Er is vaak nog veel onduidelijkheid over wat wel en wat juist niet in de wasdroger mag. In de oude wasdrogers van vroeger kon je inderdaad lang niet alles drogen, maar de drogers zijn tegenwoordig steeds beter en hierdoor veranderen ook de regels voor kleding drogen in een wasdroger. Wat wel en wat juist ook niet in de wasdroger mag lees je hier!
Het lijkt misschien een inkoppertje, maar bekijk altijd eerst even het waslabel in je kleding. Deze geeft precies aan of jouw kleding in de droger kan of niet. Maar soms is het label niet meer leesbaar is of misschien heb je het er wel uitgeknipt. Hier vind je een aantal richtlijnen om je te helpen bepalen wat in de droger kan.
Je zult zien dat je droger veel programma’s heeft. Het grootste verschil zit hem in katoen en synthetisch. Zorg er daarom goed voor dat je de was goed verdeelt in katoenwas en synthetische was.
Synthetische was is gevoelig voor beschadigingen en krimpen. Daarom mocht deze was vroeger absoluut niet in de droger. Dankzij de huidige technologie kan je de was op lage temperatuur laten drogen op het synthetische programma. Maar luister vooral ook naar je eigen buikgevoel. Heb je het idee dat een bepaald kledingstuk beter niet in de droger kan, doe het dan ook niet. Het zou zonde zijn als je buikgevoel hierin gelijk zou krijgen.
In de regel mag alle was dat op 60 graden gewassen mag worden in de droger worden gedroogd. Het is vrij veilig om te zeggen dat al het beddengoed, keukentextiel en handdoeken in de droger mag. Daarnaast zul je merken dat kleding waar je minder waarde aan hecht, bijvoorbeeld sokken, simpel ondergoed en basics ook eerder de droger in gaan (en vaak ook zonder problemen). Naast dat de kleding sneller droog is, is het ook lekker zacht. Waar vooral bij handdoeken en sokken natuurlijk erg fijn is.
Eigenlijk mag dus best veel wel in de huidige wasdrogers, zolang je maar het juiste programma kiest. Sommige drogers kunnen zelfs wol drogen. Terwijl wol erg bekent staat voor krimpen. Kleding waar je erg aan gehecht bent of waarvan je absoluut niet wilt dat daar iets mee gebeurt, dat is wasgoed dat niet in de droger mag.
Veel kledingstukken mogen in de droger, maar niet allemaal. Het droogsymbool is een vierkant met een rondje erin. Soms staan er één of twee stippen in het rondje. De twee stippen beteken dat je het kledingstuk kunt drogen. Eén stip betekent dat je alleen op een lage temperatuur mag drogen. Een groot kruis door het droogsymbool betekent dat het kledingstuk niet in de droger mag. Het symbool zonder kruis en zonder stippen betekent ook dat het kledingstuk in de droger mag.
Jasper, oprichter van debeste.com, is expert in productbeoordelingen voor thuisgebruik. Zijn diepgaande kennis en ervaring in het selecteren en testen van huishoudelijke producten maken hem tot een ve... Lees meer
DeBeste.com wordt ondersteund door haar lezers. Wanneer je via links op onze site aankopen doet, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Lees meer over wie wij zijn en bekijk ons beoordelingsproces.
Copyright 2023 Debeste.com