Tips voor beste droogresultaat

Door: Jasper
Laatste update: 8 mei 2020

Veel mensen kennen het wel, ze doen de natte was in droger, met als doel dat het er droog uit komt. Maar vaak gebeurt het dat de was toch nog wat klammig is en je het niet direct in de kast kunt leggen. Met onze tips heb je altijd een kastdroog resultaat. Ze zijn bovendien zo goed als gratis, dus waarom niet een keer proberen?

Droge handdoek

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar leg bij je volgende droogbeurt een droge handdoek tussen de natte was. De droge handdoek neemt vocht van de andere was op, waardoor alle was uiteindelijk veel sneller klaar is. Bovendien bespaar je energie. Het proberen waard toch?

Alumuniumfolie

Neem een stuk aluminiumfolie en maak hier een of twee balletjes van en leg ze tussen het wasgoed tijdens het drogen. De was heeft minder pluisjes, ook heeft het minder kreukels én het is minder statisch. Een duidelijke win-win-win-situatie. De aluminiumballetjes kun je tot wel 6 maanden hergebruiken. Bovendien bespaar je op drogerdoekjes, want deze heb je nu niet meer nodig.

Tennisballen

Om kleding lekker zacht en donzig of “fluffy” te houden kun je een paar tennisballen in de droger doen. De tennisballen kloppen het wasgoed los met een zacht en fluffy resultaat.

Lekker ruikend wasgoed

Wil je kleding niet graag met wasverzachter wassen, maar vind je de geur zo lekker? Leg dan een klein washandje in een bakje met wasverzachter, haal het washandje eruit en laat het opdrogen. Doe het washandje bij de volgende droogbeurt in de droger. Je wasgoed zal hierdoor heerlijk ruiken. Dit washandje kan je tot wel 50 droogbeurten gebruiken. 

Kleding stomen in de droger

Wil je kleding stomen, maar heeft jouw droger deze functie niet? Zet je droger op de warmste stand, leg bijvoorbeeld overhemd erin samen met was ijsblokjes. De ijsblokjes gaan verdampen en geven stoomvrij. Voor het beste resultaat haal je de kleding direct uit de droger als het droogprogramma afgelopen is. Dag strijkbout

Meer handige tips vind je in onderstaand filmpje:

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer