Beste droogshampoo top 5 2020

Laatste ge-update in door Agnes

De beste droogshampoo gebruik je om je haar schoon en fris te houden als je geen tijd hebt voor een wasbeurt. Droogshampoo zorgt namelijk voor dat pasgewassen effect, ook zonder dat je in de buurt van een douche bent geweest.

Het is heel makkelijk om dit product te gebruiken. Het is eigenlijk shampoo maar dan in een poedervorm. Het zit meestal in een spuitbus. Je kunt het standaard 1 of 2x per week gebruiken, bijvoorbeeld als je je haar niet zo vaak wilt wassen omdat het anders teveel uitdroogt. Met deze shampoo krijg je dan toch het frisse gevoel alsof je net je haar hebt gewassen. Vooral als je dun of fijn haar hebt, helpt droogshampoo om je haar luchtig te houden. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken als je dikker haar hebt. Het is bovendien een ideaal product om mee op vakantie te nemen. Met een busje in je toilettas kun je altijd onderweg je haar opfrissen. Doe een beetje mascara oogschaduw op en je kunt er weer even tegenaan.

Hoe gebruik je een droogshampoo?

Je kunt droogshampoo een paar keer per week gebruiken om je haar vetvrij en fris te maken. Je sprayt wat van de shampoo bij de haarwortels en je laat het drogen. Het poeder absorbeert het talg en vuil uit je haar, zodat het weer lekker schoon wordt. Daarna borstel je het poeder uit je haar. Het resultaat is fris en luchtig haar met volume. Het is weer makkelijk in model te brengen met je krultang of stijltang en het ruikt heerlijk.

Omdat droogshampoo talg absorbeert kan het je hoofdhuid wel wat uitdrogen. Heb je een gevoelige hoofdhuid? Gebruik de poedershampoo dan niet vaker dan 1 of 2x per week tussen de wasbeurten door, om je hoofdhuid een beetje te ontzien. Gebruik de shampoo alleen op droog haar, want op nat haar werkt het niet.

Hoe kies je de beste droogshampoo?

Nu vraag je je misschien af: “Wat is een goede droogshampoo?” Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. Een goede droogshampoo maakt vooral je haar zeer goed schoon. Daarnaast moet het makkelijk uit te borstelen zijn, zodat er geen berg poeder in je haar achterblijft. Tenslotte mag een droogshampoo ook wel wat verzorgende ingrediënten hebben, zodat je mooi zacht haar krijgt. Natuurlijk kun je zelf ook nog wat eisen hebben die je aan een droogshampoo stelt. Neem ook zeker een kijkje in onze Koopgids. Daar kun je snel zien waarop je moet letten als je zo’n shampoo gaat kopen.

Er zijn wel heel veel droogshampoos op de markt en ze zijn allemaal verschillend. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de beste droogshampoo is. Daarom hebben we er 5 voor je getest. Zo krijg je een indruk van wat er te koop is en als je wilt, kun je hier ook meteen een shampoo bestellen.

shampoo
# Product Haartype Verpakking Eigenschap Prijs v.a.
1 Love Beauty And Planet Volume & Bounty Citrus & Camellia Droogshampoo - 245 ml
De beste droogshampoo voor vet haar
Alle haartypen Spray Vegan € 14,64
2 Eucerin Kalmerende Urea Hoofdhuidbehandeling Haarproduct 100 ml
De beste droogshampoo voor een gevoelige hoofdhuid
Alle haartypen Knijpfles Geschikt voor gevoelige hoofdhuid € 16,48
3 Tabitha James Kraan Dry Shampoo for Dark Hair - Travel Size
De beste droogshampoo voor donker haar
Donker haar Flacon 100% Biologisch/Vegan € 27,00
4 Sebastian Professional 212 ml Drynamic Droogshampoo
De beste droogshampoo voor volume
Alle haartypen Spray Geeft extra veel volume € 20,51
5 Batiste Tropical Droogshampoo - 200 ml
De beste droogshampoo voor vet haar
Alle haartypen Spray Tropische geur € 11,47
Laatste prijs-update: donderdag 4 maart 2021
Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail