Welke droogshampoo is Curly Girl proof?

Door: Eva
Laatste update: 4 juni 2022

Onze haren krijgen heel wat te verduren in Nederland, weer, wind, regen, noem het maar op. Je moet je haren daarom met regelmaat wassen om ze mooi en glanzend te houden. We hebben daar in ons drukke leven niet altijd tijd voor. Een droogshampoo kan uitkomst bieden. Maar is zo’n droogshampoo eigenlijk wel geschikt voor ieder haartype en ook Curly Girl Proof, dus geschikt voor gekruld haar?

Welke droogshampoo is Curly Girl Proof?

In principe is iedere soort droogshampoo Curly Girl proof. Je zou kunnen kiezen voor een droogshampoo die goed werkt bij vol haar, omdat je als Curly Girl natuurlijk een volle bos manen hebt.

Een droogshampoo gebruiken met krullen

Wanneer je krullen hebt zul je de droogshampoo op een andere manier moeten gebruiken dan wanneer je stijl haar hebt. Een droogshampoo werkt door een poeder te spuiten op je hoofdhuid dat het overtollige talg opneemt. Vervolgens kam of borstel je dat dan weer uit je haar en je haar voelt een stuk zachter en veel minder vet aan. Met krullen kun je echter je haar niet goed of helemaal niet borstelen en kammen. Dat vraagt dus om een andere aanpak:

● Pak de droogshampoo van jouw keuze en schud de fles goed

● Spuit de shampoo op je hoofdhuid en laat het even inwerken

● Vervolgens ga je in plaats van met een kam met je handen van boven naar beneden door je haar

● Masseer je hoofdhuid ook goed om eventueel overgebleven poeder te verwijderen

● Je kunt ook de haardroger gebruiken om het poeder te verwijderen

● Gebruik een haarolie om je haar niet teveel te laten uitdrogen na je droogshampoo-routine

  Droogshampoo als vervanger van gewone shampoo

  Droogshampoo is een aanvullende routine om je haar fris te houden. Het is aangeraden om maximaal twee maal per week droogshampoo te gebruiken. Sommige droogshampoos bevatten bijvoorbeeld alcohol, waardoor het gevaar van een droge hoofdhuid op de loer ligt. Je haar wassen met water en een shampoo blijft dus belangrijk.

  Over de auteur

  Eva
  Hoofdredacteur

  Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer