Beste dweilrobot 2023. 5x de beste dweilrobots

Laatste ge-update in door Jasper

We hebben het vandaag de dag alleen maar drukker, waardoor ook het huishouden er weleens bij in kan schieten. We weten natuurlijk allemaal dat een vieze vloeren irritaties veroorzaken. Vandaar dat automatisering in huis steeds belangrijker wordt, waarbij een dweilrobot dus niet mag ontbreken. We zien daarbij dat je kunt kiezen voor dweilrobots met een systematische route, een gps systeem of zelfs slimme software die de ruimte analyseert.

Onze voorkeur gaat uit naar de CleanWise D5, de beste dweilrobot van 2023. Daarbij hebben we gekeken naar de bediening op afstand, de afgrondsensoren, welke functionaliteiten het basisstation heeft en het gewicht van de robot. Natuurlijk hoort ook de prijs erbij. Naast de CleanWise D5 hebben we nog verschillende andere uitstekende dweilrobots voor je! Lees dus snel verder!

Product Bediening op afstand Afgrondsensoren Basisstation Gewicht
CleanWise D5 CleanWise D5
Beste koop
Applicatie Automatisch opladen Automatisch hervatten 5 kg Bekijk prijzen
iRobot Braava m6138 iRobot Braava m6138
Best geteste
Mobiele telefoon Automatisch opladen Automatisch hervatten 2,2 kg Bekijk prijzen
CleanWise D2 CleanWise D2
Beste dweilrobot met stofzuigerfunctie
Automatisch opladen Automatisch hervatten Applicatie 3,1 kg Bekijk prijzen
Nordväl HC101 Nordväl HC101
Beste dweilrobot met plafondherkenning
Afstandsbediening Aanwezig 1,6 kg Bekijk prijzen
Sanbo® D-503 Sanbo® D-503
Beste dweilrobot met app-functie
Applicatie Automatisch opladen Automatisch hervatten 4,6 kg Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
CleanWise D5 Bekijk prijzen
Bediening op afstand: Applicatie
Afgrondsensoren: Ja
Basisstation: Automatisch opladen Automatisch hervatten
Gewicht: 5 kg
Hierom zijn we fan:
Stofzuigen, dweilen en vegen - Verschillende vloeren - Draadloos gebruik - Automatisch hervatten
Let hierop:
Geluidsniveau - Google Home

Laten we beginnen met de beste dweilrobot van 2022, de CleanWise D5. Deze robot heeft niet alleen de mogelijkheid om je vloer weer glanzend schoon te krijgen, maar deze kan ook stofzuigen en zelfs vegen. Deze multifunctionaliteit geeft de dweilrobot een voordeel ten opzichte van andere dweilrobots in deze review.

Hierbij moeten we wel direct een klein minpunt vermelden. Dat is namelijk het feit dat de dweilrobot tijdens het stofzuigen enorm veel geluid maakt. Het geluidsniveau kan namelijk oplopen tot wel 70 dB, waardoor je deze minder snel gebruikt als je bezoek hebt.

Vloer dweilen

Aangezien we de dweilrobot vooral hebben aangeschaft voor het dweilen van de vloer, is het wel belangrijk dat je verschillende vloeren schoon kunt maken. Deze robot werkt op zowel:

 • Houten vloeren
 • Laagpolig tapijt
 • Harde vloeren

Heb je een enorme vloer of is de batterij bijna leeg, dan keert de robot automatisch terug naar het basisstation. Na 5 uur (300 minuten) is de dweilrobot weer volledig opgeladen en kan deze weer zijn werk doen. Een groot voordeel is dat deze automatisch de werkzaamheden hervat, zonder dat de robot compleet opnieuw begint.

Draadloos gebruik

Wil je de functionaliteit voor de volle 100% gebruiken, dan moet je wel de applicatie downloaden. Je krijgt dan de mogelijkheid om de dweilrobot aan te sturen, de ruimte die gedweild moeten worden in stellen en om de schoonmaakstatus te bekijken.

Belangrijk om te vermelden is dat het niet mogelijk is om de dweilrobot te verbinden met Apple Home. Hoewel je deze wel kunt aansturen met Amazon Alexa en Google Assistant, werkt dit niet met Apple Home. Wel kun je voor zowel iOS- als Android-apparaten de mobiele applicatie downloaden.

De beste dweilrobot van 2022 vanwege de verschillende ondergronden die je schoon kunt maken en het feit dat je ook de vloer kunt stofzuigen!

Verkrijgbaar bij:
iRobot Braava m6138 Bekijk prijzen
Bediening op afstand: Mobiele telefoon
Afgrondsensoren: Ja
Basisstation: Automatisch opladen Automatisch hervatten
Gewicht: 2,2 kg
Hierom zijn we fan:
Mobiele telefoon - Systematische schoonmaakroute - Automatisch opladen - Touch sensoren
Let hierop:
Prijs - Hardnekkige vlekken

Een van de belangrijkste punten is voor ons het feit dat je de iRobot Braava M6138 via je mobiele telefoon kunt besturen. Dit kun je doen door gebruik te maken van de iRobot Home app, waarmee je bijvoorbeeld de:

 • Schoonmaakklus per kamer kunt personaliseren
 • Schoonmaakschema's kunt instellen
 • Geschatte schoonmaaktijd kunt zien
 • Verstreken schoonmaaktijd per kamer kunt zien

Systematische navigatie

De dweilrobot maakt op systematische wijze schoon, waardoor je zeker weet dat er geen enkel stukje in de kamer wordt overgeslagen. De dweilrobot is daarbij ook nog eens zelflerend, waardoor deze de kamer alleen maar beter schoon gaat maken. Is de dweilrobot leeg, dan gaat deze automatisch terug naar het basisstation om op te laden.

Een laatste voordeel dat we nog even willen benadrukken zijn de touch sensoren. Door middel van deze sensoren kan de dweilrobot inschatten wanneer deze bijna tegen objecten aanbotst. Dit kun je vergelijken met het piepsignaal in een auto, alleen doet de dweilrobot dit allemaal automatisch.

De nadelen

Een van de grote nadelen van deze robot is dat deze erg prijzig is. Vergelijken we deze robot namelijk met de andere dweilrobots in deze review, dan is dat soms wel 250% duurder dan vergelijkbare dweilrobots. Ben je nog niet bekend met de functionaliteiten van een dweilrobot, dan kunnen we ons voorstellen dat deze aan de dure kant is.

Daarnaast is deze dweilrobot minder geschikt voor een grondige reiniging. De hardnekkige vlekken worden namelijk niet van je vloer verwijdert, waardoor je nog altijd een echte dweil nodig hebt om de vloer schoon te houden.

De best geteste dweilrobot van 2022 vanwege de zelflerende capaciteiten, de systematische schoonmaakroute en de mobiele applicatie.

CleanWise D2 Bekijk prijzen
Basisstation: Applicatie
Afgrondsensoren: Ja
Bediening op afstand: Automatisch opladen Automatisch hervatten
Gewicht: 3,1 kg
Hierom zijn we fan:
Stofzuigen en dweilen - Drempels - Prijs - Tijdsschema
Let hierop:
Oplaadtijd - Geluidsniveau

En wederom hebben we een dweilrobot van het merk CleanWise voor je, ditmaal de Cleanwise D2. We zien daarbij een aantal belangrijke verschillen en overeenkomsten tussen deze twee robots. Laten we eens beginnen met de belangrijkste overeenkomsten.

De overeenkomsten

Een van de belangrijkste overeenkomsten tussen beide dweilrobots is dat je met beide modellen over drempels tot wel 2 centimeter kunt. Hoewel we vandaag de dag nog maar weinig drempels tussen verschillende ruimtes in huis zien, zien we deze wel bij oudere woningen. Met deze dweilrobot is dat geen probleem.

Daarnaast kun je ook met deze dweilrobot de hele vloer dweilen, vegen en stofzuigen. Hierdoor hoef je geen aparte apparaten aan te schaffen, maar kun je alles met dit ene apparaat doen. Ook in dit geval zorgt de stofzuigfunctie voor een geluidsniveau van maar liefst 70 dB, wat wel aan de luide kant is.

Een ander overeenkomstig nadeel is de oplaadtijd. De dweilrobot gaat 180 minuten meer, maar het duurt wel 300 minuten voordat deze weer helemaal opgeladen is. Dit is wel erg lang, zeker als je bezoek verwacht. Dan wil je graag dat het een stuk sneller gaat.

Wat maakt de dweilrobot betaalbaar?

Toch zijn er ook een aantal verschillen die de dweilrobot betaalbaar maken. Allereerst is dat het formaat van de dweilrobot. Deze is namelijk een stuk dunner, waardoor er ook minder materiaal is gebruikt. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat deze onder sommige meubels door kan, waarbij je moet denken aan de bank bijvoorbeeld.

Daarnaast is de CleanWise D5 robot ook net wat krachtiger, aangezien deze een vermogen heeft van 22 Watt. De Cleanwise D2 robot heeft een vermogen van 15 Watt, waardoor deze minder geschikt is voor grote ruimtes. Gelukkig krijg je wel een vergelijkbaar aantal accessoires meegeleverd, waaronder:

 • Schoonmaakdoek
 • Droge doek
 • Water tank
 • Adapter
 • Oplaadstation
 • Roterende borstels

De beste dweilrobot met stofzuigerfunctie van 2022 voor een zeer scherpe prijs!

Verkrijgbaar bij:
Nordväl HC101 Bekijk prijzen
Bediening op afstand: Afstandsbediening
Afgrondsensoren: Ja
Basisstation: Aanwezig
Gewicht: 1,6 kg
Hierom zijn we fan:
Mobiele applicatie - Tijdsschema - Lage meubels - Type vloeren en drempels
Let hierop:
Oplaadtijd - Camera en belfunctie

In tegenstelling tot verschillende andere dweilrobots in deze review, werkt deze niet met een mobiele applicatie voor Android telefoons of iPhones. Wil je de dweilrobot op afstand besturen, dan moet je kiezen voor de afstandsbediening. Hiermee onderscheidt de robot zich ook van bijvoorbeeld een medion dweilrobot of medion robotstofzuiger. Hier zien we vaak geen afstandsbediening of mobiele applicatie.

De sensoren

Daarnaast zien we dat er verschillende sensoren op de robot zijn gebouwd, waaronder de:

 • Onzichtbare laser
 • Plafondherkenning
 • Afstandssensoren
 • Afgrondsensoren
 • Gebiedsafbakening

Vooral de sensor voor het plafond is erg handig. Op basis van het plafond wordt namelijk de ruimte in kaart gebracht, waarna de robot bepaalde gebieden selecteert waar deze wel of juist niet kan dweilen. Hierdoor worden obstakels omzeilt en botst de robot niet tegen andere apparaten aan.

Wil je een dweilrobot aanschaffen die je zowel boven als beneden kunt gebruiken, dan is de Nordväl HC101 zeer geschikt. Met een gewicht van maar 1,6 kilogram is deze zeer licht en kun je deze moeiteloos van boven naar beneden verplaatsen, ideaal als je bijvoorbeeld de badkamer wilt dweilen!

Robot werkt niet automatisch

Helaas zien we dat er bij deze robot weinig geautomatiseerd is. Dit zien we bijvoorbeeld terug in het automatisch hervatten en het automatisch opladen. Laten we beginnen met het automatisch opladen. De robot keert niet automatisch terug naar het oplaadstation als de batterij bijna leeg is.

Nadat de robot is opgeladen, is automatisch hervatten helaas niet mogelijk. Je kunt dus niet verder gaan waar je gebleven was, waardoor de robot eigenlijk weer opnieuw begint. Hierdoor kan het zijn dat een deel van de ruimte dubbel wordt schoongemaakt, terwijl een ander deel juist niet wordt schoongemaakt.

De beste dweilrobot met plafondherkenning, afstandsbediening en verschillende sensoren voor een uitstekend resultaat!

Sanbo® D-503 Bekijk prijzen
Bediening op afstand: Applicatie
Afgrondsensoren: Ja
Basisstation: Automatisch opladen Automatisch hervatten
Gewicht: 4,6 kg
Hierom zijn we fan:
Mobiele applicatie - Tijdsschema - Lage meubels - Type vloeren en drempels
Let hierop:
Oplaadtijd - Camera en belfunctie

De laatste dweilrobot in deze review is de Sanbo D-503, een van de beste dweilrobots met een tijdsschema. Zo kun je zelf precies instellen wanneer je wilt dat de robot aan de gang gaat, waarbij je kunt kiezen tussen zowel stofzuigen als dweilen.

Kies je voor dweilen, dan zorgt de 800 ml opvangcapaciteit ervoor dat het vuile water opgevangen wordt. Door het reinigingssysteem zorgt de natte doek ervoor dat je vloer uitstekend schoon is. De dweilrobot dweilt maximaal 180 minuten, waarna de accu opgeladen moet worden. De oplaadtijd van 240 minuten is wat ons betreft wel wat te lang.

De mobiele applicatie

De mobiele applicatie van de Sanbo D-503 kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je hier:

 • Het tijdsschema instellen
 • De stofzuiger schoonmaken
 • Quick start functie gebruiken

Hoewel het merk zelf met een tweetal extra functionaliteiten adverteert, vinden we deze zelf wat onnodig. Je kunt namelijk ook een camera gebruiken die op de dweilrobot zit. Daarnaast kun je met je smartphone of tablet naar de robot bellen, waarna je stem uit de robot klinkt en je een gesprek kunt voeren met iemand in de ruimte. Wat ons betreft dus overbodige luxe.

Harde vloeren

De dweilrobot is geschikt voor allerlei verschillende soorten vloeren. Zo kun je deze voor zowel harde vloeren als tapijt gebruiken, waarbij je in het laatste geval natuurlijk wel alleen kunt stofzuigen. Daarnaast kan de robot over drempels tot wel 2,5 centimeter heen, waardoor deze ook eenvoudig tussen verschillende ruimtes kan wisselen.

Door een hoogte van maar 8 centimeter, kan deze gemakkelijker onder lage meubels door. Hierdoor wordt de gehele ruimte weer helemaal schoon. Je hoeft er ook niet bang voor zijn dat ze tegen kleine kinderen aan botsen, mede door de ingebouwde laser en het feit dat er een bumper op zit.

De beste dweilrobot met mobiele applicatie die geschikt is voor nat reinigen, droog vegen en zelfs stofzuigen!

Verkrijgbaar bij:
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit