Beste earbuds 2022

Laatste ge-update in door Stijn

De eerste koptelefoon werd al in 1881 uitgevonden, toen nog alleen gebruikt door telecombedrijven. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we volledig draadloze oortjes, draadloze koptelefoons en is er zelfs active noise cancelling. In deze review zetten we de beste draadloze oortjes van 2022 voor je op een rij.

Deze hebben we vergeleken op basis van de geluidsweergave, de accuduur, de meegeleverde sleeves en de prijs van de earbuds. Hier zijn uiteindelijk de Samsung Galaxy Buds Live als beste earbuds van 2022 naar voren gekomen. Toch hebben we hier nog vier andere mooie modellen. Laten we daar eens naar kijken.

Samsung Galaxy Buds Live Bekijk prijzen
Geluidsweergave: Stereo
Batterijduur: Earbuds: 6 uur Case: 15 uur
Sleeves meegeleverd: Nee
Hierom zijn we fan:
Actieve noise cancelling
Pauze functie
Draadloos opladen
Touch functie
Let hierop:
Koptelefoon
Batterijduur

Geschikt voor: Consumenten met een Samsung smartphone die willen profiteren van connectiviteit

Laten we deze review beginnen met de beste earbuds van Samsung, de Samsung Galaxy Buds Live. De active noise cancelling feature speelt daarbij een belangrijke rol. Dit verbetert namelijk de manier waarop jij je geluid hoort. Denk daarbij aan:

 • Het reduceren van ruis
 • Het reduceren van achtergrondgeluiden
 • Verbeterde geluidskwaliteit voor de gebruikers

De beste draadloze oortjes

Deze draadloze earbuds hebben een aantal features die ervoor zorgen dat ze ook echt draadloos werken. Zo kun je de earbuds bedienen door de Touch functie op de oorschelpen. Hierdoor hoef je je telefoon niet uit je zak te halen.

Daarnaast is het ook mogelijk om de oortjes op te laden met de draadloze oplaadcase. Hierdoor heb je dus ook geen kabel meer nodig om de oplaadcase op te laden. De case heeft een maximale accuduur van 15 uur, waardoor je in totaal 21 uur kunt luisteren zonder op te laden.

Een laatste functionaliteit die we als zeer prettig hebben ervaren, is de pauze functie. Zodra je de oortjes namelijk uit je oren haalt, gaat de muziek automatisch op pauze. Zeker bij het luisteren van een podcast mis je dus helemaal niks.

De verbeterpunten

Er zijn een tweetal verbeterpunten die we nog willen benoemen. Allereerst is dat het feit dat de noise cancelling feature niet te vergelijken is met dezelfde feature bij een koptelefoon. Doordat deze de oren compleet afsluit, werkt deze ook een stuk beter.

Daarnaast willen we ook de batterijduur als verbeterpunt noemen. Zo heb je de Sennheiser Sport (27 uur), Fresh'n Rebel Twins (27 uur) en Apple Airpods Pro 2 (30 uur), die een langere totale accuduur hebben. Hier kun je nóg langer genieten van je favoriete muziek zonder op te laden.

De beste draadloze oordopjes voor Samsung gebruikers vanwege de active noise cancelling en de draadloze features.

JBL Tune Flex Bekijk prijzen
Geluidsweergave: Stereo
Batterijduur: Earbuds: 6 uur Case: 18 uur
Sleeves meegeleverd: S, M, L
Hierom zijn we fan:
Meegeleverde oordopjes
Active noise cancelling
My JBL Headphones
Touch Pad
Let hierop:
Gemiddelde batterijduur
Gemiddelde batterijduur

Geschikt voor: Studenten die zich volledig willen focussen, zonder daarbij afgeleid te worden

Ben jij student en heb je in de collegebanken of in de bibliotheek moeite om je te kunnen focussen door het omgevingsgeluid? Met deze JBL Tune Flex is dat door de active noise cancelling technologie verleden tijd.

De geluidskwaliteit

Kijken we naar de uitstekende geluidskwaliteit van de oordopjes, dan wordt dit gekenmerkt door:

 • Stereo geluidsweergave
 • My JBL Headphones
 • Active Noise Cancelling

De stereo geluidsweergave zorgt ervoor dat het geluid naar beide oortjes apart verstuurd wordt. Ben je bijvoorbeeld een film of serie aan het kijken en komt daarin een auto voorbij, dan hoor je deze ook echt voorbij komen.

De My JBL Headphones applicatie kun je daarnaast gebruiken om je geluidsweergave volledig op jouw wensen af te stemmen. Afhankelijk van het muziekgenre dat je luistert, kun je deze aanpassen. De kwaliteit en klanken van klassieke muziek en hardrock hoor je des te beter met een goede aangepaste equalizer.

We willen daarbij wel vermelden dat er op deze draadloze oordoppen geen volumebegrenzing zit. Dit wil zeggen dat je zelf het volume moet regelen om te voorkomen dat je gehoorschade oploopt. Dit is een minpunt in vergelijking met andere oortjes in deze review.

De hardcase en oortjes

Een minpunt van deze oortjes is dat de batterijduur gemiddeld maar 6 uur is. Zeker bij veelvuldig gebruik in drukke ruimtes kan de batterij sneller leeg gaan. In dat geval zijn de Sennheiser Sport oordopjes met een batterijduur van 9 uur eerder aan te raden.

We willen nog wel vermelden dat er oordopjes worden meegeleverd in verschillende maten. Hierdoor kun je zelf kiezen voor een open of gesloten pasvorm. Afhankelijk van deze pasvorm kun je ook bepalen hoeveel omgevingsgeluid je hoort.

De beste earbuds van 2022 met noise cancelling, My JBL Headphones applicatie en Touch bediening op de earbuds.

Apple AirPods Pro 2 Bekijk prijzen
Geluidsweergave: Stereo
Batterijduur: Earbuds: 6 uur Case: 24 uur
Sleeves meegeleverd: XS, S, M, L
Hierom zijn we fan:
Accuduur case
Noise cancelling
H2 Chip
Touch bediening instellen
Let hierop:
Touch bediening instellen
Prijs

Geschikt voor: De beste earbuds voor consumenten met een iPhone die uitstekende geluidskwaliteit en noise cancelling willen.

Natuurlijk hebben we bij de verschillende merken en bluetooth oordopjes gekeken naar de geluidskwaliteit en noise cancelling feature. Daarbij steekt de noise cancelling feature van de Apple Airpods Pro 2 er ver bovenuit. De topklasse kwalificering is volgens ons dan ook volledig terecht!

De H2 Chip van de draadloze oordopjes

De draadloze oortjes zijn enorm geschikt voor muziek luisteren, series en films kijken of gewoon als je jezelf even volledig wilt afzonderen. Dit komt mede door de H2 chip die gebruikt is. Deze heeft namelijk verschillende voordelen ten opzichte van de H1 chip in de Apple Airpods Pro:

 • Hogere geluidskwaliteit
 • Betere noise cancelling
 • Stabiele verbinding

Mede hierdoor zijn de Apple Airpods 2 ook daadwerkelijk een verbetering ten opzichte van de vorige variant. Ook de accuduur van zowel de case (24 uur) als de oortjes (6 uur), zijn een verbetering ten opzichte van de voorganger.

Een laatste voordeel van deze bluetooth oortjes is dat je de Touch bediening volledig naar wens kunt afstemmen. Je kunt dus zelf bepalen wat er gebeurt als je één keer, twee keer of drie keer tikt op zowel je linker- als rechteroortje!

De minpunten van de Apple Airpods Pro 2

Een van de belangrijkste minpunten van de Airpods is dat deze niet waterdicht maar waterbestendig zijn. Dat wil zeggen dat je ze kunt gebruiken als het regent, maar dat je ze niet schoon kunt maken onder de kraan bijvoorbeeld.

Daarnaast valt ook de hoge prijs op. Vergelijken we de prijs bijvoorbeeld met de JBL Tune Flex of de draadloze oortjes van Fresh'n Rebel, dan zijn deze bijna 6 keer goedkoper. Ondanks dat de Apple Airpods je veel voordelen bieden, is het wel belangrijk om te bepalen of het de prijs waard is.

De Apple Airpods Pro 2 combineren uitstekende geluidskwaliteit met gebruiksgemak en fantastische noise cancelling!

Verkrijgbaar bij:
Fresh 'n Rebel Twins 3 Bekijk prijzen
Geluidsweergave: Stereo
Batterijduur: Earbuds: 6 uur Case: 21 uur
Sleeves meegeleverd: Nee
Hierom zijn we fan:
Prijs
Automatisch pauze
Automatisch pauze
Draadloos opla
Let hierop:
Draadloos opla
Noise cancelling

Geschikt voor: Consumenten die kennis willen maken met draadloze oortjes voor een scherpe prijs.

Twijfel je nog of draadloze oortjes voor jou geschikt zijn, dan kun je altijd de Fresh'n Rebel Twins kopen. Dit zijn namelijk de goedkoopste oordopjes uit deze review, tot wel 6 keer goedkoper dan bijvoorbeeld de Apple Airpods Pro 2.

Gebruiksgemak

De Fresh'n Rebel oortjes worden gekenmerkt door gebruiksgemak. Hierbij spelen verschillende aspecten een belangrijke rol:

 • Automatisch pauze
 • Waterbestendigheid
 • Draadloos opladen

Een van de belangrijkste features is het automatisch pauzeren zodra je de draadloze oortjes uit je oren haalt. Hierdoor mis je niks van je film of serie, ongeacht of je kijkt via een laptop, tablet, gaming pc of zelfs je televisie! De waterbestendigheid zorgt ervoor dat je zelfs tijdens het sporten de oortjes kunt gebruiken.

Wat daarnaast erg fijn is, is dat je de oortjes draadloos kunt opladen. Hierdoor ben je niet gebonden aan een kabel met usb c poort. Er zijn vandaag de dag zelfs speciale stations beschikbaar waarbij je je smartwatch, smartphone en draadloze oortjes tegelijk kunt opladen!

De geluidsweergave

Qua geluid moet je er rekening mee houden dat er geen speciale applicatie gebruikt wordt om het geluid te verbeteren of om deze op je wensen af te stellen, zoals dat bijvoorbeeld bij de JBL Tune Flex wel het geval is. Ongeacht welke muziek je luistert of serie je kijkt, de geluidsweergave zal hetzelfde zijn.

Daarnaast beschikken deze oordopjes helaas niet over noise cancelling. Hierdoor krijg je veel meer mee van je omgeving dan bij de andere draadloze oortjes in deze review. Dit is een nadeel ten opzichte van de andere oortjes in deze review, die wel allemaal over noise cancelling beschikken.

De beste draadloze oordopjes van 2022 voor een scherpe prijs, inclusief draadloos opladen en automatische pauze.

Sennheiser Sport True Wireless Bekijk prijzen
Geluidsweergave: Stereo
Batterijduur: Earbuds: 9 uur Case: 18 uur
Sleeves meegeleverd: XS, S, M, L
Hierom zijn we fan:
Batterijduur
Sennheiser Smart Control
Sennheiser Smart Control
Meegeleverde sleeves
Let hierop:
Schoonmaken
Bediening tijdens sporten

Geschikt voor: Sporters die draadloze oortjes willen die niet uitvallen!

En de laatste draadloze oortjes vinden we terug in de categorie sport. De Sennheiser Sport True Wireless oortjes beschikken of goede geluidskwaliteit, goede noise cancelling en een ingebouwde microfoon. Dit maakt het een uitstekende aankoop voor tijdens het sporten!

De geluidskwaliteit en ervaring

Op het gebied van geluidskwaliteit willen we de Sennheiser Smart Control app benadrukken. Hiermee kun je namelijk het geluid afstemmen op het genre waar je naar luistert, waardoor je altijd beschikt over goed geluid, waar je ook naar luistert of naar kijkt.

De batterijduur van maar liefst 9 uur zorgt er daarnaast voor dat je niet vaak hoeft op te laden. Vergelijken we dit met de Apple Airpods, de JBL oortjes of de Samsung Galaxy Buds, dan is dit een grote stap vooruit. Het geeft je een 50% langere batterijduur.

Ben je op zoek naar nog betere geluidskwaliteit met nog betere noise cancelling, dan kan de Sennheiser momentum serie een uitkomst bieden. Dit zijn zowel:

 • Koptelefoons
 • Bedrade oortjes
 • Draadloze earbuds

Gebruik tijdens het sporten

Voor het gebruik tijdens het sporten hebben we een voordeel, maar ook twee belangrijke nadelen. Het grote voordeel is dat de oortje waterbestendig zijn, waardoor je ook buiten in de regen kunt hardlopen zonder dat dit schade veroorzaakt.

Bij het schoonmaken moet je er dan wel rekening mee houden dat je dit niet onder de kraan kunt doen, aangezien de oortjes niet waterdicht zijn. Doe ze daarom af met een vochtige doek, maar niet onder de kraan.

Als laatste punt willen we nog de bediening tijdens het sporten benadrukken. Doordat er geen knoppen op de oren zitten, gaat het allemaal via Touch-bediening. Zweet je veel, dan kan dit de bediening negatief beïnvloeden. In dat geval kan bediening via je telefoon uitkomst bieden.

De beste earbuds van 2022 voor sporters vanwege de verschillende sleeves, de Sennheiser Smart Control app en de noise cancelling feature.

Product Geluidsweergave Batterijduur Sleeves meegeleverd
Samsung Galaxy Buds Live Samsung Galaxy Buds Live
Beste earbuds voor samsung
Stereo Earbuds: 6 uur Case: 15 uur Bekijk prijzen
JBL Tune Flex JBL Tune Flex
Beste noise cancelling earbuds
Stereo Earbuds: 6 uur Case: 18 uur S, M, L Bekijk prijzen
Apple AirPods Pro 2 Apple AirPods Pro 2
Beste earbuds voor iPhone
Stereo Earbuds: 6 uur Case: 24 uur XS, S, M, L Bekijk prijzen
Fresh 'n Rebel Twins 3 Fresh 'n Rebel Twins 3
Beste budget earbuds
Stereo Earbuds: 6 uur Case: 21 uur Bekijk prijzen
Sennheiser Sport True Wireless Sennheiser Sport True Wireless
Beste earbuds voor sporters
Stereo Earbuds: 9 uur Case: 18 uur XS, S, M, L Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.