Hoe werkt een droogshampoo?

Door: Eva
Laatste update: 4 juni 2022

Je haar wassen is vaak een heel gedoe. Het kost veel tijd en in onze drukke levens is daar niet altijd de ruimte voor. Een droogshampoo kan echter helpen om je enorm veel tijd te besparen. Maar hoe werkt zo’n droogshampoo precies en hoe gebruik je het?

De werking van een droogshampoo

Een droogshampoo koop je doorgaans in een spuitbus. De shampoo bevat een poeder dat het vermogen heeft om de natuurlijke talg van je hoofdhuid op te nemen en vieze geurtjes en vet weg te nemen. Dat brengt ons meteen bij de vraag hoe je een droogshampoo gebruikt. Dat is eigenlijk niet heel complex. Spray het poeder op je hoofdhuid of haar, laat het inwerken en kam, borstel of föhn het poeder vervolgens uit je haar. Gebruik een droogshampoo nooit als vervanger van je haar wassen, maar als een aanvullende verzorging of misschien zelfs noodoplossing die je nooit vaker gebruikt dan tweemaal per week.

Is droogshampoo geschikt voor iedere soort haar?

Droogshampoo is in principe geschikt voor ieder soort haar. Van krullen tot stijl haar, het kan allemaal. Wanneer je bijvoorbeeld zeer stijl en wat dunner haar hebt, zijn er ook droogshampoos die je haar meer volume geven. Ontdek zelf wat je prettig vindt, welke geur bij je past en welke soort droogshampoo past bij jouw type haar en hoofdhuid.

Nadelen van een droogshampoo

Hoewel een droogshampoo een makkelijke oplossing lijkt om je haar snel op te frissen, kleven er ook wel wat nadelen aan het (veelvuldige) gebruik van de droogshampoo. Deze nadelen zijn onder meer:

 • Droogshampoo kan je poriën verstoppen, je hoofdhuid nog vetter maken en zelfs zorgen voor uitslag zoals puistjes of roos
 • Je haar kan doffer worden als je vaak een droogshampoo gebruikt
 • Als je een droogshampoo niet goed uitborstelt of eruit blaast met een haardroger kunnen er stukjes poeder achterblijven

  De meeste nadelen zijn echter gelukkig te voorkomen als je een droogshampoo niet te vaak gebruikt en op de juiste manier toepast.

  Over de auteur

  Eva
  Hoofdredacteur

  Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer