Is droogshampoo beter dan wassen?

Door: Eva
Laatste update: 4 juni 2022

Je kent het misschien wel, je staat op om naar je studie of werk te gaan en je haar is vrij vet. Veel tijd om te wassen heb je niet meer. Droogshampoo is in dat geval een uitkomst. Je brengt het aan en je haar is direct een stuk zachter en minder vet. Dat roept de vraag op of je droogshampoo zelfs kunt gebruiken als vervanger van je haar wassen? Of sterker nog, is het stiekem zelfs beter dan continu je haar wassen?

Droogshampoo geen vervanger wel een aanvullend middel

Droogshampoo is een perfecte tijdelijke oplossing voor vettig haar. Wanneer je een droogshampoo gebruikt is het goed op de volgende zaken te letten:

● Het is belangrijk om de droogshampoo niet op nat haar te spuiten, het heet niet voor niets droog shampoo

● Je zou er ook voor het slapengaan een droogshampoo kunnen gebruiken om je haar ‘s morgens makkelijker in model te brengen of te borstelen

● Spray van een afstandje de droogshampoo op je haar en borstel daarna het poeder uit je haar

● Je kunt droogshampoo het beste gemiddeld twee keer per week gebruiken

  Hoe werkt een droogshampoo op je hoofdhuid?

  Een droogshampoo maakt je haar fris en vetvrij. Het poeder in de shampoo absorbeert talg op je hoofdhuid. Door het te spuiten kan het poeder het talg opnemen, waarna jij het er vervolgens weer uit borstelt. Droogshampoo is voor ideaal voor mensen die liever hun haar niet te vaak wassen per week, op vakantie zijn op de camping en liever niet te vaak hun haar onder een koude douche hangen of gewoon voor mensen die snel en makkelijk een fris en zacht gevoel in hun haar willen hebben. Een complete vervanger voor gewone shampoo met zeep en water is het niet. Gebruik het dus alleen als een aanvullend product.

  Over de auteur

  Eva
  Hoofdredacteur

  Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer