Hoelang duurt een droger?

Over het algemeen duurt een droogprogramma ongeveer 1,5 uur. Dit is zo bij een luchtafvoerdroger en bij een condensdroger. Bij een warmtepompdroger duurt het ietsjes langer, omdat er dan wordt gedroogd met een lagere temperatuur in de droger.

Elke droger heeft verschillende standen, die los van elkaar allemaal een andere tijdsduur hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan het eco-programma of aan een sneldroogprogramma. De programma’s worden aangegeven met verschillende droger tekens. Nog meer programma’s die de meeste drogers draaien zijn:

  • Eco-programma
  • Sneldroogprogramma
  • Extra droog
  • Anti-kreuk
  • Specifieke stand voor wol, jeans, katoen, lingerie, sportkleding, etc.

5 tips om het drogen van je kleding te versnellen

Het drogen van je kleding kan soms best wel een aardige tijd duren. Vooral als je je kleding zo snel mogelijk weer aan wil.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je droger niet goed droogt. Dit kan een oorzaak zijn van het feit dat de droger er lang over doet.

Tip 1: Keuze van de wasdroger

Zoals hierboven al kort beschreven heeft het type wasdroger invloed op de tijdsduur die de droger nodig heeft om de was te kunnen drogen. Zo heeft een condensdroger en een luchtafvoerdroger langer de tijd nodig dan een warmtepompdroger. Wel is het zo dat een warmtepompdroger energiezuiniger is dan de andere twee drogers.

Tip 2: Doe een droge handdoek in de droger

Wanneer je een droge handdoek in de droger bij de rest van de was doet, zal de was eerder droog zijn. Dit komt doordat handdoeken gemaakt zijn om vocht op te nemen. Het vocht zal dan dus eerder uit de was gaan en in de droge handdoek gaan zitten.

Tip 3: Mooi weer

Wanneer het buiten lekker zonnig weer is, heb je de droger vaak niet eens nodig. Vooral als er ook nog eens een beetje wind staat, is de buitenlucht perfect om je kleding te drogen. En het is ook nog eens milieubewust!

Tip 4: Centrifuge

Zodra je was klaar is, kun je nog een extra centrifugeprogramma draaien. Zo wordt er meer water uit je was gehaald. Dit kost extra stroom, maar het bespaart je tijd tijdens het drogen in de droger.

Tip 5: Drogerballen

Door drogerballen bij de was in de drogen te doen, wordt je was sneller droog. Dit heeft eigenlijk hetzelfde effect als de droge handdoek.