Waarom een tussenstuk bij de wasmachine en droger essentieel is

Door: Jasper
Laatste update: 9 november 2021

Wasmachines en drogers horen onafscheidelijk bij elkaar, maar niet in ieder huis kun je deze twee apparaten naast elkaar zetten. Bijvoorbeeld als de wasmachine is weggewerkt in een kast, of als er een klein washok is. Een tussenstuk, ook wel stapelkits genoemd, kan dan de ideale oplossing zijn! Hierdoor kan namelijk de droger op de wasmachine geplaatst worden. De beperkte ruimte wordt dan optimaal benut.

Tussenstukken zijn handig

Tussenstukken zijn er van de bekende merken. Deze zijn bedoeld om drogers en wasmachines van hetzelfde merk op elkaar te plaatsen. Ook zijn er merkloze tussenstukken, die gebruikt worden om wasmachines en drogers van verschillende merken of met verschillende afmetingen op elkaar te zetten. Er is altijd wel een tussenstuk past bij de modellen!  

Tegenwoordig bevatten de meeste tussenstukken een uitschuifbaar werkblad. Hierdoor kan de was gelijk gesorteerd en/of opgevouwen worden. Sommige werkbladen hebben zelfs kleine rekjes waaraan kleding gehangen kan worden die niet in de droger mag.

Stapelkits zorgen voor extra veiligheid

Naast de handigheid, zorgen tussenstukken ook voor extra veiligheid. Door het centrifugeren kan de droger namelijk van de wasmachine vallen. Niet alleen de twee apparaten raken dan zwaar beschadigd, maar ook het huis kan serieuze schade oplopen. Door een tussenstuk te gebruiken, wordt dit probleem voorkomen. Sommige tussenstukken klikken de twee apparaten aan elkaar, terwijl anderen ze door middel van een band op hun plek houden. De droger kan dan niet meer van de wasmachine vallen. Let er wel op dat stapelkits alleen te gebruiken zijn met apparaten die aan de voorkant geladen worden.

Benieuwd naar hoe de wasruimte eruit zou zien als de twee apparaten op elkaar staan? Kijk dan onderstaande video

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer