Beste elektrische kachel woonkamer november 2023

Door de hoge prijs van gas zijn enorm veel mensen op zoek naar goedkopere alternatieven om het huis, het kantoor of andere ruimtes te verwarmen. Daarbij kun je kiezen voor een airco, een kachel of gewoon de centrale verwarming. Het grote voordeel van een elektrische kachel ten opzichte van centrale verwarming is natuurlijk dat je specifieke ruimtes kunt verwarmen.

In deze review hebben we verschillende elektrische kachels met elkaar vergeleken, waarbij we gekeken hebben naar het vermogen, de te verwarmen oppervlakte, het model kachel en natuurlijk de prijs. Hier is de MOA Elektrische verwarming als beste elektrische kachel van 2022 gekenmerkt. Benieuwd naar de rest van onze selectie? Wij vertellen er je alles over!

Beste elektrische kachel 2022

Elektrische kachels vergelijken

Product Vermogen Te verwarmen opp. Model kachel
MOA Elektrische Verwarming Beste koop elektrische kachel
2000 Watt 20 m2 Convector kachel Bekijk prijzen
Cecotec tafel ventilatorkachel Best geteste elektrische kachel
2000 Watt 15 m2 Ventilatorkachel Bekijk prijzen
Cecotec Infraroodkachel Beste elektrische kachel woonkamer
2400 Watt 25 m2 Infrarood kachel Bekijk prijzen
Tristar KA-5912 Beste elektrische kachel slaapkamer
2000 Watt 25 m2 Convector kachel Bekijk prijzen
Veito CH1800RE Beste zuinige elektrische kachel
1700 Watt 16 m2 Infrarood kachel Bekijk prijzen
Swipe swipe

1. MOA Elektrische Verwarming

Beste koop elektrische kachel

Voordelen:
 • Design
 • Regelbare thermostaat
 • Compact formaat
Nadelen:
 • Afstandsbediening
 • Droge lucht
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 37,99

Geschikt voor: Het verwarmen van middelgrote ruimtes tot maximaal 22 vierkante meter.

We beginnen deze review met de beste elektrische kachel van 2022, de MOA elektrische verwarming. Het grote voordeel van deze verwarming is volgens ons het mooie design van het apparaat. Het maakt daarom helemaal niets uit als deze volledig in het zicht staat, zelfs in de huiskamer! Hiermee onderscheidt het zich duidelijk van andere elektrische kachels. 

Compact model

Daarnaast is het ook een erg compacte elektrische kachel, waardoor je deze overal neer kunt zetten én makkelijk mee kunt nemen. De kachel kent de volgende technische specificaties:

 • Lengte: 61,8 centimeter
 • Breedte: 26 centimeter
 • Hoogte: 38,5 centimeter
 • Gewicht: 3,1 kilogram

De regelbare thermostaat zorgt ervoor dat je verschillende standen kunt gebruiken. In totaal heeft het apparaat drie standen, waarbij de hoogste stand ook direct voor heel veel warmte kan zorgen. Je kunt de warmte zelf instellen, waardoor je ook de hoogste stand met minder warmte kunt gebruiken.

Om deze standen in te kunnen stellen, moet je wel altijd naar de elektrische kachel toe lopen. Er wordt namelijk geen afstandsbediening meegeleverd, iets wat bij de Veito CH1800RE wel het geval is. Dit zie je dan ook direct terug in de prijs.

De droge lucht

Waar je altijd rekening mee moet houden bij het kopen van een elektrische kachel, is dat er vaak veel droge lucht uit komt. Dit is voor even niet erg, maar kan op de lange termijn niet prettig zijn. Om dit te voorkomen kan een luchtbevochtiger uitkomst bieden.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

2. Cecotec tafel ventilatorkachel

Best geteste elektrische kachel

Voordelen:
 • Prijs
 • Kleine ruimtes
 • Verschillende standen
 • Gewicht
Nadelen:
 • Ventilator kachel
 • Design
Bekijk prijzen

Geschikt voor: Het verwarmen van kleine ruimtes, zoals kantoortjes of studentenkamers

Wil je als student een kleine ruimte of je badkamer verwarmen, dan is de Cecotec tafel ventilatorkachel zeer geschikt. Deze heeft namelijk de mogelijkheid om ruimtes tot maximaal 15 m2 te verwarmen, waarbij de WarmSpace technologie zorgt voor een gelijkmatige verwarming.

Het gebruik van de elektrische kachel

Bij het gebruiken van de elektrische kachel zijn er een tweetal punten opgevallen. Allereerst is dat het lichte gewicht van 0,9 kilogram, waardoor je deze elektrische kachel overal mee naartoe kunt nemen.

Daarnaast zorgen de verschillende standen ervoor dat je de temperatuur én de snelheid van verwarmen aan jouw voorkeuren kunt aanpassen. In totaal zijn er drie standen die je kunt gebruiken:

 • Eco stand (1000 Watt)
 • Turbo stand (2000 Watt)
 • Cool (Ventilator stand) die zorgt voor koude lucht

Al deze voordelen krijg voor je voor een zeer scherpe prijs. Het is namelijk de goedkoopste elektrische kachel uit deze review, waarbij andere elektrische kachels tot wel 500% duurder zijn. Dit maakt het ook zo interessant om voor deze Cecotec tafelkachel te gaan.

De minpunten

Wel zijn er een tweetal minpunten die we je niet willen onthouden. Allereerst is dat het design van de kachel. Het is geen kachel die je als sierstuk aan de muur gaat hangen, in tegenstelling tot de hierboven genoemde MOA kachel.

Daarnaast is het dus ook een ventilatorkachel, waardoor de warme lucht door de ruimte geblazen wordt. Hoewel het ook een kwestie van voorkeur kan zijn, vinden wij het niet prettig dat de warme lucht verplaatst wordt. Wat dat betreft geven wij de voorkeur aan een staande kachel.

Lees de volledige review van Eva.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

3. Cecotec Infraroodkachel

Beste elektrische kachel woonkamer

Voordelen:
 • Infrarood kachel
 • Muursteun
 • Stille kachel
 • Snel opwarmen
Nadelen:
 • Prijzig model
 • Plaatselijke verwarming
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 133,94

Geschikt voor: Woonkamers met een maximale oppervlakte van 25 vierkante meter. 

Wil je de woonkamer verwarmen, maar niet gestoord worden door een zoemend geluid? Dan is deze infrarood kachel van Cecotech zeer geschikt. Deze voor het oog mooie kachel kun je door de wieltjes eenvoudig verplaatsen en produceert vrijwel geen geluid!

Infrarood kachel

Naast dat de kachel stil is, warmt deze ook nog eens enorm snel op. Hierdoor voel je direct wanneer de kachel warm is en kun je genieten van een heerlijke warme gloed in de kamer. Door de drie verschillende warmtestanden kun je de elektrische kachel aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.

Wel moet je er rekening mee houden dat infrarood kachels vaak personen of objecten verwarmen en niet enorm geschikt zijn om grotere ruimtes te verwarmen. Wil je deze in de woonkamer gebruiken, dan adviseren we om de kachel lekker bij je voeten of dichtbij neer te zetten.

Ondanks dat deze minder goed grote ruimtes kan verwarmen, zorgt een infrarood kachel er wel voor dat er veel minder warmte verloren gaat, waardoor het je ook veel minder energie kost dan wanneer je voor bijvoorbeeld een convector kachel of een ventilatorkachel gaat.

Centrale verwarming

Doordat er sprake is van een gerichte verwarming van personen of objecten, is de kachel erg geschikt voor slechts één of enkele personen. Doordat er een muursteun gebruikt wordt, kun je de infrarood kachel lekker achter de bank hangen voor een heerlijke warme woonkamer.

Wat hierbij nog wel belangrijk is om te vermelden, is dat het wel een erg prijzig model is. Het is namelijk een van de duurdere elektrische kachels uit deze review, aangezien er verschillende goedkopere modellen beschikbaar zijn:

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

4. Tristar KA-5912

Beste elektrische kachel slaapkamer

Voordelen:
 • Snel warm
 • Turbo functie
 • Stil in gebruik
 • Plaatselijke verwarming
Nadelen:
 • Ingebouwde thermostaat
 • Droge lucht
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 41,00

Geschikt voor: Slaapkamers tot maximaal 25m2 die snel verwarmd moeten worden.

Wil je een ruimte kort voor gebruik even snel verwarmen, dan is de Tristar KA-5912 erg geschikt. Doordat deze elektrische convector kachel heel snel opwarmt, wordt er ook snel warmte door de ruimte verspreidt. Dit kan al met de normale functie van de elektrische kachel.

Heb je het echt heel koud of wil je dat de elektrische kachel alleen verwarmt als je zelf in de ruimte aanwezig bent, dan kun je hiervoor de turbo functie gebruiken. Met een maximaal vermogen van 2000 Watt is de ruimte dan binnen no-time voorzien van de nodige warmte.

Keramische kachel

Wat enorm fijn is, is dat de kachel enorm stil in gebruik is. In tegenstelling tot een keramisch kachel is dat je de kachel probleemloos in de huiskamer zetten of juist op een zachte stand aan laten staan als je ligt te slapen. Zo kun je heerlijk slapen op je pocketvering matras en toch genieten van heerlijke warmte.

Zowel we hierboven al hebben aangegeven, zorgt de kachel voor heerlijke plaatselijke verwarming. De warmte wordt daarbij langzaam door de ruimte verspreidt, waardoor er ook geen warmte door de ruimte geblazen wordt.

Daarbij wordt er geen gebruik gemaakt van een ingebouwde thermostaat, waardoor er ook geen vaste temperatuur wordt bereikt in de ruimte. Zolang de elektrische kachel aan staat, verwarmt deze de ruimte. Hierdoor kan de temperatuur in huis wel hoger oplopen. Een slimme thermostaat in combinatie met een timer op het stopcontact kan voorkomen dat de temperatuur verder oploopt.

De droge lucht

Als belangrijkste nadeel hebben wel gemerkt dat de droge lucht hinderlijk kan zijn. Om te voorkomen dat dit ook bij jou het geval is, hebben we hier een aantal punten waarmee je een droge lucht in huis aan kunt pakken:

 • Plaats planten die water verdampen;
 • Geregeld stofzuigen in huis;
 • Temperatuur niet boven de 20 à 21 graden laten stijgen
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

5. Veito CH1800RE

Beste zuinige elektrische kachel

Voordelen:
 • Meegeleverde afstandsbediening
 • Automatische temperatuurregeling
 • In hoogte verstelbaar
 • Zuinig
Nadelen:
 • Vermogen
 • Prijs
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 229,00

Geschikt voor: Mensen die op zoek zijn naar een zuinige en op afstand bedienbare elektrische kachel. 

Wil je energie besparen, maar toch niet te veel geld kwijt zijn aan elektriciteit, dan is deze Veito CH1800RE een zeer geschikte elektrische kachel. Dit komt omdat deze zeer weinig energie nodig heeft om een ruimte van warmte te voorzien.

Door de automatische temperatuurregeling verwarmt deze ook niet veel verder als de ruimte eenmaal warm is. De sleep-timer zorgt er dan weer voor dat deze automatisch uit gaat na verloop van tijd, waardoor je deze ook op je slaapkamer kunt zetten.

De meegeleverde afstandsbediening

De Veito kachel is de enige kachel in deze review die een afstandsbediening heeft meegeleverd. Hierdoor kun je lekker in de bank zitten en toch de afstandsbediening bedienen. Daarbij kun je kiezen uit vier verschillende warmtestanden:

 • 800 Watt
 • 1100 Watt
 • 1400 Watt
 • 1700 Watt

Doordat de kachel ook in hoogte verstelbaar is, kun je deze ook bij de tafel zetten. Heb je snel last van koude voeten, dan zorgt de infrarood kachel ervoor dat dit minder is. Ook bij het thuiswerken is het zittend in een bureaustoel heel prettig als je het wel lekker warm hebt!

Het vermogen

Hierboven zien we al de verschillende vermogensstanden van de kachel. In tegenstellig tot de andere kachels in deze review, heeft deze een maximaal vermogen van 1700 watt. Hierdoor kan het wat langer duren voordat de kachel warm is én duurt het langer voordat de ruimte verwarmd is.

Daarnaast is de prijs natuurlijk ook wel een puntje van aandacht. Het is veruit de duurste elektrische kachel, waardoor het ook wat langer duurt voordat er daadwerkelijk geld bespaard wordt. Doordat het een infrarood kachel is, gaat er wel minder warmte verloren dan bij de Lifegoods elektrische convector kachel bijvoorbeeld.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Hoe wij elektrische kachels vergelijken

In deze review hebben we vijf verschillende elektrische kachels beoordeeld. We hebben deze kachels allemaal geselecteerd op basis van een paar specifieke eigenschappen. Voor elke kachel hebben we gekeken of deze voldeed aan onze criteria. Alleen de kachels die voldeden aan onze eisen, hebben we opgenomen in deze test. Daarna hebben we de kachels met elkaar vergeleken op basis van die eigenschappen.

Vermogen

We zochten specifiek naar kachels die geschikt waren voor het verwarmen van grote en kleine ruimtes in huis. Dat betekent dat de vermogens van de kachels ergens tussen de 500 en 2000 watt moesten liggen. Naast dat het vermogen iets zegt over de oppervlakte die verwarmd kan worden, zegt het ook iets over de snelheid waarmee dit gebeurt.

Te verwarmen oppervlakte

Aangezien een woonkamer een grotere oppervlakte heeft dan een werkkamer of badkamer, hebben we hier kachels getest die geschikt zijn voor ruimtes van verschillende afmetingen. Zo hebben we voor elke kamer en zelfs voor de garage een geschikte kachel kunnen testen.

Veiligheid

Bij onze selectie hebben we goed gekeken naar de veiligheid van de kachels. Een hete kachel die omvalt kan immers zorgen voor brand in huis. We hebben dus gekeken of de kachels een omvalbeveiliging of een beveiliging tegen oververhitting hadden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische kachel – 2022 Koopgids

Dat is een goede vraag, dus wij zochten het voor je uit. We hebben hierbij gekeken naar eigenschappen die belangrijk zijn bij de keuze van een elektrische kachel.

Het is bijvoorbeeld handig om te weten hoeveel vermogen de kachel moet hebben. Ook handig om te weten als je zonnepanelen hebt, om te bepalen hoeveel energie je nodig hebt. En zo zijn er nog een paar andere eigenschappen die bepalen of je straks veel plezier van je kachel gaat hebben. We zetten ze hieronder op een rij:

Soort verwarming

Er zijn veel verschillende soorten elektrische verwarming, zoal: een convector, een infrarood kachel, een keramische kachel, een ventilatorkachel en een oliegevulde kachel. Elke kachel verwarmt op een andere manier, maar ze gebruiken allemaal elektriciteit. De eigenschappen verschillen ook. Zo verwarmt een ventilatorkachel de ruimte snel met de ventilator, houdt een keramische kachel de warmte langer vast en is een infrarood kachel geschikt voor niet-geïsoleerde ruimtes.

Maximaal vermogen

Hoe meer vermogen de kachel heeft, hoe warmer deze wordt en hoe groter de ruimte is die verwarmd kan worden. Het vermogen van de gemiddelde elektrische kachel voor thuis ligt tussen de 500 en 2000 watt. Een kachel die heel heet wordt, kan de lucht uitdrogen zodat je last krijgt van je ogen. Gebruik in dat geval altijd een luchtbevochtiger.

Te verwarmen ruimte

De oppervlakte van de ruimte die je wilt verwarmen is rechtstreeks van invloed op het vermogen wat je kachel moet hebben. Een beetje vergelijkbaar met een mobiele airco, die moet ook passen bij de te koelen ruimte. Bij de kachel staat vaak vermeld welke oppervlakte er verwarmd kan worden.

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk omdat je de kachel in huis gaat gebruiken. Je wilt tenslotte niet dat je huis afbrandt omdat je even niet op de kachel hebt gelet. Het is een groot voordeel als een kachel is voorzien van bijvoorbeeld een kinderslot zodat kleine kinderen de kachel niet per ongeluk te hoog kunnen zetten. Andere veiligheidsvoorzieningen zijn een omvalbeveiliging en automatisch afslaan bij oververhitting. Zorg altijd dat er een rookmelder in de buurt hangt.

Gebruikslocatie

De garage, de badkamer, de woonkamer, de zolder of een werkkamer – de ruimte die je wilt verwarmen heeft invloed op het soort kachel wat je koopt. Zo mag alleen een waterdichte kachel in de badkamer gebruikt worden. Voor een niet-geïsoleerde garage kun je juist beter kiezen voor infrarood kachel. In de woonkamer is een keramische kachel fijn, omdat deze minder energie verbruikt en lekker lang warm blijft.

Veelgestelde vragen

Wat is de meest energiezuinige elektrische verwarming?

De meest energiezuinige elektrische verwarming is de Veito infrarood kachel. Deze verwarmt zeer plaatselijk, heeft weinig energie nodig en kan in vier verschillende warmtestanden gebruikt worden. Hierdoor heeft deze weinig energie nodig. Tot slot zit er ook nog een sleep-timer op!

Welke elektrische kachel geeft de meeste warmte?

De Cecotec elektrische kachel is de meest krachtige kachel van 2022. Dit komt door het vermogen van 2400 Watt, de regelbare thermostaat en de drie verschillenede warmstanden die je kunt gebruiken om een ruimte te verwarmen. Vooral door de Turbo-functie gaat het heel snel!

Is het slim om een elektrische kachel te kopen?

Het kan enorm slim zijn om een elektrische kachel te kopen. Deze zorgt er namelijk voor dat je een ruimte kunt verwarmen, zonder dat je hiervoor de centrale verwarming hoeft te gebruiken. Hiermee bespaar je flink geld op de gasrekening.

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Jasper, oprichter van debeste.com, is expert in productbeoordelingen voor thuisgebruik. Zijn diepgaande kennis en ervaring in het selecteren en testen van huishoudelijke producten maken hem tot een ve... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *