De voor- en nadelen van een wasmachine en droger in één

Door: Jasper
Laatste update: 11 november 2021

De was te drogen hangen is niet altijd een even leuk werkje. Vooral niet als de handdoeken die je te drogen hard zo hard als een plank worden. Een droger kan dit probleem oplossen, maar neemt enorm veel ruimte in. Gelukkig is ook daar een oplossing voor: de wasmachine en droger in één.

Voordelen van wassen en drogen in één

Een wasmachine en droger in één wordt ook wel eens een wasdroogcombinatie genoemd. Het grootste voordeel hebben we natuurlijk al behandeld in de inleiding: een wasmachine die tegelijkertijd ook als droger functioneert bespaart enorm veel ruimte. Maar er zijn ook enkele andere voordelen:

  • Geen pluizenfilter en condensbak: Een belangrijk voordeel van een wasdroogcombinatie is dat je zowel het pluizenfilter of de condensbak, het bakje dat het overtollige water opvangt in een normale droger, niet hoeft te legen. Pluis wordt simpelweg weggespoeld, zoals vuil bij een gewoon wasmachine en hetzelfde geldt voor de condens, die wordt afgepompt.
  • Minder werk: Het spreekt voor zich dat het overplaatsen van de was naar de droger een handeling wordt uit het verleden. Je kunt in een wasdroogcombinatie de was gewoon laten zitten in de trommel.

Nadelen van wassen en drogen in één

Natuurlijk is een gecombineerde machine voor zowel wassen als drogen heel interessant omdat het ruimte en gedoe bespaart, maar het is zeker niet in alle opzichten altijd de beste oplossing. Hieronder staan enkele nadelen van deze machines:

  • Een wasdroogcombinatie verbruikt veel meer energie dan losse apparaten. In de wasmachine. In een normale wasdroger zit tegenwoordig vaak een warmtepomp, in een wasdroogcombinatie zit een verwarmingselement dat veel meer energie verbruikt.
  • De trommel van de droger in een gecombineerd apparaat is veel kleiner dan een droogtrommel in een normale droger.
  • Een wasdroogcombinatie vraagt veel tijd. Het kan tot 7 uur duren voor een was helemaal gewassen en gedroogd is. Dat is veel langer dan wanneer je de was los zou wassen en drogen in apparte machines.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer