Welke elektrische kachel is het zuinigst?

Door: Jasper
Laatste update: 7 december 2022

Het is een algemeen gegeven dat het klimaat in ons land aan het veranderen is. Dat geldt overigens niet alleen voor ons land, maar eigenlijk voor de gehele wereld. De gemiddelde temperatuur is op onze aardbol aan het stijgen, maar desalniettemin krijgen we ook vaker met extreem slecht weer te maken. In de komende winters is daarom de verwachting dat we soms met behoorlijk lage temperaturen te maken krijgen.

Je kunt in dat geval de verwarming in jouw huis aanzetten, maar die verwarming is meestal niet per kamer te regelen. Als je beneden zit, heeft de verwarming op de zolderetage geen zin, toch? In dat geval is het verstandiger om voor een elektrische kachel te opteren. Een elektrische kachel kan je in elke willekeurige ruimte neerzetten of ophangen, waarna uitsluitend die ruimte verwarmd wordt. Dat klinkt als een ideale oplossing, niet waar?

Nou, wij kunnen je één ding verklappen; veel mensen zien reeds in dat dit dé ideale oplossing is. Met een elektrische kachel kan je namelijk op een zeer efficiënte manier een ruimte verwarmen. Dat is zéker het geval als je voor een energiezuinige elektrische kachel kiest. Een energiezuinige elektrische kachel heeft een niet al te grote invloed op de hoogte van jouw energierekening, waardoor je je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken.

In dit artikel staat dat thema eigenlijk centraal; een zuinige elektrische kachel. We bespreken graag welke soorten elektrische kachels het zuinigst zijn en daarna zoomen we ook nog op productniveau in. In dit artikel bespreken we namelijk enkele elektrische kachels die aan al onze verwachtingen voldoen, waarbij de belangrijkste verwachting is dat de kachel energiezuinig is. Mocht je besluiten om één van de elektrische kachels uit dit artikel aan te schaffen, maak je op het gebied van energiezuinigheid dus een zeer verstandige keuze.

Welke soorten elektrische kachels zijn het zuinigst?

Als je een kijkje in de webshop van bijvoorbeeld Bol.com neemt, zie je allerlei soorten elektrische kachels naar voren komen. Sommige kachels dien je aan een wand op te hangen, terwijl je andere elektrische kachels middels bijvoorbeeld wieltjes of een handgreep kunt verplaatsen.

Daarnaast kan er ook onderscheid gemaakt worden tussen ventilatorkachels, straalkachels, convectorkachels, keramische kachels en infraroodkachels. Al deze kachels komen in bepaalde situaties prima van pas; zo kan je bijvoorbeeld een convectorkachel het beste gebruiken in situaties waarin je een bepaalde ruimte snel én langdurig wil verwarmen.

Ben je echter specifiek op zoek naar een duurzame en energiezuinige elektrische kachel? Dan is er wat ons betreft eigenlijk maar één keuze; een keramische kachel. De keramische kachels staan niet alleen vanwege de energiezuinigheid goed aanschreven, maar ook vanwege de compacte afmetingen. Zodra je de keramische kachel in een bepaalde ruimte gebruikt, neemt deze kachel niet direct al te veel ruimte in beslag. Ook dat is één van de redenen waarom veel mensen voor een elektrische kachel in huis opteren.

Niet alleen bij Bol.com, maar ook in onze webshop vind je meerdere soorten elektrische kachels terug. In ons uitgebreide assortiment zijn ook enkele kachels te vinden die behoorlijk energiezuinig zijn; ook dat zijn de zogeheten keramische kachels. Ben je specifiek op zoek naar een dergelijke kachel? Dan wijzen wij je graag op onderstaande reviews. Wij zijn namelijk speciaal voor jou op zoek gegaan naar de beste energiezuinige elektrische kachels. We hebben daarbij enkele kachels gevonden die aan onze verwachtingen voldoen. Over deze elektrische kachels lees je hieronder iets meer; mocht je interesse in één van deze kachels hebben, kan je deze direct via onze webshop aanschaffen!

Honeywell elektrische kachel HCE200BE4

Onder meer over deze compacte elektrische kachel van Honeywell zijn wij te spreken. Met deze elektrische kachel kan je op een snelle en duurzame wijze een ruimte van maximaal 8 vierkante meter verwarmen. Daarbij heb je ook nog de keus uit twee warmtestanden en de kachel neemt ook niet al te veel ruimte in beslag. Met afmetingen van 22,9 bij 16,5 bij 26 centimeter is deze elektrische kachel zelfs super compact te noemen.

De kachel heeft een vermogen van 1500 watt en verbruikt hierdoor in de basis al niet te veel energie. Waar wij echter vooral over te spreken zijn, is het feit dat deze kachel zichzelf automatisch uitschakelt. De kachel staat hierdoor nooit onnodig aan en is dat is zeer bevorderlijk voor de hoogte van jouw energierekening. Onder meer vanwege deze functie hebben wij deze prettige elektrische kachel uitgeroepen tot één van de beste zuinige elektrische kachels.

Steba BS1800 Touch

Ook deze bijzondere elektrische kachel is bij ons in de smaak gevallen. Deze Steba BS1800 Touch kachel kan in sommige ruimtes in het huis geplaatst worden, maar je moet daarbij wel oppassen voor ruimtes die vochtig worden. Zo is het niet aan te raden om deze elektrische kachel zomaar in een badkamer neer te zetten. Raadpleeg altijd de handleiding voordat je de kachel in een bepaalde ruimte neer gaat zetten.

Enfin, om meerdere redenen valt deze kachel bij ons in de smaak. Dit komt enerzijds door de prima eigenschappen én het fraaie design, maar anderzijds ook door de automatische uitschakeling. Deze elektrische kachel heeft de beschikking over een handige aanwezigheidssensor. Deze sensor registreert bewegingen in de buurt, waardoor hij exact weet wanneer er niemand meer in de betreffende kamer aanwezig is.

Mocht daar sprake van zijn, schakelt deze elektrische kachel zichzelf direct uit. De kachel staat hierdoor nooit onnodig aan en verbruikt dus ook nooit onnodig te veel energie. Mede daarom heeft deze prachtige elektrische kachel absoluut een plekje in dit artikel verdiend.

Slotwoord

Twijfel je nog enigszins tussen de twee hierboven genoemde kachels? Probeer de kachels dan op de bepalende criteria met elkaar te vergelijken en kijk daarbij continue naar jouw specifieke situatie. Waar wil je de kachel gebruiken? Hoe vaak wil je de kachel gebruiken? Hoe snel wil je de gewenste temperatuur in de kamer hebben? Welke ruimte wil je überhaupt verwarmen? En op welke manier wil je de elektrische kachel kunnen bedienen? Probeer op al deze vragen een passend antwoord voor jezelf te vinden en vergelijk vervolgens de twee hierboven genoemde kachels. Deze beide kachels zijn in ieder geval zuinige elektrische kachels!

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer