Beste 5 elektrische dekens van 2022

Laatste ge-update in door Agnes

De elektrische deken werd oorspronkelijk gebruikt door een arts die zijn patiënten lekker warm wilde houden. Maar ook als je kerngezond bent biedt de beste elektrische deken veel voordelen. Je kunt er namelijk mee besparen op de verwarmingskosten en toch lekker warm blijven.

Wil je ook een comfortabel gevoel met een laag energieverbruik? Dan is de beste warmtedeken of de beste elektrische onderdeken iets voor jou. Beide vind je terug in deze review, waarin we 5 elektrische dekens eens kritisch hebben bekeken.

Uiteindelijk kwam er een duidelijke winnaar uit onze elektrische deken test. De Medisana HU 665 vonden wij de beste elektrische deken van 2022, o.a. door de automatische uitschakeling en de afstandsbediening.

# Product Afmetingen Type deken Vermogen
1 Medisana HU 665
Beste koop elektrische dekens
80X150 cm Onderdeken 60 W Bekijk prijzen
2 LifeGoods Elektrische deken
Best geteste elektrische dekens
160x120 cm Bovendeken 120 W Bekijk prijzen
3 Nuvoo Elektrische Bovendeken
Beste elektrische deken 1 persoon
160x120 cm Bovendeken 120 W Bekijk prijzen
4 Cresta Care KTS102S
Beste elektrische deken 2 persoons
160 x 140 cm Onderdeken 120 W Bekijk prijzen
5 Inventum HN135
Beste elektrische onderdeken
150x80 cm Onderdeken 60 W Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 24 september 2022
Medisana HU 665 Bekijk prijzen
Afmetingen: 80X150 cm
Type deken: Onderdeken
Vermogen: 60 W

We beginnen deze review met de Medisana HU665 elektrische onderdeken. Deze deken van 80x150 cm leg je op je matras om je boxspring te verwarmen voordat je naar bed gaat. De breedte van deze deken past prima bij de breedte van een gemiddeld matras.

Toen we de deken uit de verpakking haalden, voelden we dat de stof lekker zacht is. Dat is natuurlijk prettig als je de deken onder je hoeslaken legt, omdat je dan lekker comfortabel ligt. Wij konden de verwarmingsdraden wel een beetje door de deken heen voelen tijdens het liggen.

Omdat veiligheid erg belangrijk is bij elektrische dekens, hebben we bekeken hoe het zit met de veiligheid bij deze Medisana HU 665 deken. De deken heeft een CE keurmerk, een beveiliging tegen oververhitting en schakelt automatisch uit na 180 minuten. Dat is dus behoorlijk veilig.

Deze deken heeft een vermogen van 60 Watt en verbruikt dus weinig stroom. We merkten ook dat de deken na het inschakelen vrij snel warm werd. We konden met de afstandsbediening een keuze maken uit de 3 warmtestanden, maar je kunt ook net zo goed handmatig de standen kiezen.

Beste koop elektrische deken 2022 met automatische uitschakeling

Wij geven deze elektrische deken de titel “Beste koop elektrische deken 2022” omdat deze deken nog geen dertig euro kost. Daarvoor krijg je wel een zeer complete elektrische deken met o.a. de volgende eigenschappen:

 • Automatische uitschakeling na 180 minuten
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Gemaakt van zacht materiaal

De lengte van 1,50 m vonden wij wel wat aan de korte kant, zeker als je ook graag warme voeten wilt hebben. Dus dat is iets om rekening mee te houden.

Deze elektrische deken schakelt na 3 uur automatisch uit en dat is handig als je in slaap bent gevallen.

Plus- en minpunten
Beveiligd tegen oververhitting – Schakelt automatisch uit – Zacht materiaal
Warmtedraden zijn voelbaar – Afstandsbediening beetje overbodig – Korte deken
Verkrijgbaar bij:
LifeGoods Elektrische deken Bekijk prijzen
Afmetingen: 160x120 cm
Type deken: Bovendeken
Vermogen: 120 W

De tweede deken die we hier reviewen is de LifeGoods elektrische bovendeken. Deze deken leg je over je heen, net als een dekbed. Je gebruikt de deken op de bank of in je bed. Dat is dus anders dan de Medisana deken, die je onder je hoeslaken in je bed legt.

Toen we de verpakking openden, viel het ons op hoe zacht de deken aanvoelde. De deken is gemaakt van zacht en warm flanel. De deken voelt heel warm aan, zelfs als deze niet aan staat. Je kunt de deken dus het hele jaar door gebruiken, met of zonder de stekker in het stopcontact.

Deze deken is 120 cm x 160 cm groot en dus groot genoeg om lekker om je heen te slaan als je in je tuin of achter je bureau zit. Er zitten drie warmtestanden op. Wij vonden dat de deken op stand 1 al heel warm werd. En als je de deken uitzet, dan blijft hij nog heel lang warm.

Laat je de deken aan staan, dan schakelt deze na 3 uur vanzelf uit. De deken is extra veilig, want er zit een beveiliging op tegen oververhitting. Dat is wat ons betreft zeker een pluspunt. Je kunt het snoer van de deken afhalen en de deken wassen. De stekker zit wel stevig vast, dus losklikken valt niet mee.

Best geteste elektrische deken 2022 met automatische uitschakeling

Deze LifeGoods elektrische deken vinden wij de beste geteste elektrische deken vanwege het grote comfort dat de deken biedt. De warme, zachte stof geeft een luxe gevoel en het royale formaat houdt je lekker warm.

We zetten de pluspunten nog even op een rij:

 • Drie warmtestanden
 • Schakelt automatisch uit
 • Heerlijk zachte flanellen stof

Deze best geteste elektrische deken 2022 is wat ons betreft een prima keuze als je een luxe warmtedeken zoekt. De deken is niet goedkoop, maar biedt wel heel veel comfort.

Deze deken heeft drie warmtestanden zodat je zelf kunt kiezen hoe warm je de deken maakt.

Plus- en minpunten
Grote deken – Warme, zachte stof – Automatische uitschakeling
Stekker klikt moeilijk los – Prijzige deken
Verkrijgbaar bij:
Nuvoo Elektrische Bovendeken Bekijk prijzen
Afmetingen: 160x120 cm
Type deken: Bovendeken
Vermogen: 120 W

Na de LifeGoods elektrische deken testen we nu weer een elektrische bovendeken. Deze deken is van het merk Nuvoo en geschikt voor 1 persoon. Je gebruikt ‘m op de bank of in bed. Leg ‘m gedeeltelijk over je kussen om deze ook lekker op te warmen.

Bij het openmaken van de verpakking kwam er een heerlijk comfortabele deken tevoorschijn. De deken is gemaakt van een dikke fleece die lekker zacht aanvoelt. Het is vergelijkbaar met het zachte gevoel wat we kregen van de LifeGoods bovendeken.

De deken is 160x120 cm en dat is groot genoeg voor één persoon. Net als bij de LifeGoods deken kun je kiezen uit drie temperatuurstanden, waarbij de temperatuur varieert van 53° C tot 65° C. Ook hier vonden we stand 1 al behoorlijk warm, dus je hoeft de schakelaar waarschijnlijk niet heel hoog te zetten.

Nadeel is wel dat de warmtedraden niet door de hele deken heen zitten. Deze deken schakelt na 3 uur vanzelf uit en net als bij de LifeGoods deken zit er een beveiliging tegen oververhitting op. Ook qua vermogen is deze deken vergelijkbaar met die van LifeGoods, want beide dekens verbruiken 120 W.

Beste elektrische deken 1 persoon met afneembare kabel

Deze deken heeft een kabel die je eraf kunt halen als je de deken wilt wassen of opbergen. Dat is ook makkelijk als de deken warm genoeg is en je de stekker uit het stopcontact wilt halen. Zonder het snoer heb je dan wat meer bewegingsruimte.

 • Verlicht bedieningspaneel, handig in het donker
 • Met de hand wasbaar op 30℃
 • Groot genoeg voor één persoon

Deze deken is groot genoeg om gebruikt te worden door 1 persoon en heeft voldoende warmtestanden. Dus of je nou een flinke koukleum bent of niet, als je deze deken bestelt kom je de koude wintermaanden zeker door.

Deze elektrische deken mag met de hand gewassen worden op 30℃. Zo blijft je deken lekker fris.

Plus- en minpunten
Wasbaar – Lekker zacht – Groot genoeg voor 1 persoon
Vrij dure deken – Warmtedraden lopen niet door de hele deken heen
Verkrijgbaar bij:
Cresta Care KTS102S Bekijk prijzen
Afmetingen: 160 x 140 cm
Type deken: Onderdeken
Vermogen: 120 W

Na twee elektrische bovendekens testen we nu weer een elektrische onderdeken. Deze Cresta Care elektrische onderdeken voor 2 personen is geschikt om op je matras te leggen. Zo kun je je tweepersoonsbed lekker opwarmen voordat je erin stapt.

Bij het uitpakken viel het ons meteen op dat de deken lekker zacht aanvoelt. De fleecestof is van zichzelf al comfortabel en houdt je ook warm als je de deken uitzet. Dat moet je wel handmatig doen, want er zit geen automatische uitschakeling op. De Medisana deken schakelt wel automatisch uit.

Met de twee aparte schakelaars met ledverlichting kun je aan elke kant van het bed een verschillende temperatuur kiezen. Door de breedte van 140 cm is deze deken geschikt voor een matras van maximaal 160 cm breed of twee losse matrassen van maximaal 80 cm breed.

Ook hier voel je de warmtedraden wel als je op de deken ligt. We vinden het wel een pluspunt dat de draden vastgestikt zijn, zodat ze niet verschuiven. De deken is ook beveiligd tegen oververhitting en heeft ook nog een thermobeveiliging. De Inventum en Medisana deken hebben dit niet.

Beste elektrische deken 2 persoons met afneembaar snoer

Het snoer kun je van de deken afhalen en dat gaat vrij makkelijk. De deken mag in de wasmachine worden gewassen op 30 graden zodat je de deken lekker fris kunt houden.

De pluspunten op een rij:

 • 3 temperatuurstanden, instelbaar van 35 °C tot 60 °C
 • Gemaakt van zachte microvezel polar fleece
 • De deken is Öeko-tex gecertificeerd.

De certificering betekent dat er geen schadelijke stoffen in de deken zitten. Deze deken is perfect als je op zoek bent naar een 2-persoons elektrische deken waarbij je de temperaturen apart kunt instellen.

Met een lengte van 160 cm is deze elektrische deken 10 cm langer dan de gemiddelde elektrische deken. Zo blijven je voeten ook lekker warm.

Plus- en minpunten
Dubbele beveiliging tegen oververhitting – Temperatuur apart instelbaar met 2 schakelaars
Geen automatische uitschakeling – Je voelt de warmtedraden er doorheen
Verkrijgbaar bij:
Inventum HN135 Bekijk prijzen
Afmetingen: 150x80 cm
Type deken: Onderdeken
Vermogen: 60 W

Deze Inventum HN135 elektrische onderdeken is de laatste die we hier reviewen. Dit is weer een onderdeken, dus eentje die je op het matras van bijvoorbeeld je boxspring legt. Deze Inventum deken is een 1-persoons elektrische deken en dus even groot als Medisana HU 665 deken.

Toen we de deken uit de doos haalden en beetpakten, voelde het zacht aan. De deken is helemaal gemaakt van dik fleece wat zacht en warm aanvoelt. Fijn om op te liggen dus. De deken is tweezijdig te gebruiken. Je kunt de stekker dus links of rechts leggen, het is maar net hoe je bed staat.

Om je bed voor te verwarmen kun je kiezen uit drie standen, net als bij de Medisana deken. Beide dekens verbruiken allebei 60 W aan energie en hebben een afneembare schakelaar. Ze kunnen ook allebei gewassen worden op een lage temperatuur.

Wat wel verschilt, is de afstandsbediening. Die heeft de Medisana deken wel en deze Inventum deken niet. De Inventum deken moet je dus handmatig aan- en uitzetten met de meegeleverde schakelaar. Die is verlicht, zodat je ook ‘s nachts de schakelaar goed kunt vinden.

Beste elektrische onderdeken 2022 met beveiliging tegen oververhitting

Omdat veiligheid belangrijk is, hebben we ook gekeken hoe deze deken daarop scoort. Er zit een beveiliging tegen oververhitting in deze deken en we zagen de CE markering op het label staan. Dat betekent dat deze deken zo goed mogelijk is beveiligd tegen oververhitting.

Daarnaast heeft deze deken de volgende pluspunten:

 • Drie warmtestanden
 • Automatische uitschakeling
 • Zachte fleecestof

Wij vinden dit de beste elektrische onderdeken van 2022 vanwege de prijs, de comfortabele fleecestof en de automatische uitschakeling.

Deze elektrische deken kun je tweezijdig gebruiken waardoor je het snoer zowel links als rechts kunt leggen.

Plus- en minpunten
Schakelt automatisch uit – Gemaakt van dikke fleece – Drie warmtestanden
Geen afstandsbediening – Deken is vrij kort
Door: Agnes

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.