Is droogshampoo slecht voor je haar?

Door: Eva
Laatste update: 4 juni 2022

Niet iedereen is gek op vaak zijn of haar haar wassen. Zeker als je lang haar hebt is het een fikse routine: wassen, uitspoelen, conditioner, weer uitspoelen, drogen met een handdoek, drogen met een haardroger, borstelen en daarna misschien nog bewerken met de stijl- of krultang. Natuurlijk hoeft niet iedere wasbeurt er zo uit te zien, maar het kan hoe dan ook korter. Namelijk door een droogshampoo te gebruiken. Maar is een droogshampoo niet slecht voor je haar?

De werking van een droogshampoo

Een droogshampoo is een product dat meestal in een spuitbus zit en makkelijk aan te brengen is. Maar hoe werkt het precies? De droogshampoo is feitelijk een poeder dat je in je haar spuit dat vetoplossend werkt. Op je hoofdhuid zit talg, dit maak je haar vet, door de droogshampoo erop te spuiten en vervolgens de poederdeeltjes met het opgeloste talg eruit te borstelen of kammen, voelt je haar meteen een stuk zachter en minder vet aan.

Nadelen van een droogshampoo

Hoewel een droogshampoo een makkelijke manier is om je haar minder vet te maken, moet je het zeker niet zien als een vervanging van een gewone shampoo met water en zeep. Droogshampoo is een aanvullend middel op je gewone wasroutine. Dat komt door de volgende nadelen van een droogshampoo:

● Droogshampoo bevat poeder. Dit kan achterblijven in je haar als je het niet goed uitborstelt. Het kan lijken op roos of zelfs een witte gloed achterlaten in bepaald licht

● Je haar kan bij veelvuldig gebruik dof worden

● Je poriën kunnen verstopt raken waardoor je puistjes en cysten gaat ontwikkelen

● De productie van talg kan verstoord raken op je hoofdhuid waardoor je haar juist vetter wordt

  Gebruik het met mate

  Het antwoord op de vraag of droogshampoo veilig is, is kort: bij zeer gering gebruik, zo’n een tot tweemaal per week, zou het geen kwaad kunnen. Blijf het echter zien als een noodoplossing en zoek naar een droogshampoo die jij prettig vindt en past bij jouw type haar en hoofdhuid.

  Over de auteur

  Eva
  Hoofdredacteur

  Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer