Beste eeltverwijderaar 2023. 5x de beste eeltverwijderaars

Laatste ge-update in door Tiewen

We hebben hierdoor allemaal wel eens last van eelt. Eelt ontstaat als reactie op drukpunten op onze voeten. We verwijderen deze lastige plekken graag. Hiervoor zijn zowel handmatige als elektrische eeltverwijderaars te koop in 2023.

Wij hebben verschillende elektrische eeltverwijderaars met elkaar vergeleken. Deze kunnen zowel werken op een batterij, draad als accu.

We hebben deze vergelijking gemaakt door de eeltverwijderaars op basis van functionaliteiten te beoordelen. De Scholl Velvet Smooth is als beste eeltverwijderaar uit de bus gekomen, maar welke andere eeltverwijderaars zijn het in 2023 waard om gekocht te worden?

Scholl Velvet Smooth Bekijk prijzen
Type accu: batterij
Waterdicht: nee
Stofzuigsysteem: nee
Hoeveelheid standen: Onbekend
Hierom zijn we fan:
krachtig apparaat
vier verschillende rollers voor optimaal resultaat
bescherming tegen te hard drukken
Let hierop:
geen stofzuigsysteen
werkt op batterijen
niet waterdicht

De Scholl Velvet Smooth is uit ons onderzoek uit de bus gekomen als Best geteste eeltverwijderaar in 2022. Wij vonden deze eeltverwijderaar de beste koop door de verschillende opzetstukken die worden meegeleverd bij de aankoop en de manier waarop ons eelt wist te verwijderen.

Veel verschillende rolletjes

Wat we erg handig vonden zijn de vier verschillende rolletjes in het pakket die je gemakkelijk kunt plaatsen in de eeltverwijderaar. Er zijn twee rollen met zeekristallen die voor de kleine eeltplekjes zijn bedoeld en er zijn twee rollen met diamantkristallen voor het stuggere eelt onder je voeten.

De meegeleverde rolletjes zul je na een tijdje te hebben gebruikt, moeten vervangen. We vinden het wel een voordeel dat je deze navulling los kunt kopen, meestal gewoon bij de drogist.

Een ander voordeel is het ingebouwde systeem van de Scholl Velvet Smooth dat de roller stopt wanneer je te veel druk uitoefent op het eelt. We merkten dat je hierdoor nooit te hard drukt op je voet. Het apparaatje wist door de vervangbare rollers, het lichte gewicht en druksysteem eelt goed te verwijderen van onze voeten.

Werkt op batterijen

We vinden het een nadeel dat deze eeltverwijderaar werkt op batterijen. Het nadeel van de batterijen is namelijk dat je ze met enige regelmaat moet vervangen en na een langere tijd opbergen kunnen de batterijen hun kracht hebben verloren. Wat dat betreft verhoudt de eeltverwijderaar van Scholl zich op dit punt als enige wat negatief ten opzichte van alle andere geteste apparaatjes in deze test, die op een accu of usb-kabel werken.

Dit is samen met de eeltverwijderaar van Peter Bausch bovendien de enige eeltverwijderaar in onze test die geen stofzuigsysteem heeft. We moesten daarom de eeltresten zelf van de vloer verwijderen.

We merkten ook dat deze eeltverwijderaar een vrij hard brommend geluid maakt. Daarnaast is de prijs een nadeel. Die is wat ons betreft aan de hoge kant met zo’n 34 euro. De onderstaandeMerkloze eeltverwijderaarMerkloze eeltverwijderaar kostte ons bijvoorbeeld maar 16,95 euro.

Dankzij de vier verschillende opzetstukken van zee- en diamantkristallen is eelt verwijderen een professionele klus geworden met dit apparaat.

Elektrische Eelt Verwijderaar Bekijk prijzen
Type accu: USB
Waterdicht: nee
Stofzuigsysteem: ja
Hoeveelheid standen: 2
Hierom zijn we fan:
onder de 20 euro
stofzuigsysteem
2500rpm aan vermogen
Let hierop:
maar 3 meegeleverde vijlschijven
niet waterdicht
merkloos

Deze merkloze Elektrische Eelt Verwijderaar of Voetvijl, is volgens ons de beste elektrische eeltverwijderaar van 2022. Wij beoordelen deze eeltverwijderaar zo goed omdat deze naast een zeer schappelijke prijs van onder de twintig euro ook gemakkelijk op te laden is met een micro usb, verschillende standen heeft, drie vijlschijven meelevert en een krachtige motor met een vermogen van 2500rpm biedt.

We merkten dat het apparaatje gemakkelijk tegen de droge huid gezet kon worden dankzij de drie meegeleverde micro-minerale vijlschijven die 360 graden draaien en twee verschillende snelheden.

We vonden het ook fijn dat het apparaat niet al te zwaar was. Hierdoor konden we gemakkelijker ons eelt verwijderen. Ook moeilijk bereikbare plekjes op onze voeten wisten we te bereiken en werden zonder veel gedoe weer mooi glad met deze eeltverwijderaar. In tegenstelling tot de Scholl Velvet Smooth hoefden we niet alle eeltdeeltjes van de vloer te verwijderen, want ze werden opgevangen met een stofzuigstsysteem.

Tot slot is dit ook de goedkoopste eeltverwijderaar uit onze test. Met 16,95 euro, is deze een stuk goedkoper dan de andere modellen, die beginnen vanaf prijzen boven de 20 euro.

Waterbestendig maar niet waterdicht

Een belangrijk nadeel van deze eeltverwijderaar is dat we het apparaatje niet onder de douche konden gebruiken. Hoewel het door de usb-voeding een waterbestendig apparaat is, het toch niet waterdicht. Helaas is dit ook geen eeltverwijderaar van een bepaald merk, zoals Scholl. Dit maakt het lastig om de kwaliteit van de fabrikant te beoordelen.

Hoewel er voldoende vijlschijven worden meegeleverd en er twee standen op het apparaat zitten, vonden wij het aantal accessoires dat wordt meegeleverd  wat aan de krappe kant. Voor meer standen kun je beter verder zoeken.

Een lichtgewicht en voordelige eeltverwijderaar met de juiste accessoires.

Verkrijgbaar bij:
FreshDragon Elektrische Eelt Verwijderaar - Voetvijl - Inclusief 3 Rollers - Oplaadbaar Bekijk prijzen
Waterdicht: Ja
Verschillende standen: 2
Type accu: Oplaadbaar
Stofzuigsysteem: Nee
Hoeveelheid standen: 2
Hierom zijn we fan:
Heeft 2 snelheden
Wordt geleverd met ingebouwd licht
Batterij is af te lezen vanaf het LCD-scherm
Let hierop:
Met batterij, die je niet moet vergeten op te laden

Deze FreshDragon Elektrische Eelt Verwijderaar is hartstikke handig als je een eetverwijderaar die je, mocht je het willen, altijd op zak kunt houden.  De batterij gaat maar liefst 3,5 uur mee en in de verwijderaar vind je ook nog eens een hulplampje. Zo kun je goed zien wat en waar je dit apparaat tegenaan moet houden. 

En dan mijn meest favoriete onderdeel: de batterij. Ik vertelde net al even dat hij al lang meegaat, maar voor ons is dit de beste oplaadbare eelt verwijderaar. Verder kun je ook zien hoeveel batterij er nog in in ziet. Want: er zijn weinig dingen zo verveld dan midden in je sessie met een lege batterij zitten. Het wordt geleverd met 3 rolletjes, dus je kan er na aankoop ook weer even op vooruit. De 3 rollers verschillen ook per grofheid: daardoor komt je voet babyzacht tevoorschijn. 

Roller met opbergzak

De roller wordt geleverd met een opbergzakje. Zo kun je je rolletjes en je lader gemakkelijk bij elkaar houden. Met een kracht van 2000RPM, gaat de roller ook nog eens op volle toeren. Hij komt met 2 snelheden, als je even rustig aan wilt doen of je er zit haast achter. Hij is ook licht zwaar: daardoor valt hij solide en stevig in de hand. Dat vind ik persoonlijk ook fijn: niet dat je vermoeide handen krijgt tijdens het verwijderen. 

Het enige nadeel van de FreshDragon Elektrische Eelt Verwijderaar is dat het apparaat soms wat luidruchtig kan zijn tijdens het gebruik. Dit is soms storend, maar geen grote dealbreaker. 

Verkrijgbaar bij:
Safio XV-7 Elektrische Eeltverwijderaar Bekijk prijzen
Hoeveelheid standen: 2
Stofzuigsysteem: Nee
Type accu: Oplaadbaar
Waterdicht: Ja
Hierom zijn we fan:
Veel extra bijproducten
Waterdicht
Let hierop:
Opladen duur lang

De Safio XV-7 Elektrische Eeltverwijderaar is een kwalitatief goed product. Deze elektrische eeltverwijderaar ziet er slank en stijlvol uit en wordt geleverd met een handige 12-delige pedicureset, waardoor je veel krijgt voor de prijs die je er voor betaald. Ik vond dat een echte win bij deze eeltverwijderaar. 

De LED-verlichting, die ingebouwd in het apparaat zit, is een handige toevoeging die het gemakkelijk maakt om de eeltplekken op de voeten nauwkeurig te zien en te behandelen. Bovendien is deze eeltverwijderaar waterbestendig. Daardoor kun je 'm veilig onder de douche gebruiken zonder zorgen te maken over waterbeschadiging.

En dan: de prestaties van deze eeltverwijderaar zijn uitstekend. De motor is krachtig en efficiënt en verwijdert eelt snel en gemakkelijk zonder enige inspanning. Bovendien is dit apparaat oplaadbaar, waardoor je nooit zonder stroom komt te zitten. Ook zie je nog hoeveel batterij er nog in het apparaat zit. Enige nadeel is wel: het opladen duurt 2 uur. Mocht je toevallig snel voor een avondje weg gladde voeten hebben, vergeet dan niet om 'm daarvoor op te laden. 

Wat ik vooral waardeer aan deze eeltverwijderaar is de veelzijdigheid ervan. Het wordt geleverd met veel extra's, zoals een eeltrasp en eeltvijl, die het gemakkelijk maken om verschillende soorten eelt te behandelen. Ook schaartjes en kleine mesjes vind je in het pakket. Een thuis-pedicure set!

Verkrijgbaar bij:
Beeperfect® Elektrische Eeltverwijderaar met Stofzuigsysteem Bekijk prijzen
Type accu: USB
Waterdicht: Ja
Stofzuigsysteem: Ja
Hoeveelheid standen: 2
Hierom zijn we fan:
vier meegeleverde vijlschijven
waterdicht
stofzuigsysteem
Let hierop:
vrij zwaar apparaat van 374 gram
maximale stand 2300rpm

Deze eeltverwijderaar van Beeperfect® werd door ons getest als beste eeltverwijderaar voor onder de douche. Het is namelijk de enige eeltverwijderaar die we zonder problemen waterdicht hebben kunnen gebruiken. Deze eeltverwijderaar maakt gebruik van IPX7 waterdichtheid waardoor we hem zowel ‘nat’ als ‘droog’ kunnen gebruiken,.

We vonden naast waterdichtheid ook het stofzuigsysteem erg handig. We waren daardoor een stuk sneller klaar met de eeltbehandeling. Hoewel de Smarttech® Elektrische Eelt verwijderaar en de Merkloze eeltverwijderaar ook een stofzuigsysteem hebben konden we bij dit model het reservoir voor het eelt makkelijker verwijderen en schoonmaken onder de kraan. Met het meegeleverde borsteltje konden we na een droge behandeling ook restjes snel afborstelen.

We vonden het ook prettig dat dit apparaat maar liefst vier schuurschijven of vijlschijven krijgt meegeleverd, bij de bovengenoemde modellen zijn dit er maar drie. Daarnaast kregen we ook nog eens een gratis pedicuresetje bij dit apparaatje, wat de prijs, net onder de veertig euro, ons geld meer dan waard maakt. Bij alle andere geteste modellen kregen we geen gratis pedicuresetje.

Er zitten twee standen op het apparaatje. We konden zo de informatie aflezen op het LCD-scherm, wat handig is omdat we zo precies wisten hoe snel het apparaatje ingesteld is wanneer het gebruikt wordt.

Apparaat licht zwaar in de hand

Een groot nadeel voor ons was het gewicht van dit product. Met 374 gram ligt het redelijk zwaar in de hand. We moesten het daardoor ook goed op de eeltplekken plaatsen, anders kon het wel eens de neiging hebben er vanaf te schieten.

Een ander nadeel vonden we dat de hoogste stand van 2300 rotaties per minuut, zo’n 200 rotaties langzamer is dan de andere twee modellen met stofzuigsysteem in deze test. Deze modellen zijn dan helaas weer niet helemaal waterdicht en enkel waterbestendig. Voor een waterdicht model vonden we dit dus een zeker een geslaagde optie.

Goede waterdichte eeltverwijderaar met vier vijschijven, gratis pedicuresetje en stofzuigsysteem.

Verkrijgbaar bij:
Product Hoeveelheid standen Type accu Waterdicht Stofzuigsysteem
Scholl Velvet Smooth Scholl Velvet Smooth
Beste koop
Onbekend batterij Bekijk prijzen
Elektrische Eelt Verwijderaar Elektrische Eelt Verwijderaar
Best geteste
2 USB Bekijk prijzen
Smarttech® Elektrische Eelt verwijderaar Smarttech® Elektrische Eelt verwijderaar
Beste oplaadbare eeltverwijderaar
2 USB Bekijk prijzen
Peter Bausch Easy Pedipeel Eeltverwijderingsroller 0328N Peter Bausch Easy Pedipeel Eeltverwijderingsroller 0328N
Beste eeltverwijderaar met accu
1 USB Bekijk prijzen
Beeperfect® Elektrische Eeltverwijderaar met Stofzuigsysteem Beeperfect® Elektrische Eeltverwijderaar met Stofzuigsysteem
Beste eeltverwijderaar waterdicht
2 USB Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 2 juni 2023
Door:
Tiewen
  • Tiewen is een freelance copywriter die schrijft over van alles. Hij heeft een achtergrond in de journalistiek. Hij komt uit Nederland maar woont nu in Gdansk in Polen aan de Baltische kust.
  • Hij is o.a. bekend van de Speld waar hij een paar jaar geleden wat artikelen schreef
  • Tiewen is afgestudeerd als historicus maar heeft ervaring in de journalistiek