Droger eerste gebruik

Door: Jasper
Laatste update: 27 april 2020

Als je een wasmachine besteld hebt, dan weet je inmiddels ook waar hij komt te staan. Maar waar let je op bij de aansluiting? En kan je zomaar beginnen met wasdrogen? Antwoorden op deze vragen en tips voor het eerste gebruik van je droger vind je hier.

Droger eerste gebruik

Voorbereiding op je droger

Je hebt een droger besteld en verwacht deze misschien morgen al in huis te hebben. Wat kun je nu het beste doen? Als je er geen oude droger staat op de plek waar je nieuwe droger komt te staan, dan kun je deze plek eenvoudig voorbereiden door het er goed schoon te maken. Pak de stofzuiger en eventueel dweil en maak de grond goed schoon. Een droger is zwaar, dus je zult als hij er eenmaal staat niet snel de droger aan de kant schuiven om erachter even te kunnen stofzuigen. Het is fijn als de plek waar de droger komt te staan al klaar is voordat de droger geleverd wordt. Dit bespaart je wat werk op het moment van levering en kunnen de leveranciers ongestoord jouw droger plaatsen.

Zet je droger bovenop de wasmachine? Zorg dan voor een tussenstuk. De droger staat hierop een stuk steviger. Bovendien hebben de meeste tussenstukken een uitschuifbare lade, je kunt deze gebruiken om de wasmand op te zetten, dit bespaart je een hoop bukken.

Droger aansluiten

Tegenwoordig bieden de meeste verkooppunten aan om de droger voor je aan te sluiten (en zelfs de oude voor je te recyclen). Helemaal handig dus – je hebt er dan vrij weinig omkijken naar. Maar als je het zelf moet doen, dan begin je met het waterpas zetten van de droger. Dit doe je door aan de stelvoeten onder de wasmachine te draaien.

· Plaats een waterpas bovenop de wasmachine
· Draai met de klok mee om de droger te laten zakken
· Draai tegen de klok in om de droger hoger te zetten
· Zodra de droger goed staat, draai je de moer rond elke stelpoot goed aan. Hiermee zorg je ervoor dat de stelpoten stevig staan.

Let erop dat je droger op alle punten waterpas staat. Meet dus met je waterpas op verschillende plekken van je droger. Meer over het veilig gebruiken van een droger.

Aansluiten van waterafvoer

In principe hoef je alleen nog de elektriciteitskabel aan te sluiten en je kunt beginnen met drogen. Maar wil je niet elke droogbeurt de condensbak legen, dan kun je er nog voor kiezen om de droger aan te sluiten op de waterafvoer. In de meeste gevallen worden de benodigde spullen hiervoor meegeleverd. Maar dit is niet bij alle drogers het geval. Lees goed de productomschrijving door en bestel indien nodig de waterafvoerslang. Als je geen afvoer in de buurt hebt, kun je de waterafvoer ook met behulp van een tussenstuk aan de wasbak aansluiten.

Het enige wat je nu nog dient te doen is de wasmachine aan te zetten, waarna je de droger kunt vullen. Kies bij het starten wel het droogprogramma dat bij het wasgoed past. Let er even op dat eco programma’s over het algemeen veel tijd nodig hebben om te drogen, maar op deze manier bespaar je wel op energie. 

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer