Apple AirPods 2 met uitstekend geluid, spraak assistentie en snel opladen!

Plus- en minpunten
Siri spraakassistent – Volledig draadloos – Snel laden – Kwaliteit audio
Apple apparatuur – Bedraad opladen
Sony WF-1000XM4 Bekijk prijzen
Noise cancelling: Ja
Accuduur + Accuduur case: 8 uur + 16 uur
Spraakassistent: Google Assistant + Siri

Met de Sony WF-1000XM4 heb je de beste noise cancelling oordopjes die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Zelfs met een flinke bluetooth speaker heb je geen last van de omgevingsgeluiden, waardoor je je volledig kunt focussen op de taken die voor je liggen!

Het personaliseren van het geluid is een van de grote voordelen ten opzichte van veel concurrenten. Hiervoor gebruik je Sony Headphones Connect. Met deze applicatie personaliseer je de geluidsweergave via een equalizer, waardoor je de tunes kunt aanpassen aan jouw muzieksmaak.

Ben je de enige gebruiker van de oordopjes en gebruik je tevens ook maar één apparaat, dan is de Fast Pairing functionaliteit voor jou uitgevonden. Hiermee verbind je de oordopjes namelijk automatisch met het laatst verbonden apparaat. Dit gaat ook nog eens enorm snel, waardoor het dubbel voordelig is!

Sporten

Helaas zijn de oordopjes minder geschikt voor de echte actieve sporters onder ons. De oordopjes zijn namelijk niet waterdicht, waardoor je ze niet met water schoon kunt maken na het sporten. De schuimen oordoppen kun je dat natuurlijk wel.

Met de oordoppen is het wel even experimenteren. Er worden namelijk verschillende maten oordoppen meegeleverd, waardoor het even zoeken kan zijn naar de juiste pasvorm. Heb je deze eenmaal gevonden, dan heb je ook geen last van irritatie bij langdurige sessies.

Qua prijs zit Sony wat aan de hoge kant. De draadloze oordopjes van Sony zijn namelijk de duurste in deze review. Gelukkig krijg je hier wel een aantal mooie functies voor terug, waaronder:

 • 8 uur batterijduur
 • Ingebouwde microfoon
 • Lichtgewicht oordopjes van 7,3 gram

Voor de beste noise cancelling oordopjes ben je bij de Sony WF-1000XM4 aan het juiste adres.

Plus- en minpunten
Actieve noise cancelling – Sony Headphones Connect – Fast Pairing – Pasvorm
Niet waterdicht - Prijs
Door: Stijn

Hi! Wat leuk dat je dit leest. Mijn naam is Stijn Lamers en ik ben al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Ik houd van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Bij dit soort producten denk ik altijd, ‘kwaliteit boven kwantiteit’ en daarom wil ik jullie als lezer ook informeren over de beste producten die er momenteel op de markt zijn. Ben je benieuwd? Lees dan vooral de verschillende reviews op de website en zeg maar dag tegen een miskoop!