Beste elektrische kachel woonkamer november 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Door de hoge prijs van gas zijn enorm veel mensen op zoek naar goedkopere alternatieven om het huis, het kantoor of andere ruimtes te verwarmen. Daarbij kun je kiezen voor een airco, een kachel of gewoon de centrale verwarming. Het grote voordeel van een elektrische kachel ten opzichte van centrale verwarming is natuurlijk dat je specifieke ruimtes kunt verwarmen.

In deze review hebben we verschillende elektrische kachels met elkaar vergeleken, waarbij we gekeken hebben naar het vermogen, de te verwarmen oppervlakte, het model kachel en natuurlijk de prijs. Hier is de MOA Elektrische verwarming als beste elektrische kachel van 2022 gekenmerkt. Benieuwd naar de rest van onze selectie? Wij vertellen er je alles over!

MOA Elektrische Verwarming Bekijk prijzen
Vermogen: 2000 Watt
Te verwarmen opp.: 20 m2
Model kachel: Convector kachel
Hierom zijn we fan:
Design
Regelbare thermostaat
Compact formaat
Let hierop:
Afstandsbediening
Droge lucht

Geschikt voor: Het verwarmen van middelgrote ruimtes tot maximaal 22 vierkante meter.

We beginnen deze review met de beste elektrische kachel van 2022, de MOA elektrische verwarming. Het grote voordeel van deze verwarming is volgens ons het mooie design van het apparaat. Het maakt daarom helemaal niets uit als deze volledig in het zicht staat, zelfs in de huiskamer! Hiermee onderscheidt het zich duidelijk van andere elektrische kachels. 

Compact model

Daarnaast is het ook een erg compacte elektrische kachel, waardoor je deze overal neer kunt zetten én makkelijk mee kunt nemen. De kachel kent de volgende technische specificaties:

 • Lengte: 61,8 centimeter
 • Breedte: 26 centimeter
 • Hoogte: 38,5 centimeter
 • Gewicht: 3,1 kilogram

De regelbare thermostaat zorgt ervoor dat je verschillende standen kunt gebruiken. In totaal heeft het apparaat drie standen, waarbij de hoogste stand ook direct voor heel veel warmte kan zorgen. Je kunt de warmte zelf instellen, waardoor je ook de hoogste stand met minder warmte kunt gebruiken.

Om deze standen in te kunnen stellen, moet je wel altijd naar de elektrische kachel toe lopen. Er wordt namelijk geen afstandsbediening meegeleverd, iets wat bij de Veito CH1800RE wel het geval is. Dit zie je dan ook direct terug in de prijs.

De droge lucht

Waar je altijd rekening mee moet houden bij het kopen van een elektrische kachel, is dat er vaak veel droge lucht uit komt. Dit is voor even niet erg, maar kan op de lange termijn niet prettig zijn. Om dit te voorkomen kan een luchtbevochtiger uitkomst bieden.

Door het compacte formaat en het lichte gewicht is het een elektrische kachel die je makkelijk verplaatst.

Verkrijgbaar bij:
Cecotec tafel ventilatorkachel Bekijk prijzen
Vermogen: 2000 Watt
Te verwarmen opp.: 15 m2
Model kachel: Ventilatorkachel
Hierom zijn we fan:
Prijs
Kleine ruimtes
Verschillende standen
Gewicht
Let hierop:
Ventilator kachel
Design

Geschikt voor: Het verwarmen van kleine ruimtes, zoals kantoortjes of studentenkamers

Wil je als student een kleine ruimte of je badkamer verwarmen, dan is de Cecotec tafel ventilatorkachel zeer geschikt. Deze heeft namelijk de mogelijkheid om ruimtes tot maximaal 15 m2 te verwarmen, waarbij de WarmSpace technologie zorgt voor een gelijkmatige verwarming.

Het gebruik van de elektrische kachel

Bij het gebruiken van de elektrische kachel zijn er een tweetal punten opgevallen. Allereerst is dat het lichte gewicht van 0,9 kilogram, waardoor je deze elektrische kachel overal mee naartoe kunt nemen.

Daarnaast zorgen de verschillende standen ervoor dat je de temperatuur én de snelheid van verwarmen aan jouw voorkeuren kunt aanpassen. In totaal zijn er drie standen die je kunt gebruiken:

 • Eco stand (1000 Watt)
 • Turbo stand (2000 Watt)
 • Cool (Ventilator stand) die zorgt voor koude lucht

Al deze voordelen krijg voor je voor een zeer scherpe prijs. Het is namelijk de goedkoopste elektrische kachel uit deze review, waarbij andere elektrische kachels tot wel 500% duurder zijn. Dit maakt het ook zo interessant om voor deze Cecotec tafelkachel te gaan.

De minpunten

Wel zijn er een tweetal minpunten die we je niet willen onthouden. Allereerst is dat het design van de kachel. Het is geen kachel die je als sierstuk aan de muur gaat hangen, in tegenstelling tot de hierboven genoemde MOA kachel.

Daarnaast is het dus ook een ventilatorkachel, waardoor de warme lucht door de ruimte geblazen wordt. Hoewel het ook een kwestie van voorkeur kan zijn, vinden wij het niet prettig dat de warme lucht verplaatst wordt. Wat dat betreft geven wij de voorkeur aan een staande kachel.

Lees de volledige review van Eva.

De beste betaalbare elektrische kachel voor kleine ruimtes als een badkamer of studentenkamer!

Verkrijgbaar bij:
Cecotec Infraroodkachel Bekijk prijzen
Vermogen: 2400 Watt
Te verwarmen opp.: 25 m2
Model kachel: Infrarood kachel
Hierom zijn we fan:
Infrarood kachel
Muursteun
Stille kachel
Snel opwarmen
Let hierop:
Prijzig model
Plaatselijke verwarming

Geschikt voor: Woonkamers met een maximale oppervlakte van 25 vierkante meter. 

Wil je de woonkamer verwarmen, maar niet gestoord worden door een zoemend geluid? Dan is deze infrarood kachel van Cecotech zeer geschikt. Deze voor het oog mooie kachel kun je door de wieltjes eenvoudig verplaatsen en produceert vrijwel geen geluid!

Infrarood kachel

Naast dat de kachel stil is, warmt deze ook nog eens enorm snel op. Hierdoor voel je direct wanneer de kachel warm is en kun je genieten van een heerlijke warme gloed in de kamer. Door de drie verschillende warmtestanden kun je de elektrische kachel aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.

Wel moet je er rekening mee houden dat infrarood kachels vaak personen of objecten verwarmen en niet enorm geschikt zijn om grotere ruimtes te verwarmen. Wil je deze in de woonkamer gebruiken, dan adviseren we om de kachel lekker bij je voeten of dichtbij neer te zetten.

Ondanks dat deze minder goed grote ruimtes kan verwarmen, zorgt een infrarood kachel er wel voor dat er veel minder warmte verloren gaat, waardoor het je ook veel minder energie kost dan wanneer je voor bijvoorbeeld een convector kachel of een ventilatorkachel gaat.

Centrale verwarming

Doordat er sprake is van een gerichte verwarming van personen of objecten, is de kachel erg geschikt voor slechts één of enkele personen. Doordat er een muursteun gebruikt wordt, kun je de infrarood kachel lekker achter de bank hangen voor een heerlijke warme woonkamer.

Wat hierbij nog wel belangrijk is om te vermelden, is dat het wel een erg prijzig model is. Het is namelijk een van de duurdere elektrische kachels uit deze review, aangezien er verschillende goedkopere modellen beschikbaar zijn:

Verkrijgbaar bij:
Tristar KA-5912 Bekijk prijzen
Vermogen: 2000 Watt
Te verwarmen opp.: 25 m2
Model kachel: Convector kachel
Hierom zijn we fan:
Snel warm
Turbo functie
Stil in gebruik
Plaatselijke verwarming
Let hierop:
Ingebouwde thermostaat
Droge lucht

Geschikt voor: Slaapkamers tot maximaal 25m2 die snel verwarmd moeten worden. 

Wil je een ruimte kort voor gebruik even snel verwarmen, dan is de Tristar KA-5912 erg geschikt. Doordat deze elektrische convector kachel heel snel opwarmt, wordt er ook snel warmte door de ruimte verspreidt. Dit kan al met de normale functie van de elektrische kachel.

Heb je het echt heel koud of wil je dat de elektrische kachel alleen verwarmt als je zelf in de ruimte aanwezig bent, dan kun je hiervoor de turbo functie gebruiken. Met een maximaal vermogen van 2000 Watt is de ruimte dan binnen no-time voorzien van de nodige warmte.

Keramische kachel

Wat enorm fijn is, is dat de kachel enorm stil in gebruik is. In tegenstelling tot een keramisch kachel is dat je de kachel probleemloos in de huiskamer zetten of juist op een zachte stand aan laten staan als je ligt te slapen. Zo kun je heerlijk slapen op je pocketvering matras en toch genieten van heerlijke warmte.

Zowel we hierboven al hebben aangegeven, zorgt de kachel voor heerlijke plaatselijke verwarming. De warmte wordt daarbij langzaam door de ruimte verspreidt, waardoor er ook geen warmte door de ruimte geblazen wordt.

Daarbij wordt er geen gebruik gemaakt van een ingebouwde thermostaat, waardoor er ook geen vaste temperatuur wordt bereikt in de ruimte. Zolang de elektrische kachel aan staat, verwarmt deze de ruimte. Hierdoor kan de temperatuur in huis wel hoger oplopen. Een slimme thermostaat in combinatie met een timer op het stopcontact kan voorkomen dat de temperatuur verder oploopt.

De droge lucht

Als belangrijkste nadeel hebben wel gemerkt dat de droge lucht hinderlijk kan zijn. Om te voorkomen dat dit ook bij jou het geval is, hebben we hier een aantal punten waarmee je een droge lucht in huis aan kunt pakken:

 • Plaats planten die water verdampen;
 • Geregeld stofzuigen in huis;
 • Temperatuur niet boven de 20 à 21 graden laten stijgen

De beste elektrische kachel voor in de slaapkamer vanwege de stilte en het snelle opwarmen.

Veito CH1800RE Bekijk prijzen
Vermogen: 1700 Watt
Te verwarmen opp.: 16 m2
Model kachel: Infrarood kachel
Hierom zijn we fan:
Meegeleverde afstandsbediening
Automatische temperatuurregeling
In hoogte verstelbaar
Zuinig
Let hierop:
Vermogen
Prijs

Geschikt voor: Mensen die op zoek zijn naar een zuinige en op afstand bedienbare elektrische kachel. 

Wil je energie besparen, maar toch niet te veel geld kwijt zijn aan elektriciteit, dan is deze Veito CH1800RE een zeer geschikte elektrische kachel. Dit komt omdat deze zeer weinig energie nodig heeft om een ruimte van warmte te voorzien.

Door de automatische temperatuurregeling verwarmt deze ook niet veel verder als de ruimte eenmaal warm is. De sleep-timer zorgt er dan weer voor dat deze automatisch uit gaat na verloop van tijd, waardoor je deze ook op je slaapkamer kunt zetten.

De meegeleverde afstandsbediening

De Veito kachel is de enige kachel in deze review die een afstandsbediening heeft meegeleverd. Hierdoor kun je lekker in de bank zitten en toch de afstandsbediening bedienen. Daarbij kun je kiezen uit vier verschillende warmtestanden:

 • 800 Watt
 • 1100 Watt
 • 1400 Watt
 • 1700 Watt

Doordat de kachel ook in hoogte verstelbaar is, kun je deze ook bij de tafel zetten. Heb je snel last van koude voeten, dan zorgt de infrarood kachel ervoor dat dit minder is. Ook bij het thuiswerken is het zittend in een bureaustoel heel prettig als je het wel lekker warm hebt!

Het vermogen

Hierboven zien we al de verschillende vermogensstanden van de kachel. In tegenstellig tot de andere kachels in deze review, heeft deze een maximaal vermogen van 1700 watt. Hierdoor kan het wat langer duren voordat de kachel warm is én duurt het langer voordat de ruimte verwarmd is.

Daarnaast is de prijs natuurlijk ook wel een puntje van aandacht. Het is veruit de duurste elektrische kachel, waardoor het ook wat langer duurt voordat er daadwerkelijk geld bespaard wordt. Doordat het een infrarood kachel is, gaat er wel minder warmte verloren dan bij de Lifegoods elektrische convector kachel bijvoorbeeld.

Ideaal voor het elektrisch verwarmen van mensen die veel thuis aan een bureau het werk zijn!

Verkrijgbaar bij:
Product Vermogen Te verwarmen opp. Model kachel
MOA Elektrische Verwarming MOA Elektrische Verwarming
Beste koop elektrische kachel
2000 Watt 20 m2 Convector kachel Bekijk prijzen
Cecotec tafel ventilatorkachel Cecotec tafel ventilatorkachel
Best geteste elektrische kachel
2000 Watt 15 m2 Ventilatorkachel Bekijk prijzen
Cecotec Infraroodkachel Cecotec Infraroodkachel
Beste elektrische kachel woonkamer
2400 Watt 25 m2 Infrarood kachel Bekijk prijzen
Tristar KA-5912 Tristar KA-5912
Beste elektrische kachel slaapkamer
2000 Watt 25 m2 Convector kachel Bekijk prijzen
Veito CH1800RE Veito CH1800RE
Beste zuinige elektrische kachel
1700 Watt 16 m2 Infrarood kachel Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit