Beste draagzak 2023. 5x de beste draagzakken

Laatste ge-update in door Eva

Er zijn diverse onderzoeken die aantonen dat baby’s die veel gedragen worden rustiger zijn. Dragen zorgt voor veiligheid en troost, waardoor je zult ervaren dat je baby minder huilt. Zo’n rustige baby is fijn, want mede uit eigen ervaring weten wij dat een tevreden baby ook leidt tot tevreden ouders.

Omdat er ontzettend veel voordelen zijn aan het dragen van je kindje, hebben wij ontzettend veel draagsystemen voor je onderzocht en getest om uiteindelijk de beste draagzakken van 2023 voor je op een rijtje te zetten. Met kop en schouders stak de Multi Power draagzak boven alle anderen uit en mag daarom de titel “Beste koop draagzak van 2023” dragen.

Daarnaast hebben we de meest ergonomische draagzak voor je uitgezocht en gekeken naar draagzakken die gebruikt kunnen worden vanaf de geboorte en dragers die perfect zijn voor je baby van 6 maanden.

Multi Power Bekijk prijzen
Buikdrager met 2 varianten: Ja
Rugdrager: Ja
Gewicht kind: Tussen 4 kg en 20 kg
Hierom zijn we fan:
stevig, goede handleiding, makkelijk te gebruiken
Let hierop:
niet handig voor grote moeders/vaders

Een goede gebruiksaanwijzing is geen overbodige luxe wanneer je voor het eerst een draagzak gaat gebruiken. Dat snapten de makers van de Multi Power Draagzak maar al te goed, want je krijgt van hen een uitgebreide handleiding (instructiefolder) plus een handige instructievideo.

En wanneer je de drager één keer gebruikt hebt, dan vergeet je daarna echt niet meer hoe het moet. Deze draagzak is namelijk echt heel eenvoudig in gebruik. Trouwens, hij is niet alleen makkelijk in gebruik, het afstellen voordat je hem voor de eerste keer gebruikt is ook zo gedaan.

Gebruikers zijn over het algemeen zo tevreden, dat ze aangeven zelfs geen (of nauwelijks) gebruik meer te maken van de kinderwagen. Je kunt ze uiteraard ook gewoon beiden gebruiken en mocht je nog op zoek zijn naar een goede kinderwagen, dan kun je hier onze uitgebreide top 5 van beste kinderwagens teruglezen.

Eigenschappen van de draagzak:

 • draagwijze: buik of rug;
 • gewicht kind: 5 tot 20 kg;
 • met beschermingsmutsje;
 • gratis opbergtas;
 • verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren.

Gratis opbergtas

Als kers op de taart zit er een mutsje aan de drager die je kleintje beschermt tegen weersinvloeden en het hoofdje extra ondersteuning kan bieden. Dat ze werkelijk aan alles hebben gedacht, blijkt wel uit de gratis meegeleverde opbergtas.

De Multi Power draagzak is een zeer complete draagzak, die stevig is en makkelijk te gebruiken is. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend. Voor ons was het optelsommetje snel gemaakt, dit is de Beste koop draagzak 2022.

Met de gratis opbergtas kun je van de draagzak makkelijk en snel een klein pakketje maken, dat je eenvoudig mee kunt nemen of opbergen.

Verkrijgbaar bij:
Tula Free To Grow Bekijk prijzen
Buikdrager met 2 varianten: Nee
Rugdrager: Ja
Gewicht kind: Tussen 3kg en 20 kg
Hierom zijn we fan:
verkrijgbaar in veel kleuren, kan lang gebruikt worden, stevig
Let hierop:
hoge prijs, stug rugpand

Zoek je een draagzak die je meteen vanaf de geboorte kunt gebruiken, dan is de Free to grow draagzak van Tula een goede optie. Je kunt hem gebruiken vanaf het moment dat je baby 3,2 kg is. De drager biedt genoeg ondersteuning voor je pasgeborene en je hebt geen aparte insert nodig.

De draagzak biedt 3 verschillende standen, zodat jij en je kindje er lang plezier van zullen hebben. De eerste is voor pasgeborenen, de tweede stand is de babystand en tot slot kun je de drager ook geschikt maken voor je dreumes door de breedte van het zitvlak en de hoogte van het rugpand te verstellen.

Eigenschappen van de draagzak:

 • geschikt als buik- en rugdrager;
 • gewicht kind: 3 tot 20 kg;
 • verstelbaar zitvlak en rugpand;
 • verkrijgbaar in 68 kleuren/designs.

Alle kleuren van de regenboog en meer

Wij vonden het aantal beschikbare kleuren van onze nummer 1 draagzak al indrukwekkend, maar Tula overtreft zelfs onze stoutste dromen. Je kunt kiezen uit meer dan 60 verschillende kleuren en designs.Nu maar hopen dat je geen keuzestress krijgt.

Behalve een grote hoeveelheid kleuren heeft deze draagzak ook een grote schare fans. Allemaal tevreden gebruikers, die zweren bij de Free to grow babydrager. Alles bij elkaar (de verschillende opties, de kleuren, de uitstekende kwaliteit plus de vele enthousiaste gebruikers) maakt de Tula Free to Grow Baby tot de Best geteste draagzak van 2022.

Je kunt deze draagzak kopen in alle kleuren van de regenboog en meer. Wij vinden het werkelijk ongekend in hoeveel designs en effen kleuren Tula de Free to grow draagzak heeft uitgevoerd. Als hier niks tussen zit dat je mooi vindt, dan weten wij het ook niet meer.

Verkrijgbaar bij:
Deryan Pack Luxe Bekijk prijzen
Buikdrager met 2 varianten: Ja
Rugdrager: Ja
Gewicht kind: Tussen 3 en 20 kg
Hierom zijn we fan:
Multifunctioneel te gebruiken, extra opbergvakjes, met beschermend mutsje
Let hierop:
Minder geschikt voor grote moeders of vaders, niet comfortabel bij lang aan één stuk dragen, slechts 3 kleuren

Wanneer je graag keuze wil hebben in hoe je je baby draagt, dan word je zeker blij van deze draagzak. Het is een ware kameleon en je kunt hem echt op veel verschillende manieren gebruiken. Dat is fijn, want dan zit er zeker een manier bij die voor jou en je kleintje goed voelt.

Er werd door een aantal gebruikers aangegeven, dat hij minder comfortabel is wanneer je hem lang aan één stuk draagt. Volgens ons hoeft dat geen probleem te zijn, omdat er zoveel draagopties zijn. Is de ene manier niet fijn, dan draag je je kindje simpelweg op een andere manier die wel prettig voelt.

Juist datzelfde feit, die multifunctionele draagwijze zorgt ervoor dat het ergonomisch wel goed zit. Deryan heeft er duidelijk een hoop tijd en moeite in gestopt om het voor jou en je baby zo fijn en vooral ook zo verantwoord mogelijk te maken.

Eigenschappen van de draagzak:

 • geschikt als buik-, rug-, en heupdrager;
 • gewicht kind: 3 tot 20 kg;
 • met beschermingsmutsje;
 • met handige opbergvakjes;
 • verkrijgbaar in 3 kleuren.

Handige extra’s

Om je baby af te schermen voor allerlei weersomstandigheden zit er een beschermingsmutsje bij en zeg nou zelf, dat is in Nederland eigenlijk geen overbodige luxe. Ook kun je makkelijk kleine benodigdheden, zoals snoetenpoetsers, een tutje of kroeldoekje meenemen. De drager heeft namelijk diverse handige opbergvakjes.

Afgezien van het beperkt aantal kleuren zijn wij behoorlijk enthousiast over deze buik-, rug-, heup-, en “je kunt het zo gek niet bedenken” drager. Wij hebben zeker niet lang getwijfeld om de Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak op de derde plaats neer te zetten in onze top 5 beste draagzakken 2022.

Zo veel moeite ze hebben gedaan om een veelzijdige en multifunctionele draagzak te maken, zo weinig moeite hebben ze gedaan om leuke kleuren of designs te bedenken. Voor deze babydrager heb je slechts keuze uit 3 verschillende kleuren.

Verkrijgbaar bij:
Ergobaby Omni 360 Bekijk prijzen
Buikdrager met 2 varianten: Ja
Rugdrager: Ja
Gewicht kind: Tussen 3 en 20 kg
Hierom zijn we fan:
Vanaf geboorte te gebruiken, makkelijk verstelbaar, machinewasbaar
Let hierop:
Prijzig, in het begin wennen aan de sluitingen

Zodra je baby een kilo of 3 weegt, dan kun je deze draagzak gaan gebruiken. Voor veel kleintjes zal dat vlak na de geboorte zijn, maar wanneer dat bij jouw ukkie nog niet het geval is en je de draagzak direct wil gebruiken, dan kun je een verkleiner gebruiken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je baby tot ie groot genoeg is in de kinderwagen mee op pad te nemen.

Wist je trouwens dat er ook buggy’s bestaan die geschikt zijn om te gebruiken vanaf de geboorte? Dat verder terzijde voor nu. Deze draagzak is dus te gebruiken vanaf de geboorte en is zo ontworpen, dat je pasgeborene overal goed wordt ondersteund. Er is tevens gedacht aan bescherming tegen de zon (het beschermende kapje heeft UPF 50+) en regen.

Eigenschappen van de draagzak:

 • geschikt als buik- en rugdrager;
 • gewicht kind: 3 tot 20 kg;
 • machinewasbaar;
 • met uv-beschermend kapje;
 • verkrijgbaar in 35 kleuren.

Kleine wasjes

Hou je van hygiënisch schoon, dan vind je het vast fijn om te horen dat de drager in de wasmachine kan. De drager is ook perfect voor wanneer je van kleur houdt, want je kunt de babydrager in maar liefst 35 verschillende kleuren/designs krijgen. Waaronder een aantal redelijk besmettelijke, lichte kleuren die je zonder bezwaar kunt nemen, want als het onvermijdelijke gebeurd en er vlekken op komen, dan stop je de draagzak snel in de wasmachine.

Je kunt de Ergobaby draagzak makkelijk verstellen en dat is fijn wanneer er meerdere volwassenen zijn die hem gebruiken. De sluiting daarentegen vergt wat oefening, maar zoals het aloude spreekwoord luidt: oefening baart kunst.

Draagzak Star 3.0 Bekijk prijzen
Buikdrager met 2 varianten: Ja
Rugdrager: Ja
Gewicht kind: Tussen 4 en 20 kg
Hierom zijn we fan:
Gevoerde schouderbanden, gratis opbergtas,machinewasbaar
Let hierop:
Duurt even voor je weet hoe het werkt, leuke designs niet meer verkrijgbaar

Hoewel je de draagzak vrij snel na de geboorte (zodra je baby een gewicht heeft van 4 kg of meer) kunt gebruiken, vindt een aantal testers dat de drager het fijnst is voor een oudere baby. Zij geven aan dat de Star 3.0 ideaal is voor baby’s vanaf 6 maanden, omdat het kindje dan een goede houding aan kan nemen en er ook voldoende steun is.

Wanneer je een hekel hebt aan puzzelen, is deze draagzak misschien niet zo geschikt. Dat klinkt misschien wat flauw, maar in het begin kan het namelijk een heel gepuzzel zijn om het ding goed aan te krijgen. Als je het eenmaal een aantal keer gedaan hebt, dan is er geen wolkje meer aan de lucht en kunnen jij en je baby er heerlijk op uit.

Wij waren erg enthousiast over de leuke designs waaruit we konden kiezen, maar helaas zijn de meesten daarvan niet meer verkrijgbaar. Je kunt nu een selectie maken uit een zestal effen kleuren en dat is natuurlijk ook prima. Wil je het liefst een lichte kleur? Dan hoef je je geen zorgen te maken over vlekken, want de zak kan in de wasmachine.

Eigenschappen van de draagzak:

 • geschikt als buik- en rugdrager;
 • gewicht kind: 4 tot 20 kg;
 • machinewasbaar;
 • met beschermingsmutsje;
 • met gratis opbergtasje;
 • verkrijgbaar in 6 kleuren.

Slaapmutsje

Een slaapmutsje krijgt door deze draagzak een heel andere betekenis. Ze bedoelen namelijk niet een borreltje voor het slapen gaan, maar een mutsje dat je kindje beschermt tegen weersinvloeden en ondersteuning biedt als het slaapt in de draagzak. Zo’n fijne muts krijg je er gratis bij geleverd.

De Star 3.0 biedt niet alleen een aanal leuke extra’s, de draagzak is ook prettig in gebruik. Daarmee bedoelen we, dat het wel goed zit met de ergonomie. Je kunt de zak voor langere tijd dragen, omdat de schouderbanden lekker dik gevoerd zijn en de draagzak voorzien is van een extra brede heupriem.

En mocht je onverhoopt toch moe worden van het dragen van je kindje, dan vouw je de zak op en berg je het pakketje op onderin de buggy. Heb je nog geen buggy aangeschaft? Kijk dan snel even naar de top 5 van beste buggy’s.

Je krijgt er niet alleen een mutsje bij, maar ook een handig opbergtasje. Hiermee vouw je de draagzak op tot een klein formaat, dat je eenvoudig overal mee naar toe kunt nemen.

Verkrijgbaar bij:
Product Buikdrager met 2 varianten Rugdrager Gewicht kind
Multi Power Multi Power
Beste koop draagzak
Tussen 4 kg en 20 kg Bekijk prijzen
Tula Free To Grow Tula Free To Grow
Best geteste draagzak
Tussen 3kg en 20 kg Bekijk prijzen
Deryan Pack Luxe Deryan Pack Luxe
Beste ergonomische draagzak
Tussen 3 en 20 kg Bekijk prijzen
Ergobaby Omni 360 Ergobaby Omni 360
Beste draagzak pasgeboren baby
Tussen 3 en 20 kg Bekijk prijzen
Draagzak Star 3.0 Draagzak Star 3.0
Beste draagzak baby 6 maanden
Tussen 4 en 20 kg Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 26 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.