Beste 5 elektrische dekens van 2022

Laatste ge-update in door Agnes

In een ideale wereld lig je elke nacht in de perfecte temperatuur in je bed; het is niet te warm en niet te koud in je slaapkamer. Na een lange, rustige nacht is je lichaam weer uitgerust en in topconditie. Voila! De dag kan beginnen.

In werkelijkheid slapen wij mensen veel te kort. Eén van de oorzaken is, vooral in de winter, de kou waarmee de slaapkamer zich in de avond en nacht vult. Je wordt dan middenin de nacht bibberend wakker, en moet op zoek naar een extra deken.

Goed nieuws: met de warme, zachte elektrische deken van Medisana, kun je dit soort onplezierig koude nachten ook voorkomen.

We hebben vijf elektrische dekens getest en de Medisana HU 665 kwam daar als beste koop uit. De elektrische deken is comfortabel en veilig in het gebruik. Maar het beste aan dit product, was toch wel de keuze uit liefst 3 warmtestanden.

Beste koop elektrische dekens
Medisana HU 665
Bol.com
Medisana HU 665
Best geteste elektrische dekens
LifeGoods Elektrische deken
Bol.com
LifeGoods Elektrische deken
Beste elektrische deken 1 persoon
Nuvoo Elektrische Bovendeken
Bol.com
Nuvoo Elektrische Bovendeken
Beste elektrische deken 2 persoons
Cresta Care KTS102S
Bol.com
Cresta Care KTS102S
Beste elektrische onderdeken
Inventum HN135
Bol.com
Inventum HN135
Medisana HU 665 Bekijk prijzen
Afmetingen: 80X150 cm
Type deken: Onderdeken
Vermogen: 60 W
Hierom zijn we fan:
Beveiligd tegen oververhitting – Schakelt automatisch uit – Zacht materiaal
Let hierop:
Warmtedraden zijn voelbaar – Afstandsbediening beetje overbodig – Korte deken

We beginnen deze review met de Medisana HU665 elektrische onderdeken. Deze deken van 80x150 cm leg je op je matras om je boxspring te verwarmen voordat je naar bed gaat. De breedte van deze deken past prima bij de breedte van een gemiddeld matras.

Toen we de deken uit de verpakking haalden, voelden we dat de stof lekker zacht is. Dat is natuurlijk prettig als je de deken onder je hoeslaken legt, omdat je dan lekker comfortabel ligt. Wij konden de verwarmingsdraden wel een beetje door de deken heen voelen tijdens het liggen.

Omdat veiligheid erg belangrijk is bij elektrische dekens, hebben we bekeken hoe het zit met de veiligheid bij deze Medisana HU 665 deken. De deken heeft een CE keurmerk, een beveiliging tegen oververhitting en schakelt automatisch uit na 180 minuten. Dat is dus behoorlijk veilig.

Deze deken heeft een vermogen van 60 Watt en verbruikt dus weinig stroom. We merkten ook dat de deken na het inschakelen vrij snel warm werd. We konden met de afstandsbediening een keuze maken uit de 3 warmtestanden, maar je kunt ook net zo goed handmatig de standen kiezen.

Beste koop elektrische deken 2022 met automatische uitschakeling

Wij geven deze elektrische deken de titel “Beste koop elektrische deken 2022” omdat deze deken nog geen dertig euro kost. Daarvoor krijg je wel een zeer complete elektrische deken met o.a. de volgende eigenschappen:

 • Automatische uitschakeling na 180 minuten
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Gemaakt van zacht materiaal

De lengte van 1,50 m vonden wij wel wat aan de korte kant, zeker als je ook graag warme voeten wilt hebben. Dus dat is iets om rekening mee te houden.

Deze elektrische deken schakelt na 3 uur automatisch uit en dat is handig als je in slaap bent gevallen.

Verkrijgbaar bij:
LifeGoods Elektrische deken Bekijk prijzen
Afmetingen: 160x120 cm
Type deken: Bovendeken
Vermogen: 120 W
Hierom zijn we fan:
Grote deken – Warme, zachte stof – Automatische uitschakeling
Let hierop:
Stekker klikt moeilijk los – Prijzige deken

De tweede deken die we hier reviewen is de LifeGoods elektrische bovendeken. Deze deken leg je over je heen, net als een dekbed. Je gebruikt de deken op de bank of in je bed. Dat is dus anders dan de Medisana deken, die je onder je hoeslaken in je bed legt.

Toen we de verpakking openden, viel het ons op hoe zacht de deken aanvoelde. De deken is gemaakt van zacht en warm flanel. De deken voelt heel warm aan, zelfs als deze niet aan staat. Je kunt de deken dus het hele jaar door gebruiken, met of zonder de stekker in het stopcontact.

Deze deken is 120 cm x 160 cm groot en dus groot genoeg om lekker om je heen te slaan als je in je tuin of achter je bureau zit. Er zitten drie warmtestanden op. Wij vonden dat de deken op stand 1 al heel warm werd. En als je de deken uitzet, dan blijft hij nog heel lang warm.

Laat je de deken aan staan, dan schakelt deze na 3 uur vanzelf uit. De deken is extra veilig, want er zit een beveiliging op tegen oververhitting. Dat is wat ons betreft zeker een pluspunt. Je kunt het snoer van de deken afhalen en de deken wassen. De stekker zit wel stevig vast, dus losklikken valt niet mee.

Best geteste elektrische deken 2022 met automatische uitschakeling

Deze LifeGoods elektrische deken vinden wij de beste geteste elektrische deken vanwege het grote comfort dat de deken biedt. De warme, zachte stof geeft een luxe gevoel en het royale formaat houdt je lekker warm.

We zetten de pluspunten nog even op een rij:

 • Drie warmtestanden
 • Schakelt automatisch uit
 • Heerlijk zachte flanellen stof

Deze best geteste elektrische deken 2022 is wat ons betreft een prima keuze als je een luxe warmtedeken zoekt. De deken is niet goedkoop, maar biedt wel heel veel comfort.

Deze deken heeft drie warmtestanden zodat je zelf kunt kiezen hoe warm je de deken maakt.

Verkrijgbaar bij:
Nuvoo Elektrische Bovendeken Bekijk prijzen
Afmetingen: 160x120 cm
Type deken: Bovendeken
Vermogen: 120 W
Hierom zijn we fan:
Wasbaar – Lekker zacht – Groot genoeg voor 1 persoon
Let hierop:
Vrij dure deken – Warmtedraden lopen niet door de hele deken heen

Na de LifeGoods elektrische deken testen we nu weer een elektrische bovendeken. Deze deken is van het merk Nuvoo en geschikt voor 1 persoon. Je gebruikt ‘m op de bank of in bed. Leg ‘m gedeeltelijk over je kussen om deze ook lekker op te warmen.

Bij het openmaken van de verpakking kwam er een heerlijk comfortabele deken tevoorschijn. De deken is gemaakt van een dikke fleece die lekker zacht aanvoelt. Het is vergelijkbaar met het zachte gevoel wat we kregen van de LifeGoods bovendeken.

De deken is 160x120 cm en dat is groot genoeg voor één persoon. Net als bij de LifeGoods deken kun je kiezen uit drie temperatuurstanden, waarbij de temperatuur varieert van 53° C tot 65° C. Ook hier vonden we stand 1 al behoorlijk warm, dus je hoeft de schakelaar waarschijnlijk niet heel hoog te zetten.

Nadeel is wel dat de warmtedraden niet door de hele deken heen zitten. Deze deken schakelt na 3 uur vanzelf uit en net als bij de LifeGoods deken zit er een beveiliging tegen oververhitting op. Ook qua vermogen is deze deken vergelijkbaar met die van LifeGoods, want beide dekens verbruiken 120 W.

Beste elektrische deken 1 persoon met afneembare kabel

Deze deken heeft een kabel die je eraf kunt halen als je de deken wilt wassen of opbergen. Dat is ook makkelijk als de deken warm genoeg is en je de stekker uit het stopcontact wilt halen. Zonder het snoer heb je dan wat meer bewegingsruimte.

 • Verlicht bedieningspaneel, handig in het donker
 • Met de hand wasbaar op 30℃
 • Groot genoeg voor één persoon

Deze deken is groot genoeg om gebruikt te worden door 1 persoon en heeft voldoende warmtestanden. Dus of je nou een flinke koukleum bent of niet, als je deze deken bestelt kom je de koude wintermaanden zeker door.

Deze elektrische deken mag met de hand gewassen worden op 30℃. Zo blijft je deken lekker fris.

Verkrijgbaar bij:
Cresta Care KTS102S Bekijk prijzen
Afmetingen: 160 x 140 cm
Type deken: Onderdeken
Vermogen: 120 W
Hierom zijn we fan:
Dubbele beveiliging tegen oververhitting – Temperatuur apart instelbaar met 2 schakelaars
Let hierop:
Geen automatische uitschakeling – Je voelt de warmtedraden er doorheen

Na twee elektrische bovendekens testen we nu weer een elektrische onderdeken. Deze Cresta Care elektrische onderdeken voor 2 personen is geschikt om op je matras te leggen. Zo kun je je tweepersoonsbed lekker opwarmen voordat je erin stapt.

Bij het uitpakken viel het ons meteen op dat de deken lekker zacht aanvoelt. De fleecestof is van zichzelf al comfortabel en houdt je ook warm als je de deken uitzet. Dat moet je wel handmatig doen, want er zit geen automatische uitschakeling op. De Medisana deken schakelt wel automatisch uit.

Met de twee aparte schakelaars met ledverlichting kun je aan elke kant van het bed een verschillende temperatuur kiezen. Door de breedte van 140 cm is deze deken geschikt voor een matras van maximaal 160 cm breed of twee losse matrassen van maximaal 80 cm breed.

Ook hier voel je de warmtedraden wel als je op de deken ligt. We vinden het wel een pluspunt dat de draden vastgestikt zijn, zodat ze niet verschuiven. De deken is ook beveiligd tegen oververhitting en heeft ook nog een thermobeveiliging. De Inventum en Medisana deken hebben dit niet.

Beste elektrische deken 2 persoons met afneembaar snoer

Het snoer kun je van de deken afhalen en dat gaat vrij makkelijk. De deken mag in de wasmachine worden gewassen op 30 graden zodat je de deken lekker fris kunt houden.

De pluspunten op een rij:

 • 3 temperatuurstanden, instelbaar van 35 °C tot 60 °C
 • Gemaakt van zachte microvezel polar fleece
 • De deken is Öeko-tex gecertificeerd.

De certificering betekent dat er geen schadelijke stoffen in de deken zitten. Deze deken is perfect als je op zoek bent naar een 2-persoons elektrische deken waarbij je de temperaturen apart kunt instellen.

Met een lengte van 160 cm is deze elektrische deken 10 cm langer dan de gemiddelde elektrische deken. Zo blijven je voeten ook lekker warm.

Verkrijgbaar bij:
Inventum HN135 Bekijk prijzen
Afmetingen: 150x80 cm
Type deken: Onderdeken
Vermogen: 60 W
Hierom zijn we fan:
Schakelt automatisch uit – Gemaakt van dikke fleece – Drie warmtestanden
Let hierop:
Geen afstandsbediening – Deken is vrij kort

Deze Inventum HN135 elektrische onderdeken is de laatste die we hier reviewen. Dit is weer een onderdeken, dus eentje die je op het matras van bijvoorbeeld je boxspring legt. Deze Inventum deken is een 1-persoons elektrische deken en dus even groot als Medisana HU 665 deken.

Toen we de deken uit de doos haalden en beetpakten, voelde het zacht aan. De deken is helemaal gemaakt van dik fleece wat zacht en warm aanvoelt. Fijn om op te liggen dus. De deken is tweezijdig te gebruiken. Je kunt de stekker dus links of rechts leggen, het is maar net hoe je bed staat.

Om je bed voor te verwarmen kun je kiezen uit drie standen, net als bij de Medisana deken. Beide dekens verbruiken allebei 60 W aan energie en hebben een afneembare schakelaar. Ze kunnen ook allebei gewassen worden op een lage temperatuur.

Wat wel verschilt, is de afstandsbediening. Die heeft de Medisana deken wel en deze Inventum deken niet. De Inventum deken moet je dus handmatig aan- en uitzetten met de meegeleverde schakelaar. Die is verlicht, zodat je ook ‘s nachts de schakelaar goed kunt vinden.

Beste elektrische onderdeken 2022 met beveiliging tegen oververhitting

Omdat veiligheid belangrijk is, hebben we ook gekeken hoe deze deken daarop scoort. Er zit een beveiliging tegen oververhitting in deze deken en we zagen de CE markering op het label staan. Dat betekent dat deze deken zo goed mogelijk is beveiligd tegen oververhitting.

Daarnaast heeft deze deken de volgende pluspunten:

 • Drie warmtestanden
 • Automatische uitschakeling
 • Zachte fleecestof

Wij vinden dit de beste elektrische onderdeken van 2022 vanwege de prijs, de comfortabele fleecestof en de automatische uitschakeling.

Deze elektrische deken kun je tweezijdig gebruiken waardoor je het snoer zowel links als rechts kunt leggen.

Product Afmetingen Type deken Vermogen
Medisana HU 665 Medisana HU 665
Beste koop elektrische dekens
80X150 cm Onderdeken 60 W Bekijk prijzen
LifeGoods Elektrische deken LifeGoods Elektrische deken
Best geteste elektrische dekens
160x120 cm Bovendeken 120 W Bekijk prijzen
Nuvoo Elektrische Bovendeken Nuvoo Elektrische Bovendeken
Beste elektrische deken 1 persoon
160x120 cm Bovendeken 120 W Bekijk prijzen
Cresta Care KTS102S Cresta Care KTS102S
Beste elektrische deken 2 persoons
160 x 140 cm Onderdeken 120 W Bekijk prijzen
Inventum HN135 Inventum HN135
Beste elektrische onderdeken
150x80 cm Onderdeken 60 W Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 4 februari 2023
Door:
Agnes

Agnes is all-round copywriter en schrijft het liefst in de categorie huishouden en wonen.  Ze vergelijkt van alles, zodat jij de beste keuze maakt in jouw aankoop. Verder houdt Agnes van schilderen en is ze dol op paardrijden.